» » Антиоксиданти в продуктах харчування, меню антиоксидантного дієти, відгуки
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 17:57)   
  •   0   
  •  309 

Антиоксиданти








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/antioksidanti-v-produktah-harchuvannya-menyu-antioksidantnogo-dyeti-vdguki_741.jpeg-->Антиоксиданти в продуктах харчування, меню антиоксидантного дієти, відгуки
Антиоксиданти регулюють обмін речовин в організмі людини. Щоб отримувати енергію для життєдіяльності, наші клітини щомиті окислюють ліпіди (жири), протеїни (білки) і нуклеїнові кислоти. В процесі цього утворюються так звані вільні радикали - високоактивні молекули кисню. Вони виконують важливу функцію - ліквідують відмерлі клітини, борються з бактеріями і вірусами.
Однак надлишок вільних радикалів здатний прискорити процеси старіння клітин і викликати деякі захворювання, наприклад, виразку шлунка, ішемічну хворобу серця, злоякісні утворення. Антиоксиданти здатні регулювати кількість вільних радикалів, залишаючи їх рівень безпечним для організму людини. Їжа є головним джерелом антиоксидантів для здоров'я.


Антиоксиданти: користь


Антиоксиданти виключно корисні не тільки для нашого здоров'я, але і для краси.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/antioksidanti-v-produktah-harchuvannya-menyu-antioksidantnogo-dyeti-vdguki_742.gif-->Антиоксиданти в продуктах харчування, меню антиоксидантного дієти, відгуки



  • Дослідження Національного Інституту Проблем Ожиріння США показали, що люди, які вживають як мінімум 2 порції продуктів, багатих антиоксидантами в день, менше схильні до збільшення ваги з віком, і практично не страждають від хвороб, пов'язаних зі зниженням імунітету.

  • А серед тих, хто скинув більше 15 кг ваги і зміг утримувати результат більш 3-х років, 9 респондентів з 10 регулярно вживали овочі і фрукти, багаті природними антиоксидантами.


  • Лікарі естетичної медицини давно довели, що штучно введені в клітину шкіри антиоксиданти здатні уповільнити процеси старіння клітини, підвищити пружність шкіри, запобігти ранні зморшки. Тому з продуктів харчування, багатих антиоксидантами, готують креми і сироватки з антивіковим ефектом. Відомо, що антиоксиданти впливають на обмін рідини в клітинах, а значить, здатні зменшувати видимі прояви целюліту , тому їх можна зустріти у відповідних кремах.

    Антиоксиданти в продуктах харчування


    Самі потужні антиоксиданти в продуктах харчування - антоціани і флавоноїди. Вони містяться в яскраво овочах і фруктах, переважно червоного, помаранчевого і червоно-фіолетового кольорів.

  • Кращим джерелом антоціанів і флавоноїдів вважається гранатовий сік .

  • Багаті антиоксидантами і червоний виноград , сік з нього і сухе червоне вино.

  • Чорниця, чорна смородина, чорниця і лохина зберігають свої антиокислювальні властивості навіть в замороженому вигляді, а ось плодово-ягідні консерви і компоти не можуть вважатися хорошим ресурсом - більшість антиоксидантів руйнуються в процесі приготування їжі.

  • Яблука зимових сортів, особливо в поєднанні з чорноплідної горобини - відмінний джерело корисних речовин в зимовий період.

  • Непогано допомагають і цитрусові фрукти.

  • Не відстає від них і такий продукт, як квашена капуста .


  • Існує дієта, яка дозволяє відчути всю користь антиоксидантів на собі, і скинути кілька кілограмів в короткі терміни. Всі овочі і фрукти в цій дієті вживаються сирими, а ще її слід доповнити кардиоупражнениями на свіжому повітрі - ходьбою, бігом, плаванням і катанням на велосипеді. Ідеальний час для того, щоб запастися антиоксидантами в наших широтах - середина липня - початок вересня, коли можна ласувати свіжими ягодами і фруктами.




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/antioksidanti-v-produktah-harchuvannya-menyu-antioksidantnogo-dyeti-vdguki_173.gif-->Антиоксиданти в продуктах харчування, меню антиоксидантного дієти, відгуки




    Меню антиоксидантного дієти


    • Сніданок: 200 г чорної смородини, чорниці або лохини, 1 десертна ложка йогурту і 200 мл знежиреного кефіру збити блендером, випити коктейль негайно.

    • Другий сніданок: велике червоне яблуко натерти на тертці, додати нарізаний болгарський перець, заправити столовою ложкою винного оцту. Чашка зеленого чаю.

    • Обід: салат з буряка і яблука, порція курки, риби або тофу. 150 мл соку граната або соку червоного винограду.

    • Обід: порція червоних ягід з йогуртом, 150 мл апельсинового соку.

    • Вечеря: келих червоного вина, порція нежирного м'яса, салат зі свіжих помідорів і болгарського перцю.
    Доведено також і антиоксидантні властивості зеленого чаю , каркаде і какао. І якщо останній не дуже поєднується з дієтою для схуднення, то перший ви можете пити стільки, скільки захочете.
    Перш ніж збільшити частку антиоксидантів в раціоні, порадьтеся з лікарем і пройдіть тести на алергію. Але навіть якщо ви за медичними показаннями не можете їсти фрукти і ягоди, ймовірно, квашена капуста не заподіє вам шкоди, так що свій варіант меню, багатого натуральними антиоксидантами, може скласти кожен чоловік.
    Фітнес-тренер Олена Селіванова - спеціально для http://diety.pp.ua/ .
    загрузка...
    Написати Вконтакте