
Кешью – склад, калорійність, корисні властивості
Здорове харчування
Кешью – особливий горіх. Він відрізняється від інших горіхів тим, що є, по суті, зовсім не горіхом, афруктовим плодом, що містить в собі також і ядерце. Вперше цей продукт прибув в Європу і Азію з далекої сонячної Бразилії. Рослина кешью також унікальна тим, що відноситься до «безвідходним» : якщо з фрукта і горіха зазвичай готують харчові продукти, то листя, шкаралупа і кора використовуються в інших цілях: у медицині, косметології, промисловості.
Примітно, що плоди рослини навряд чи можна знайти у нас на ринках – вся справа в тому, що фрукт кешью псується буквально через добу, і практично неможливо доставити його в країни Європи і Азії. Горіхи – зовсім інша справа! Їх можна легко перевезти, тому вони славляться у всьому світі.
На смак горіхи кешью дуже приємні і ніжні, трохи маслянисті. З-за останнього властивості горішки нерідко називають жирними, але це помилкова думка. Жирів у кешью менше, ніж у інших відомих горіхах: арахісі і мигдалі.
В великій кількості горіхи містять вітаміни (B,C, E, PP). Треба зазначити, що вітаміну C у кілька разів більше, ніж в апельсині. Інші корисні речовини в кешью:
Магній
Натрій
Калій
Кальцій
Залізо
Цинк
Також плоди містять Омега-3 (ненасичені жирні кислоти), карбонові кислоти і різні складні ефіри. Вживаючи горіхи, нехай навіть у малій дозі, можна забезпечити свій організм практично всіма корисними речовинами, яких він потребує.
У листках і корі рослини є дубильні речовини, а шкаралупа цікава тим, що має у своєму складі анакардоловую кислоту.
Всупереч думці про те, що кешью – висококалорійний продукт, насправді горіхи містять мінімальна кількість калорій, хоч і мають «маслянистостью». На 100 грамів продукту доводиться 55-60 ккал, 70% яких – жири. Інші поживні речовини, що містяться в горісі: вуглеводи (близько 30 г), білки (19 м), кальцій і фосфор, а також нікотинова кислота, тіамін і рибофлавін.
Краще за всіх про кешью можливо знають тільки представники народів, що мешкають в тропіках, оскільки саме вони в повній мірі використовують фруктову частина плоду разом з горіхами. Відомо, що в одному з районів Амазонії плем'я готує з фрукта напій, який чудово бореться з застудою, а кора і листя кешью використовуються для приготування чаю допомагає при розладах кишечника. Цей чай можна давати пити дітям, щоб вилікувати їх від коліків.
У Бразилії жінки деяких племен промивають настоєм з кори і листя кешью свої статеві органи або зупиняють кров при пораненнях або видалення зуба. Листяний відвар має масу цілющих властивостей: він дає сечогінний ефект і стимулює нервову систему. Настій з кори допомагає при ряді захворювань: псоріазу та екземи, сифілісу і гонореї, золотухи і диспепсії, а бронхіту.
Корінні жителі Африки теж знають чимало секретів, як використовувати кешью. Тут представники різних місцевих народів роблять з продукту речовина для татуювань і п'ють настій при отруєннях. Мексиканці придумали, як зробити кешью засіб проти веснянок, панамці цією рослиною лікують хвороби серця, а гаїтяни і перуанці використовують його як антисептичний засіб і видаляють їм бородавки.
Однак не варто сліпо вірити різним «шаманських» методиками – слід розібратися, що собою являє кешью з точки зору офіційної сучасної медицини. Японські медики вже давно встановили, що горішки сприяють видаленню шкідливих речовин з порожнини рота, і, таким чином, можуть допомогти зберегти зубну емаль. Стоматологи теж радять їсти горіхи всім, хто хоче підтримувати свої зуби і ясна в порядку.
Плоди кешью корисні для серця і судин, вони дійсно лікують багато шкірні хвороби, в тому числі, псоріаз, дерматити та бородавки. А якщо вживати горіхи в їжу регулярно, то можна вберегти себе від багатьох захворювань. За рахунок вітаміну E кешью є потужним афродизіаком і сприяє лікуванню і профілактиці безпліддя.
Є ще один серйозний плюс у даного продукту: у нього практично немає протипоказань! Допускається лише індивідуальна непереносимість горіхів і фруктів.
При виробництві косметичних засобів використовуються найчастіше не горіх кешью, а масло, яке одержують з нього. Зміст такого ефірного масла можна зустріти в численних масках для волосся і тіла, в кремах та лосьйонах, шампунях і тоніках.
Олія з горіхів кешью вважається омолоджуючим засобом: воно допомагає сповільнити старіння шкіри і навіть здатне скоротити число зморшок. Також їм натираються, якщо шкіра обморозилась або обгоріла на сонці. У таких випадках корисно зробити таку суміш: з'єднати столову ложку масла кешью з 3-4 краплями інших ефірних олій: троянди, лаванди або герані.
Інші корисні властивості олії кешью в косметичному плані:
Пом'якшує мозолі і грубі ділянки шкіри
Зміцнює нігті
Посилює ріст волосся
Відновити і зміцнити волосся можна наступним способом: щодня втирайте у волосся масло кешью і робіть це на протязі 3-4 тижнів. Найбільший ефект досягається при змішуванні масел кешью і жожоба в рівних частинах.
Як і всі горіхи, кешью містить в собі чималу кількість жирів, проте цей продукт, як не дивно, дуже хороший при схудненні, але потрібно враховувати важливий момент: не рекомендується зловживати горішками, в іншому випадку вага тіла може збільшитися.
Смачні горіхи в невеликій кількості допоможуть вам відчути насичення, що знижує апетит. А оскільки кешью легко засвоюється організмом, цей продукт дуже корисний для всіх без винятку.
В період вагітність горіхи кешью особливо корисні для дівчат і жінок, так як володіє рядом корисних речовин, що благотворно впливають на організм перед народженням дитини. Перерахуємо всі ці властивості:
Залізо, що міститься в горіхах, захищає від анемії
Величезна кількість вітамінів захистять організм від авітамінозу
Кешью призводить до стабілізації тиску і роботи серця
Вітамін D зміцнює кістки
Підвищується імунітет
Підтримується нормальна робота шлунка і кишечника
І все ж не варто занадто сильно захоплюватися кешью всупереч його численним позитивним властивостям. Досить невеликої порції 1-2 рази в день.
Зазвичай, коли називають слово «кешью», то мають на увазі тільки горіхи. Насправді, горіх – всього лише мала частина великого плоду.
Що таке кешью? Плід схожий на перевернутий болгарський перець, в нижній частині якого «приклеєна» квасоля досить-таки великого розміру. «Перцем» є фрукт, а «квасолею» – горіх.
На наших ринках кешью найчастіше продається в солоному або смаженому вигляді (так само, як і арахіс). Незважаючи на високу калорійність, у такому вигляді горіх все ж представляє велику користь у порівнянні з чіпсами або сухариками. Іноді горішки можуть продаватися в шоколаді або меді. Рідше всього у нас продаються свіжі, практично нічим не оброблені кешью.
Як зберігати продукт?
Насамперед, це має бути прохолодне місце, інакше в теплі ядерця придбають гіркий смак
Зберігати потрібно в тарі, яку можна щільно закрити кришкою
Перед тим, як вжити горіхи, обов'язково перевірити на наявність цвілі
У холодильнику кешью зберігає свої корисні і смакові якості протягом 3 місяців, в морозильній камері – близько року.
Примітно, що плоди рослини навряд чи можна знайти у нас на ринках – вся справа в тому, що фрукт кешью псується буквально через добу, і практично неможливо доставити його в країни Європи і Азії. Горіхи – зовсім інша справа! Їх можна легко перевезти, тому вони славляться у всьому світі.
Склад
На смак горіхи кешью дуже приємні і ніжні, трохи маслянисті. З-за останнього властивості горішки нерідко називають жирними, але це помилкова думка. Жирів у кешью менше, ніж у інших відомих горіхах: арахісі і мигдалі.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/keshyu-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_923.jpeg-->

