» » Домашній сир - дієтичні рецепти для схуднення
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 16:33)   
  •   0   
  •  612 

Домашній сир








Домашній сир не йде з магазинним ні в яке порівняння. Якщо молоко хорошої якості, то домашній сир виходить дуже ніжним, хлопьевидним.
До речі, молоко для сиру я купую в основному в магазині (жирність 25-36%), і тільки влітку беру у приватників. Домашній сир виходить завжди відмінною.
Отже, як же приготувати домашній сир . Можна, звичайно, зробити сир і з кефіру. Але такий сир на мій смак кислуватий. Самий смачний домашній сир виходить з кислого молока. Тому беремо 3 літри молока і виливаємо їх у трилітрову банку або емальовану каструлю. Додаємо столову ложку сметани, щоб одержати потрібні нам бактерії для закисання молока. Банку накриваємо марлею і ставимо в тепле місце. Про готовність кисляку свідчить безліч бульбашок на стінках банки. Витрушуємо готову кисле молоко в каструлю. Саме витрушуємо, тому що хороша кисляк не повинна литися.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/domashny-sir-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_551.gif-->Домашній сир - дієтичні рецепти для схуднення


Ставимо каструлю на дуже маленький вогонь. І тут наше завдання - не перегріти. Тому що перегрітий сир стає сухим, розсипчастим і не дуже смачним. Тому далеко з кухні не йдемо, а доглядаємо за каструлею і чекаємо, коли наша кисле молоко почне розділятися на сироватку і власне сир. Для рівномірності процесу можна трохи перешкодити кисляк ложкою. Але робити це потрібно зовсім небагато і дуже акуратно. Найкраще заважати не круговими рухами, а знизу вгору, як би перемішуючи нижні і верхні шари.
Як тільки ви помітили, що знизу почала утворюватися жовта сироватка, відразу вимикаємо газ, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо до повного охолодження. Можна навіть на ніч, якщо в квартирі не дуже жарко. Інакше сир перекиснет. Потім друшляк застеляємо марлею і виливаємо туди вміст каструлі. До речі, під друшляк можна підставити ще одну каструлю і зібрати сироватку.
На такий сироватці виходять чудові млинці. Марлю з сиром зав'язати вузликом зверху і підвісити до повного стікання сироватки. В кінці можна навіть трохи віджати мішечок з домашнім сиром. Але зовсім трохи. Інакше сир знову ж вийде сухуватим. Хоча комусь може сподобатися саме такий. Робіть, пробуйте, пристосуйте під свій смак.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/domashny-sir-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_102.gif-->Домашній сир - дієтичні рецепти для схуднення

загрузка...
Написати Вконтакте