» » Яловичина і її калорійність, склад і користь м'яса, поради з вибору
  • автор: admin  
  • (7-12-2015, 13:34)   
  •   0   
  •  570 
Яловичину прийнято вважати одним з найбільш древніх типів домашнього м'яса, адже корова була приручена людиною давно, в числі найперших тварин. Калорійність такого м'яса не так висока, що дозволяє використовувати страви з яловичини в дієтичному харчуванні. Яловичиною називають м'ясо корів будь-якого віку, але телятину (молоду яловичину) прийнято вважати окремим сортом через відмінних властивостей.

Склад


Хімічний склад різноманітний і включає в себе рекордну кількість корисних речовин, серед яких:

  • вітаміни групи В;

  • вітамін К;

  • амінокислоти та мікроелементи;

  • біологічно активні речовини.


  • Склад на 100 г продукту:


    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/yalovichina-yiyi-kalorynst-sklad-korist-myasa-poradi-z-viboru_902.gif-->Яловичина і її калорійність, склад і користь м'яса, поради з вибору



  • вода – 68 г;

  • білки – 1940;

  • жири – 12.6;

  • вуглеводи – 0;

  • зола – 175.


  • Серед макроелементів окремо хочеться відзначити: кальцій, магній, натрій, фосфор, калій.

    Користь цього продукту переоцінити досить складно.
    Дієтологи рекомендують віддавати перевагу саме цьому продукту замість свинини, яка дуже жирна і важко засвоюється організмом.
    Особливо цінується відварне м'ясо.

    Яловичина і її калорійність, склад і користь м'яса, поради з вибору


    Калорійність


    В 100 г продукту міститься 195 калорій. В даному м'ясі стільки ж жиру, скільки і в 100 грамах курки, яку прийнято вважати дієтичної. Звичайно, у відварному продукті буде міститися менше калорій, ніж в смаженому на рослинному маслі. Калорійність смажених страв з яловичини – 385 калорій.

    Яловичина і її калорійність, склад і користь м'яса, поради з вибору

    Корисні властивості


    Користь відвареного м'яса полягає в тому, що воно є чудовим джерелом колагену і еластину, а це «будівельні елементи для суглобів, тканин. Якщо у вас є хвороби суглобів – їжте яловичину! Крім того, в стравах з цього м'яса можна знайти багато цинку, який, як відомо, корисний для представників сильної статі, оскільки надає сприятливий вплив на сперматогенез і покращує роботу передміхурової залози.

    Важливо пам'ятати, що м'ясо не повинно бути включено в щоденний раціон. Скільки раз в тиждень можна вживати яловичину? Не частіше трьох разів. Тільки так ви зможете почерпнути максимум користі з цього продукту, який містить білок і амінокислоти для оптимальної роботи людського організму.

    Помірне споживання м'яса добре впливає на серце і судини, а також помітно підвищує гемоглобін. Склад яловичої печінки є дуже цінним, це важливо пам'ятати усім, хто страждає від хвороб серцево-судинної системи. Калорійність цього продукту не більше, ніж смаженої яловичині. Також необхідно пам'ятати, що це м'ясо сприяє стабілізації роботи шлунка. Скільки б ви не ходили по лікарях, пам'ятайте, що одужання починається з правильного харчування. Вмикайте яловичину в свій раціон, і ви почнете помічати поліпшення в роботі шлунка, кишечника, а також вироблення соляної кислоти. Якщо ви займаєтеся фізичною працею, то неодмінно включайте цей продукт.

    Яловичина і її калорійність, склад і користь м'яса, поради з вибору

    Застосування в медицині


    Часте вживання в їжу страв з яловичини може заповнити дефіцит заліза, позбавити від перевтоми, втоми і подарувати життєву енергію. Скільки б ви не працювали фізично – їжте страви з цього м'яса. Якщо ви перенесли інфекційні захворювання, травми або ж опіки, то вам варто вживати варену телятину, яка зміцнить імунітет.

    Калорійність страв з цього м'яса дозволяє включати їх в раціон спортсменів, а також людям, які займаються фізичною працею. Не повинні нехтувати яловичиною вагітні жінки, молоді мами. Дітям і людям, які зайняті розумовою роботою, також потрібно регулярно їсти телятину.

    Застосування в косметології


    Використання телятини в косметології виправдано з багатьох причин. Цей продукт допоможе вам стати більш красивими і привабливими, оскільки вживання м'ясних страв з телятини покращує стан нігтів і волосся, зміцнює зубну емаль, що надає шкірі еластичності.

    Також варто відзначити, що з яловичини отримують хрящі, використовувані для приготування масок. Ці косметичні засоби надають позитивний вплив на шкіру обличчя і рук, підходять для ослаблених і тонкого волосся.

    Ще на території Стародавнього Єгипту застосовували в косметології кістки, обвуглені на вогнищах. У сучасному світі вирішили згадати старовинні рецепти і повернулися до використання таємних знань. Тепер стало актуальним використання яловичих кісток в якості натурального барвника, що входить до складу тушею для вій. Також виготовляють препарати на основі телячого білка. Ці кошти вводять під шкіру, тим самим розгладжуючи зморшки. Так виробляється корекція форми губ, усуваються носогубні складки і т. п. Протипоказанням тут може бути тільки алергія на саму сировину – в даному випадку яловичину.

    Яловичина і її калорійність, склад і користь м'яса, поради з вибору

    Як схуднути за допомогою яловичини


    Як ми вже говорили, калорійність яловичини і низький вміст жирів в ній дозволяє включати страви з цього м'яса в меню людей, які хочуть позбутися зайвої ваги, страждають від цукрового діабету і хвороб ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Але не забувайте, що в даному випадку можна говорити про низьку калорійність тільки щодо відвареної телятини. Багато сучасні дієти, орієнтовані на боротьбу із зайвою вагою, допускають вживання телятини в якості основного продукту. Скільки сидіти на такій дієті – вирішувати вам, але важливо не затримуватися на ній більше двох тижнів.

    Не можна дотримуватися такого режиму харчування людей з такими недугами:

  • хвороби печінки;

  • захворювання нирок;

  • хвороби серцево-судинної системи;

  • вагітність;

  • захворювання ШКТ;

  • ожиріння;

  • літній вік.


  • Прекрасним продуктом для зниження ваги може служити яловичий бульйон, який зміцнить ослаблений імунітет, відновить сили, стане відмінною профілактикою авітамінозу, особливо такого, який викликаний обмеженнями в їжі. Але краще всього вживати вторинний бульйон, без жиру, який потрібно видаляти з поверхні.
    загрузка...
    Написати Вконтакте