
Глікемічний індекс продуктів, таблиця глікемічних індексів для схуднення
Здорове харчування
Глікемічний індекс продуктів
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glkemchniy-ndeks-produktv-tablicya-glkemchnih-ndeksv-dlya-shudnennya_681.jpeg-->
Глікемічний індекс їжі (ГІ) - це показник швидкості збільшення рівня глюкози в крові після вживання продукту, багатої вуглеводами. Сама глюкоза має найвищий рейтинг - 100. Це означає, що, чим більше глікемічний індекс продукту наближений до 100 тим швидше він почне всмоктуватися в кров, підвищуючи при цьому рівень цукру, а потім з такою ж швидкістю знижуючи його. 
У деяких методиках за еталонний продукт приймають не глюкозу, а білий хліб.
Продукти з низьким глікемічним індексом набагато повільніше засвоюються. Це сприяє підтримці глюкози в крові на постійному рівні протягом тривалого часу.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glkemchniy-ndeks-produktv-tablicya-glkemchnih-ndeksv-dlya-shudnennya_622.gif-->

Глікемічний індекс продукту залежить від:
Дієта по глікемічному індексі спочатку була розроблена для контролю рівня глюкози в крові у людей, які страждають цукровий діабет . Результати випробувань даної методики змогли виправдати всі очікування, навіть якщо не сказати більше. У пацієнтів, які почали вживати їжу з низьким глікемічним індексом, стало відзначатися не тільки зниження глюкози в крові і поліпшення самопочуття, але і втрата зайвої ваги. Після такого відкриття, цю дієту стали застосовувати як і для підтримки постійного рівня цукру в крові, так і для зменшення маси тіла.
А визначити до якого виду вуглеводів належить той чи інший продукт допомагає спеціальна таблиця глікемічних індексів.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/glkemchniy-ndeks-produktv-tablicya-glkemchnih-ndeksv-dlya-shudnennya_523.gif-->

Таблиця глікемічних індексів харчових продуктів і страв:
менше 15
Капуста білокачанна, цвітна, брюссельська, броколі, кольрабі, капуста квашена, кабачки, огірки, імбир, зелена квасоля, шпинат, щавель, ріпу, гарбуз, спаржа, редька, редис, ревінь, цибуля-порей, баклажани, патисони, перець солодкий, гриби, оливки, висівки
15-29
Вишня, черешня, чорниця, слива, чорнослив, грейпфрут, брусниця, журавлина, лимон, соєві боби, соєва хліб, насіння гарбуза, горіхи різні, арахіс, кефір, йогурт без цукру, гіркий шоколад (понад 60% какао)
30-39
Яблука свіжі і сушені груші, біла, червона і чорна смородина, малина, персики, урюк, курага, свіжий зелений горошок, боби, квасоля, у т. ч. стручкова, сочевиця, корінь селери, помідори, морква сира, незбиране молоко, йогурт натуральний нежирний, сир нежирний, пивні дріжджі, молочний шоколад
40-49
Фініки сушені, виноград, мандарини, апельсини, диня, полуниця, суниця, агрус, ананас, локшина з борошна грубого помелу, житній хліб з висівками, крупи пшеничні, ячні, вівсяні, каша гречана, вівсяна, пиво, квас
50-59
Манго, ківі, зелений горошок, пельмені, вареники, пиріжки з м'ясом, сиркова маса, макарони (твердих сортів пшениці), коричневий рис, мюслі без цукру, печиво галетне, вівсяне, консервовані соки (яблучний, грушевий, виноградний)
60-69
Банани, джем, варення, морозиво вершкове, пломбір, шоколадне, мармелад
70-79
Кавун, родзинки, буряк, кукурудза в зернах, картопля відварна, очищений рис (білий), млинці, оладки, сирники, бісквіт, шоколадний батончик, морозиво молочне, коричневий цукор
80-89
Білий хліб, булочки будь-які, крім здобних, мед, карамель, цукерки, зефір

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-04/yak-pravilno-harchuvatisya-pri-cukrovomu-dabet_981.jpeg-->Дієта при цукровому діабеті є головним засобом

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-polpshiti-obmn-rechovin-v-organzm-shudnuti-11-sposobv-dlya-shudnennya_431.jpeg--> З віком для того, щоб

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/sam-nizkokaloryn-produkti-harchuvannya-scho-zyisti-schob-shudnuti-chomu-tovstyut-vd-kalory-yak-pravilno-poyed

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-z-nizkim-glkemchnim-ndeksom-rznomanttya-strav_491.jpeg--> Перш ніж дати вам кілька рецептів з

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/rozdlne-harchuvannya-tablicya-sumsnost-dlya-shudnennya-vdguki-menyu_431.jpeg--> Роздільне харчування було

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-montinyaka-menyu-na-tizhden-tablicya-vdguki-tih-scho-hudnut_851.jpeg-->