
Правда і міфи про шоколаді
Здорове харчування
Все про шоколад: користь і шкода
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/pravda-mfi-pro-shokolad_211.jpeg-->
Шоколад - продукт, який люблять практично всі, як і всякий солодкий і містить жири продукт він звинувачувався в хворобах зубів, збільшення холестерину і набору зайвих кілограмів ваги. 
Зараз дієтологія переглядає своє ставлення до «їжі богів». І це вираз невипадково. Перше слово у назві рослини, з плодів якого роблять какао і шоколад - Theobroma cacao, утворене від грецьких theos (бог) і broma (їжа).
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/pravda-mfi-pro-shokolad_592.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/pravda-mfi-pro-shokolad_903.gif-->

Цікаві факти про шоколад
Тільки багатий і шляхетний міг дозволити собі пити шоколад, тому що він буквально пив гроші.
Користь і шкоду шоколаду, міфи і ставлення до них сучасної дієтології
Шоколад збуджує
До складу какао дійсно входить теобромін, «родич» кофеїну, але збудливу дію його менше в десять разів.
Шоколад характеризується легким стимулюючим впливом на серцево-судинну і нервову системи.
Шоколад - винуватець зайвої ваги
Дійсно, плитка шоколаду на 50-60% складається з вуглеводів і на 30-35% - з рослинних жирів. Сто грамів гіркого (чорного) шоколаду містять близько 540 ккал, а молочного - 565 ккал.
Але оскільки вуглеводи шоколаду швидко розщеплюються і витрачаються, від одного квадратика не буде шкоди і тим, хто мріє схуднути.
Існує навіть шоколадна дієта для схуднення .
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/pravda-mfi-pro-shokolad_624.gif-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/pravda-mfi-pro-shokolad_255.jpeg-->

Шоколад - джерело енергії
Так, продукт складається з бистроусваиваемих вуглеводів, а також жирів.
Містяться в шоколаді, магній і калій необхідні для роботи м'язової і нервової системи, а в гіркому шоколаді присутній і залізо.
Все це робить шоколад корисним для дітей (у невеликих кількостях звичайно) і спортсменів.
Шоколад - винуватець підвищеного холестерину
Ні, какао містяться тільки «корисні» жирні кислоти (стеаринова кислота, вони скорочують рівень шкідливого холестерину.
Шоколад - винуватець запорів
Ні, швидше навпаки, входить до складу шоколаду танін регулює роботу кишечника і сприяє виведенню з організму шлаків. Дуже корисна властивість для бажаючих схуднути.
Від шоколаду розвивається карієс
Ні, що міститься в шоколаді масло какао обволікає зуби захисною плівкою і оберігає їх від руйнування. Звичайно, що міститься в шоколадці цукор, шкідливий для зубів, але стоматологи вважають шоколадні цукерки менш шкідливими, ніж карамель.
Шоколад корисний для серця і судин
Так, що містяться в какао-бобах поліфеноли сприятливо впливають на серцево-судинну систему.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/pravda-mfi-pro-shokolad_176.jpeg-->

Вчені з Karolinska Institute (Швеція) в результаті дослідження, в якому взяло участь понад 1000 людей, які пережили інфаркт, зробили висновок, що антиоксиданти какао покращують кровотік і знижують кров'яний тиск і здатні знизити ризик смерті після інфаркту.
Московські кардіологи з'ясували в результаті дослідження, в якому взяли участь 6200 чоловік у віці від року до 97 років,
серед продуктів, що містять флавоноїди, на першому місці у всіх вікових групах виявився чай, а друге і третє місце ділили у дітей і дорослих шоколад і яблука.
Флавоноїди є антиоксидантами , які зменшують ризик захворювань раком і серцево-судинними захворюваннями.
Флавоноїди перешкоджають виникненню атеросклеротичних бляшок у стінках судин.
Згідно з нещодавнім дослідженням, флавоноїди можуть збільшити кровотік до мозку. А значить, шоколад корисний як для школярів і студентів, допомагаючи їм готуватися до занять, так і для літніх людей, знижуючи у них ризик захворювання слабоумством.
Вчені з Єльського університету отримали наступний результат дослідження:
Споживання темного шоколаду протягом короткого періоду значно поліпшило функції кровоносних судин, підкреслюється, що в дослідженні брали участь тільки здорові люди.
А британські вчені встановили, що шоколад перешкоджає появі тромбів у крові , які стають причинами серцевих нападів та інших хвороб судин. Дві чайні ложки темного шоколаду в день достатньо для досягнення сприятливого ефекту.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/pravda-mfi-pro-shokolad_327.jpeg-->

Ще одне дослідження британських вчених показало, що:
помірне щоденне вживання шоколаду, що містить більше 50 % какао-продуктів, уповільнює процес старіння.
Гіркий шоколад корисний для шкіри - зменшує ймовірність виникнення зморшок і захворювання на рак шкіри.
Отже, лікарі вважають шоколад досить корисним продуктом, в основному це відноситься до гіркого шоколаду, який багатий рослинними волокнами, калієм, магнієм і антиоксидантами.
Але, ласуючи шоколадом, не варто забувати, що будь-який корисний продукт при надмірному споживанні стає шкідливим.
Рекомендуємо: як робити шоколадне обгортання

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-07/rozvantazhuvalniy-den-na-shokolad_861.jpeg-->Серед розвантажувальних днів одним з найбільш смачних можна

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-03/dyeta-na-shokolad_551.jpeg-->Сьогодні ми розповімо про незвичайну, але в теж час популярної дієти на

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/1449485030_index.png-->Американські вчені в результаті експерименту на 2-х групах добровольців з'ясували, що

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/shokoladna-zalezhnst-yak-pozbutisya_191.jpeg--> Шоколадна залежність дійсно існує. І як тут слідувати

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/ulyubleniy-shokolad-korist-shkoda-produktu_521.jpeg--> Це чудове ласощі Колумб відкрив світові. Саме він

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vse-pro-grkomu-shokolad-korisn-shkdliv-vlastivost-sklad_851.jpeg--> Як свідчить статистика, більшість