В великій кількості горіхи містять вітаміни (B,C, E, PP). Треба зазначити, що вітаміну C у кілька разів більше, ніж в апельсині. Інші корисні речовини в кешью:
Також плоди містять Омега-3 (ненасичені жирні кислоти), карбонові кислоти і різні складні ефіри. Вживаючи горіхи, нехай навіть у малій дозі, можна забезпечити свій організм практично всіма корисними речовинами, яких він потребує.
У листках і корі рослини є дубильні речовини, а шкаралупа цікава тим, що має у своєму складі анакардоловую кислоту.
Калорійність
Всупереч думці про те, що кешью – висококалорійний продукт, насправді горіхи містять мінімальна кількість калорій, хоч і мають «маслянистостью». На 100 грамів продукту доводиться 55-60 ккал, 70% яких – жири. Інші поживні речовини, що містяться в горісі: вуглеводи (близько 30 г), білки (19 м), кальцій і фосфор, а також нікотинова кислота, тіамін і рибофлавін.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/keshyu-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_985.jpeg-->

Корисні властивості
Краще за всіх про кешью можливо знають тільки представники народів, що мешкають в тропіках, оскільки саме вони в повній мірі використовують фруктову частина плоду разом з горіхами. Відомо, що в одному з районів Амазонії плем'я готує з фрукта напій, який чудово бореться з застудою, а кора і листя кешью використовуються для приготування чаю допомагає при розладах кишечника. Цей чай можна давати пити дітям, щоб вилікувати їх від коліків.
У Бразилії жінки деяких племен промивають настоєм з кори і листя кешью свої статеві органи або зупиняють кров при пораненнях або видалення зуба. Листяний відвар має масу цілющих властивостей: він дає сечогінний ефект і стимулює нервову систему. Настій з кори допомагає при ряді захворювань: псоріазу та екземи, сифілісу і гонореї, золотухи і диспепсії, а бронхіту.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/keshyu-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_696.jpeg-->

