
Гранат - корисні властивості, як вибрати гранат, протипоказання
Здорове харчування
Чудодійні властивості граната
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/granat-korisn-vlastivost-yak-vibrati-granat-protipokazannya_761.jpeg-->
У перекладі з латині слово "гранат" (Punica granatum) перекладається, як "пунічний гранат". Вважається, що саджанці гранатового дерева були вперше привезені з берегів Середземного моря фінікійцями, засновниками міста Карфаген. Вони вели війни з римлянами, звані "пунічні війни". У Третьої Пунічної війни карфагеняни були все-таки переможені римлянами, а від їх держави залишилися лише гранатові дерева, які римляни назвали пуническими деревами або карфагенським яблуком. 
У багатьох народів ставлення до плоду склалося позитивне. У Стародавній Греції плід граната символізував подружню вірність, а на Сході його називали "король всіх плодів". Він також вважався символом достатку і родючості.
І сьогодні гранат використовують у медичних цілях від шкірки і до гілок гранатового дерева.
Зараз гранат вирощується на узбережжі Середземного моря, в Південній Америці, а також в країнах Середнього Сходу. Середня тривалість життя гранатового дерева становить 100 років, окремі ж екземпляри доживають до 200-300 років.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/granat-korisn-vlastivost-yak-vibrati-granat-protipokazannya_282.gif-->

Гранати мають розмір приблизно як апельсин. Шкірка у нього темно-червоного кольору. Всередині плоду міститься велика кількість насіння, що мають бордовий колір і поділюваних тонкою плівкою.
Плід граната неймовірно багатий на корисні речовини . Це і вітаміни А, С, Е, В1 В2 і мінеральні елементи, наприклад, калій, залізо, кальцій, йод, кремній. Цей дорогоцінний плід також багатий настільки необхідними антиоксидантами .
Ще про корисні властивості граната :
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/granat-korisn-vlastivost-yak-vibrati-granat-protipokazannya_433.gif-->

При цьому варто врахувати, що:
Сік солодких сортів граната допоможе при шлунково-кишкових розладах, болях у шлунку, ниркових кольках.
Сік граната кислих сортів призначають при гастритах зі зниженою кислотністю (05-1 склянки соку з 1 ст. л. меду вживають 3 рази на день).
Сік допоможе при лікуванні ангіни, респіраторних інфекцій та бронхіальної астми.
Дорослим рекомендують приймати 3 рази в день після їжі по дрібці сухої подрібненої кори. Дітям - розведений наполовину водою свіжовичавлений сік .
Скільки калорій в гранаті?
Гранат - низькокалорійний фрукт:
Як вибрати гранат
Вибираючи гранат зверніть увагу, щоб плід був твердим на дотик і сухим зовні, скоринка у стиглого граната трохи обтягує зерна.
Кому гранат протипоказаний
Як плід граната, так і його сік протипоказані при виразці шлунка і гастриті з підвищеною кислотністю . Винятком може бути невелика кількість соку солодких сортів граната.
Важливо:
Сік граната містить велику кількість органічних кислот, які руйнують зубну емаль . Для того, щоб уникнути проблем сік обов'язково розбавляють водою наполовину.
У шкірці граната присутні в невеликій кількості отруйні речовини - алкалоїди. Якщо при приготуванні відварів збільшити рекомендовану дозу, можливі такі побічні явища, як запаморочення, підвищення тиску, погіршення зору і судоми.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/yaponska-ayva-korisn-vlastivost-shkodu_401.jpeg--> Айва походить з Азії. Разом з тим, вітчизняні садівники з

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/guava-yiyi-sklad-korisn-vlastivost-dlya-organzmu-lyudini_451.jpeg--> Батьківщиною гарбуза є Перу. Це рослина

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kokteyl-dlya-shudnennya-korisn-y-efektivn-napoyi-dlya-bazhayuchih-shudnuti_411.jpeg--> Якщо ви вирішили

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-vlastivost-kavuna-kalorynst-kavuna-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_571.jpeg--> Смугаста «ягода-гігант»,

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/rozvantazhuvalna-fruktova-dyeta-dlya-shudnennya-ta-ochischennya-organzmu-vdguki_421.jpeg--> Якщо ви любите

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/granatova-dyeta-dlya-shudnennya-vdguki-menyu_451.jpeg--> При гранатової дієті важливим компонентом в раціоні