» » Адигейський сир (без яєць і оцту) - дієтичні рецепти для схуднення
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 16:33)   
  •   0   
  •  524 

Адигейський сир (без яєць і оцту)








Адигейський сир (без яєць і оцту)
• Молоко пастеризоване - 3 л

• Кефір - 1 л

• Сіль - 1-2 ч. л.


http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/adigeyskiy-sir-bez-yayec-octu-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_991.gif-->Адигейський сир (без яєць і оцту) - дієтичні рецепти для схуднення


Спочатку нам потрібно зварити сироватку з кефіру, ставимо його на маленький вогонь і чекаємо, поки сир відокремиться, з'явиться зелена рідина, а сир спливе, це займе близько 5-ти хвилин.
Потрібно все процідити через друшляк або марлю, вийшов смачний сирок можна з'їсти, його вийде десь грам 250.
Отриману сироватку (її буде десь менше літра), потрібно залишити при кімнатній температурі на 2 дні, щоб вона добре скисла.(влітку в квартирі жарко, тому достатньо однієї доби).




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/adigeyskiy-sir-bez-yayec-octu-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_482.gif-->Адигейський сир (без яєць і оцту) - дієтичні рецепти для схуднення




Через два дні доведемо до кипіння свіже молоко, зменшити вогонь і влити нашу скисшую сироватку (на перший погляд здається що з сироваткою ніяких змін не відбулося, навіть запах буде приємний, але не звертайте уваги, що повинно було статися вже сталося),на повільному вогні наше молоко швидко згортається і віддає весь свій білок, сир коржем підніметься на гору відокремившись від сироватки, це станеться хвилин через 5-7. Вогонь вимкнути, сир акуратно виловити друшляком або ситечком в миску, або відразу процідити через марлю.
Потім наш сир посолити,добре перемішати,і можна підвісити в марлі над раковиною хвилин на 30щоб стекла рідина. Сформувати голівку,і поставити сир під невеликий прес,я зробила ось таку конструкцію.
Між двох тарілок,зверху літрова баночка з водою,що виділяється воду можна зливати,потім так і поставити з пресом сир на 3-4 години в холодильник.

Потім марлю акуратно зняти,і можна їсти смачний сир готовий!
Якщо будете ще найближчим часом робити сир то можна з отриманої сироватки поставити наступну порцію на закваску,решту сироватку можна пустити на млинці.та іншу випічку.

При готуванні в молоко можна додати 100 грам сметани.це додасть сиру більш вершковий смак.
загрузка...
Написати Вконтакте