
ДАХИ - домашній йогурт - дієтичні рецепти для схуднення
Здорове харчування
ДАХИ - домашній йогурт
ДАХИ - домашній йогурт:
• Молоко (я беру знежирене - обрат) - 500 мл
• Йогурт (якісний магазинний біо-йогурт без добавок для закваски) - 2 ст. л.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dahi-domashny-yogurt-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_891.gif-->

Отже, приготуємо необхідні нам продукти - молоко і йогурт. Природно, ці продукти повинні бути якісними і свіжими. Вибираючи в магазині молоко, дивіться на його термін зберігання - чим він менший, тим менше консервантів і, відповідно, тим краще. Йогурт беріть натуральний, без добавок. Кажуть, що досить непоганий йогурт "Данон".
Насамперед нам необхідно стерилізувати молоко. Для цього його необхідно швидко довести до кипіння при постійному помішуванні і прокип'ятити кілька хвилин.
Тепер молочко необхідно охолодити до температури близько 45°С - ідеальна температура для сквашування йогурту.
Поставте каструлю з молоком в холодну воду, так воно швидше охолоне. Визначити необхідну температуру можна градусником або на дотик.
Стерелизуйте банку, в якій будете сквашувати йогурт. Для цього достатньо опустити її на пару хвилин у киплячу воду. Якщо цього не зробити, то молоко може просто скиснути і йогурту не вийде.
Осушіть банку і додайте туди дві столові ложки йогурту.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dahi-domashny-yogurt-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_602.gif-->

Тепер влийте наше прокип'ячена тепле молоко, ретельно все перемішайте (але не збивайте) і закрийте кришкою. Поставте банку в тепле місце (30-43°С). Через 5-6 годин йогурт буде готовий.
Нижче я розповім про декілька способів, як витримати необхідну температуру протягом потрібного часу, а поки познайомлю вас зі своїм улюбленим способом.
Я використовую звичайну електрогрілку. Ставлю баночку на підставку, оборачиваю її грілкою і закріплюють гумкою. Виходить така ось нехитра йогуртниця. Банку обгорнута електрогрілкою і все це справа вкутане рушником. Температура грілки стоїть на мінімумі - це приблизно 35°С - ідеальна температура!
Через п'ять з половиною годин у вас повинен вийти такий от чудовий продукт!
Дуже важливо тримати суміш при заданій температурі певний час, щоб введена в молоко бактеріальна флора досягла свого повного розвитку. Якщо у вас немає термостата для приготування йогурту, користуйтеся підручними засобами. Ось кілька способів:
ЙОГУРТ В ТЕРМОСІ
Заповніть майже доверху термос (краще з широким горлом) теплим молоком (38 градусів). Додайте дві столові ложки раніше приготованого йогурту і добре перемішайте. Закрийте кришкою і загорніть в 2-3 махрових рушники. Залиште в теплому місці на всю ніч. Взимку найкращим місцем буде батарея парового опалення.
ЙОГУРТ В ДУХОВЦІ
Влийте один літр теплого молока в каструлю і додайте три столові ложки готового йогурту. Перемішайте, закрийте кришкою і залиште в теплому, нагрітій до 38 градусів духовці на ніч.
ЙОГУРТ НА СОНЦІ
Вилийте молоко в скляний або керамічний посуд. Додайте закваску, закрийте скляною кришкою або шматком скла. Залиште на сонці в теплий літній день на 4-5 годин. Стежте, щоб посудина не потрапляв в тінь, коли сонце переміщається.
Кілька важливих моментів:
Зберігати йогурт необхідно в холодильнику банку із закритою кришкою, не більше чотирьох днів. Після цього йогурт вважається старим, але його можна використовувати в деяких рецептах.
Готовий йогурт не дуже густий, але після охолодження його в холодильнику, він загусає.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korist-yogurtu-dlya-shudnennya-zdorovya-gotuyemo-yogurt-v-domashnh-umovah_951.jpeg--> І малеча, і дорослі

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/sufle-z-heka-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_321.gif--> Вже дуже захотілося мені рибних котлеток тільки

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/ribniy-salat-z-buryakovim-zhele-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_951.gif--> Салат із запеченою рибою і

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/domashny-sir-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_551.gif--> Домашній сир не йде з магазинним ні в яке

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/desert-z-vvsyanih-plastvcv-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_671.gif--> Десерт з вівсяних пластівців.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyetichniy-paska-recepti-prigotuvannya-na-velikden_201.jpeg--> Наближається світле свято Великдень, і в цей