
Як зберегти вітаміни при готуванні овочів | Для схуднення та здоров'я
Здорове харчування
Як зберегти вітаміни при готуванні овочів
Для життєдіяльності нашого організму, підтримки нормальної роботи всіх органів, для того, щоб мати красиву шкіру і волосся навіть при дотриманні дієт для схуднення, необхідно, щоб в їжі, яку ми їмо, зберігалося максимум вітамінів та інших корисних речовин у процесі зберігання і готування.
Для збереження поживних речовин і вітамінів, що містяться в овочах, при приготуванні овочевих страв необхідно дотримувати наступні правила.
Як зберегти вітаміни при зберіганні овочів
Овочі краще зберігати у прохолодному, сухому місці. При зберіганні на світлі у них частково руйнуються вітаміни.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-zberegti-vtamni-pri-gotuvann-ovochv-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_541.gif-->

У спекотні літні дні для збереження свіжості листових овочів загорніть їх у ганчірочку, змочену оцтом.
Овочі потрібно чистити і різати ножем з нержавіючої сталі.
Якщо листові овочі сильно забруднені, їх слід залишити на деякий час у холодній воді, а потім добре промити.
Як зберегти вітаміни при приготуванні овочів
По можливості готуйте овочі в пароварці: при цьому способі вітаміни руйнуються менше. При обробці гарячою парою не порушується клітинна структура тканин, а також не змінюється смак і аромат овочів.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-zberegti-vtamni-pri-gotuvann-ovochv-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_972.gif-->

Наприклад, у капусті брокколі, приготованою на пару, вітамінів на 40 % більше, ніж у вареній.
Чим крупніше нарізані овочі, тим менша кількість вітамінів вони втрачають при варінні.
Якщо варити овочі у посуді з облупленою емаллю, при контакті з залізом і міддю руйнується вітамін C.
При варінні не наливайте води більше, ніж потрібно. Кидайте овочі у вже киплячу воду.
Вживання .
Відварені овочі не залишайте у воді, вони стануть водянистими, несмачними.
Варені або тушковані овочі відразу ж подавайте на стіл. У свіжоприготовлених овочах вітаміну C більше, ніж у постоявших.
Якщо ж овочеве страву необхідно приготувати на кілька днів, то слід підігрівати тільки порцію, призначену для подачі на стіл.
У супи, гарніри, м'ясо додайте зелений лук, кріп, петрушку, також можна використовувати бадилля редиски. Зелень зробить страву більш ароматним і корисним, а також радує око.

Осінь – пора дощів і сльоти, а значить, це час, коли до нас підкрадаються хвороби, нудьга й осінні депресії. Однак і восени можна відчувати себе

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/yak-vtamni-v-ogrkah_791.jpeg-->Огірок – зелений овоч сімейства гарбузових, що складається з води на 95%.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/yak-vtamni-v-krop_741.jpeg-->У цій статті ми розповімо про те, які вітаміни містяться в кропі, про те, які

Мед – один з найбільш сильних біологічно активних продуктів. Це справжній коктейль різних корисних речовин, у тому числі і вітамінів. Саме про

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/sushen-vtamni-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_741.jpeg--> У холодну пору року, коли свіжі овочі та фрукти стають

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kompleksi-vtamnv-mneralv-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_701.gif--> Якщо ви постійно вживаєте добре збалансовану