Дієти
Користь йогурту для схуднення і здоров'я, Готуємо йогурт в домашніх умовах
17.03.2015 1281 0 admin

Користь йогурту для схуднення і здоров'я, Готуємо йогурт в домашніх умовах

Здорове харчування

Йогурт: корисні властивості








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korist-yogurtu-dlya-shudnennya-zdorovya-gotuyemo-yogurt-v-domashnh-umovah_951.jpeg-->Користь йогурту для схуднення і здоров'я, Готуємо йогурт в домашніх умовах
І малеча, і дорослі обожнюють смакоту в різнокольорових стаканчиках: ніжні і солодкі, персикові, полуничні, малинові Про що це? Звичайно, про йогурти!

Чим корисний йогурт


Це кисломолочний продукт, який виробляється з натурального молока шляхом його сквашування спеціальними культурами - болгарською паличкою і термофильним стрептококом.
Про цілющі і корисні властивості цього продукту чули всі. Зміст у ньому білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин і ферментів благотворно позначається на функціонуванні організму.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korist-yogurtu-dlya-shudnennya-zdorovya-gotuyemo-yogurt-v-domashnh-umovah_822.gif-->Користь йогурту для схуднення і здоров'я, Готуємо йогурт в домашніх умовах


Він багатий білками, а оскільки молочний білок в цьому продукті частково перетравлений бактеріями, він засвоюється організмом краще, ніж з молока.
Живі культури йогурту допомагають нашому організму перетравлювати молочний вуглевод - лактозу, тому він, як і інші кисломолочні продукти, рекомендується тим, хто страждає непереносимістю лактози.
Регулярне вживання підвищує імунітет сприяє синтезу вітамінів групи B, підтримує допустимий рівень холестерину в крові , нейтралізує токсини.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korist-yogurtu-dlya-shudnennya-zdorovya-gotuyemo-yogurt-v-domashnh-umovah_393.gif-->Користь йогурту для схуднення і здоров'я, Готуємо йогурт в домашніх умовах




«Живий» йогурт - джерело вітамінів, особливо багато в ньому вітамінів В2 і В12 D, кальцію, фосфору та інших мінеральних речовин.
Живі йогуртові культури позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту, підтримують баланс кишкової мікрофлори і поліпшують процес травлення. У складі присутні молочнокислі бактерії, які витісняють бактерії гниття в кишечнику.
Американські вчені виявили: вживання йогурту допомагає організму боротися з грибковими інфекціями. Регулярне вживання сприяє підтримці нормальної бактеріальної середовища на слизових.
Всі йогурти однаково корисні?
Корисний йогурт? - це питання сьогодні турбує багатьох любителів поласувати ним. Наявність живої молочнокислої палички можна виявити лише у видів з коротким терміном зберігання - від 3 до 30 діб. Це не означає, що в них немає консервантів. Але при виробництві такий продукт не нагрівають більш ніж на 80 градусів, тому й корисні мікроорганізми, і ферменти залишаються живими. Цей вид прийнято називати «живими».
Це цікаво:
Мало кому відомо, що прообраз сучасного йогурту (від турецького - «густий, щільний») існував ще в давні часи. Схожий напій вживали древні кочівники, які наповнювали шкіряні судини молоком і нав'ючували їх на тварин. Під впливом температури і постійного руху молоко бродило, сквашивалось і перетворювалося в «йогурт».
У минулому столітті його популяризував відомий Нобелівський лауреат Ілля Мечников. Він зробив висновок, що вживання цього кисломолочного продукту продовжує життя. Такий висновок було результатом дослідження стану здоров'я феномену любителів «білого кисню» - болгар.
До 1930-х років йогурт можна було придбати тільки в аптеці. На прилавках магазинів він з'явився завдяки засновнику фірми «Danone» Ісаака Карассо, який і зайнявся промисловим виробництвом.
Корисний для схуднення
До цього висновку прийшли вчені з Університету Теннесі. За їх даними, люди, які щодня включають в свою дієту три баночки «живого» нежирного йогурту, скидають вагу легше, ніж ті, хто дотримується традиційних дієт. Краще всього для ефективного схуднення підходить простий варіант, приготований в домашніх умовах.
У продажу існує безліч різновидів. Для збільшення терміну зберігання, виробники додають у неї консерванти, для поліпшення смаку і запаху - підсилювачі смаку та ароматизатори. Чи треба говорити, що такого роду добавки зводять нанівець корисні властивості.
Набагато корисніше буде йогурт, приготований в домашніх умовах.

