» » Вибираємо корисні продукти правильно | Для схуднення та здоров'я
  • автор: admin  
  • (17-03-2015, 09:06)   
  •   0   
  •  204 

Вибираємо корисні продукти правильно








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vibirayemo-korisn-produkti-pravilno-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_351.jpeg-->Вибираємо корисні продукти правильно  Для схуднення та здоров'я
Правильне харчування - запорука здоров'я, стрункості і відмінного самопочуття. Крім усього іншого важливий вибір продуктів з урахуванням їх якості, сезонності, взаємозамінності та корисності.
Купуємо молочні продукти

Перевіряйте склад продуктів: тільки молочні і кисломолочні продукти, виготовлені із цільного молока дійсно корисні.
Якщо ви на дієті або просто віддаєте перевагу низькокалорійні молочні продукти, то краще купувати все-таки з невеликим вмістом жиру, ніж знежирені, перші набагато краще втамовують голод. А от йогурти і сирки з цукром краще взагалі не брати.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vibirayemo-korisn-produkti-pravilno-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_172.gif-->Вибираємо корисні продукти правильно  Для схуднення та здоров'я


Звертайте увагу на термін зберігання, молочні продукти відносяться до швидкопсувних: натуральне молоко зберігається не більше 5 діб, сметана - близько 7 діб, масло - близько 10 йогурт - не більше 30. Якщо строк зберігання молочної продукції значно довше, то користі від таких продуктів буде набагато менше.
Вибираємо овочі і фрукти

Дієтологи стверджують: кращі овочі, як втім, і фрукти - це ті, які виросли в регіоні вашого проживання і відносяться до даного періоду часу (сезону дозрівання).
Втім, і в заморських фруктів є свої достоїнства, вони ростуть на сонечку, в них більше вітамінів, вони більш різноманітні.

До мінусів їх можна віднести те, що їх збирають незрілими, заморські овочі і фрукти для транспортування покривають спеціальними речовинами, що захищають від висихання і втрати зовнішнього вигляду, перед вживанням їх необхідно промивати особливо ретельно.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vibirayemo-korisn-produkti-pravilno-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_813.gif-->Вибираємо корисні продукти правильно  Для схуднення та здоров'я




Не варто купувати занадто ранні плоди, в них напевно буде велика кількість нітратів, краще «потерпіти» до масового врожаю. Наприклад, про нітрати у кавунах і динях свідчать темні прожилки. А ось цитрусові, наприклад, мандарини не накопичують нітрати.
Намагайтеся щодня вживати плоди різних кольорів, рослинні пігменти - це необхідні організму речовини - антиоксиданти.
Крупи

Неочищені крупи найбільш корисні для здоров'я: у них збереглися всі корисні речовини, а також груба клітковина, необхідна кишечнику.
Не варто захоплюватися кашами з круп швидкого приготування, правильна каша не вариться за 3-5 хвилин, з таких каш організм в основному отримує прості вуглеводи , які не здатні наситити його надовго.
Хлібобулочні вироби

Для здоров'я корисні хлібобулочні вироби з цільнозерновий борошна або з добавками у вигляді висівок або паростків пшениці, а також насіння або сухофруктів. Виробів, що містять гідрогенезовані жири, краще уникати - такі вироби провокують збільшення рівня холестерину в крові .
Вибирайте вироби в індивідуальній упаковці, що гарантує, що продукт не чіпали руками.

Якість випічки у свіжого батона можна перевірити, натиснувши на нього до підстави: якщо хліб швидко відновить колишню форму, значить він якісний, виняток становлять вироби з твердих сортів пшениці.
Вибираємо рибу

Найбільш корисні сорти риб - морські, жирні, містять жирні кислоти омега-3 .
При купівлі свіжої риби звертайте увагу на очі - вони не повинні бути каламутними і на луску - вона повинна виблискувати. У свіжої риби приємний морський запах. Краще брати цілу рибу, свіжіше, ніж заздалегідь нарізаний на порційні шматки.
Купуючи заморожену рибу, переконайтеся, що риба була заморожена тільки один раз: при постукуванні повинен бути дзвінкий звук, сама риба жорстка, луска щільно прилягає, очі опуклі.
М'ясо

Найбільш калорійне м'ясо - це м'ясо з жировим прошарком, більш пісне - м'ясо філейної частини. Купуйте м'ясо, яке правильно зберігається, у великих магазинах це зона з нульовою температурою. Якщо купуєте заморожене м'ясо, то воно повинно бути червоного кольору, кристали льоду можуть надати йому злегка сіруватий відтінок. Великі шматочки льоду в упаковці кажуть, що, швидше за все, таке м'ясо вже було розморожено і повторно заморожене, що призвело до зміни хімічного складу продукту, утримайтеся від покупки такого м'яса.
В м'ясі птиці найбільш пісне - біле: грудка, містить менше жиру порівняно з темним м'ясом ніжок і стегенець. Найбільша частина жиру в м'ясі птиці зосереджена в шкірці, яку краще видаляти.
Вдалих і правильних вам покупок!
загрузка...
Написати Вконтакте