Корінні жителі Африки теж знають чимало секретів, як використовувати кешью. Тут представники різних місцевих народів роблять з продукту речовина для татуювань і п'ють настій при отруєннях. Мексиканці придумали, як зробити кешью засіб проти веснянок, панамці цією рослиною лікують хвороби серця, а гаїтяни і перуанці використовують його як антисептичний засіб і видаляють їм бородавки.
Використання в медицині
Однак не варто сліпо вірити різним «шаманських» методиками – слід розібратися, що собою являє кешью з точки зору офіційної сучасної медицини. Японські медики вже давно встановили, що горішки сприяють видаленню шкідливих речовин з порожнини рота, і, таким чином, можуть допомогти зберегти зубну емаль. Стоматологи теж радять їсти горіхи всім, хто хоче підтримувати свої зуби і ясна в порядку.
Плоди кешью корисні для серця і судин, вони дійсно лікують багато шкірні хвороби, в тому числі, псоріаз, дерматити та бородавки. А якщо вживати горіхи в їжу регулярно, то можна вберегти себе від багатьох захворювань. За рахунок вітаміну E кешью є потужним афродизіаком і сприяє лікуванню і профілактиці безпліддя.
Є ще один серйозний плюс у даного продукту: у нього практично немає протипоказань! Допускається лише індивідуальна непереносимість горіхів і фруктів.
Застосування в косметології
При виробництві косметичних засобів використовуються найчастіше не горіх кешью, а масло, яке одержують з нього. Зміст такого ефірного масла можна зустріти в численних масках для волосся і тіла, в кремах та лосьйонах, шампунях і тоніках.
Олія з горіхів кешью вважається омолоджуючим засобом: воно допомагає сповільнити старіння шкіри і навіть здатне скоротити число зморшок. Також їм натираються, якщо шкіра обморозилась або обгоріла на сонці. У таких випадках корисно зробити таку суміш: з'єднати столову ложку масла кешью з 3-4 краплями інших ефірних олій: троянди, лаванди або герані.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/keshyu-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_987.jpeg-->

Інші корисні властивості олії кешью в косметичному плані:
Відновити і зміцнити волосся можна наступним способом: щодня втирайте у волосся масло кешью і робіть це на протязі 3-4 тижнів. Найбільший ефект досягається при змішуванні масел кешью і жожоба в рівних частинах.
Кешью для схуднення
Як і всі горіхи, кешью містить в собі чималу кількість жирів, проте цей продукт, як не дивно, дуже хороший при схудненні, але потрібно враховувати важливий момент: не рекомендується зловживати горішками, в іншому випадку вага тіла може збільшитися.
Смачні горіхи в невеликій кількості допоможуть вам відчути насичення, що знижує апетит. А оскільки кешью легко засвоюється організмом, цей продукт дуже корисний для всіх без винятку.
Кешью при вагітності
В період вагітність горіхи кешью особливо корисні для дівчат і жінок, так як володіє рядом корисних речовин, що благотворно впливають на організм перед народженням дитини. Перерахуємо всі ці властивості:
І все ж не варто занадто сильно захоплюватися кешью всупереч його численним позитивним властивостям. Досить невеликої порції 1-2 рази в день.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/keshyu-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_128.jpeg-->

Цікаві факти
Зазвичай, коли називають слово «кешью», то мають на увазі тільки горіхи. Насправді, горіх – всього лише мала частина великого плоду.
Що таке кешью? Плід схожий на перевернутий болгарський перець, в нижній частині якого «приклеєна» квасоля досить-таки великого розміру. «Перцем» є фрукт, а «квасолею» – горіх.
Як вибирати кешью. Способи зберігання
На наших ринках кешью найчастіше продається в солоному або смаженому вигляді (так само, як і арахіс). Незважаючи на високу калорійність, у такому вигляді горіх все ж представляє велику користь у порівнянні з чіпсами або сухариками. Іноді горішки можуть продаватися в шоколаді або меді. Рідше всього у нас продаються свіжі, практично нічим не оброблені кешью.
Як зберігати продукт?
У холодильнику кешью зберігає свої корисні і смакові якості протягом 3 місяців, в морозильній камері – близько року.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/korandr-sklad-opis-kalorynst-korisn-vlastivost_991.jpeg--> Коріандр – трав'яниста пряна рослина, що

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/keta-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_431.jpeg--> Кета – один з видів дикого лосося, дуже велика за

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/kolrab-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_151.jpeg--> Якщо взяти в руки цей стеблеплід, то його можна легко

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/karr-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_231.jpeg--> Карі вже давно здобула популярність в країнах СНД. Її

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/kapersi-sklad-kalorynst-korisn-vlastivost_891.jpeg--> Каперси – корисний продукт, що отримується з рослини