Готуємо вдома


У першу чергу потрібно вибрати відповідну молоко. Не слід брати молоко, в яке додані різні консерванти. Це визначається по терміну зберігання. Якщо цей термін перевищує три дні, то його брати не слід. І навіть, якщо на упаковці не зазначено, що молоко містить консерванти, а термін його зберігання значний, то вони там є. Можна купити натуральне на ринку у продавця, якому ви довіряєте.
Для приготування йогурту крім молока потрібна закваска. В якості закваски можна використовувати будь-натуральний йогурт або його капсули, які продають в аптеці.
Кип'ятимо Молоко і охолоджуємо до 38 - 42 градусів. Далі:

  • на літр беремо дві капсули. Наливаємо молоко в чисту стерилізовану банку, розкриваємо капсулу і висипаємо вміст.

  • або на літр молока додати 4 ст. ложки будь-якого натурального,» живого» йогурту, можна брати свіжий, приготований вами (краще спочатку розмішати його в окремій чашці з невеликою кількістю молока).


  • Накриваємо каструлю кришкою, можна загорнути її в щільну тканину, і ставимо в тепле місце. Далі для росту бактерій молоко повинно кілька годин стояти в теплі при постійній температурі. Термін приготування йогурту залежить від температурного режиму. Зазвичай, щоб він загус, потрібно 4-8 годин. Чим нижче температура в приміщенні, тим довше відбувається процес.
    Свіжоприготований продукт слід зберігати в холодильнику. Домашній може зберігатися 4-5 днів.
    Перед вживанням готовий йогурт можна збити в блендері з будь-якими ягодами, фруктами. Кращі домашні - з бананом, персиками та абрикосами. Можна спробувати і з малиною, і з полуничкою. У зимовий час замість свіжих ягід можна використовувати варення.
    Можна приготувати і інші коктейлі . Або, якщо ваша мета - схуднути, замінити вечерю на склянку йогурту з висівками .
    Спробуйте приготувати його своїми руками, і ви отримаєте смачний і дійсно корисний продукт.
    Питні йогурти - користь і шкода Питні йогурти - користь і шкода
    Питні йогурти прийнято вважати корисним продуктом, проте всі йогурти однаково корисні для нашого здоров'я - питання закономірне. У цій статті ми
    Корисні якості ацидофіліну, склад, історія виникнення, протипоказання Корисні якості ацидофіліну, склад, історія виникнення, протипоказання
    Чи знаєте ви, що таке ацидофілін? Цей воістину унікальний кисломолочний продукт отримують з коров'ячого молока, яке квасять спеціальними
    Бринза: користь і шкода, вибір, зберігання, використання для приготування р ... Бринза: користь і шкода, вибір, зберігання, використання для приготування р ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/brinza-korist-shkoda-vibr-zbergannya-vikoristannya-dlya-prigotuvannya-rznih-strav_431.jpeg--> Бринза — один
    Шкода і користь молока для дорослих | Для схуднення та здоров'я Шкода і користь молока для дорослих | Для схуднення та здоров'я
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/shkoda-korist-moloka-dlya-doroslih-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_641.jpeg--> Одні жири міцно осідають на боках
    ДАХИ - домашній йогурт - дієтичні рецепти для схуднення ДАХИ - домашній йогурт - дієтичні рецепти для схуднення
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dahi-domashny-yogurt-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_891.gif--> ДАХИ - домашній йогурт: • Молоко (я
    Користь кефіру для організму, чим корисний кефір на ніч, калорійність, шкод ... Користь кефіру для організму, чим корисний кефір на ніч, калорійність, шкод ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korist-kefru-dlya-organzmu-chim-korisniy-kefr-na-nch-kalorynst-shkodu_371.jpeg--> Про корисні властивості
    [vk]
    Войти через:
    [/vk] [vk][/vk] [odnoklassniki][/odnoklassniki] [facebook][/facebook] [mailru][/mailru] [google][/google] [yandex][/yandex] [vk]
    [/vk]