Дієти
Дієтичні і смачні страви з квасолі - рецепти для схуднення
16.03.2015 4377 0 admin

Дієтичні і смачні страви з квасолі - рецепти для схуднення

Здорове харчування

Дієтичні і смачні страви з квасолі








Лобіо з грибами


• Гриби шампіньйони - 250 г

• Цибуля ріпчаста (середній) - 5 шт

• Часник - 3 зуб.

• Квасоля червона - 1 скл.

• Горіх волоський (або кешью, які любите!) - 50 г

• Олія рослинна (рафінована) - 50 мл

1 склянку червоної квасолі замочити у великій кількості води на ніч. Відварити квасолю на повільному вогні близько 15 годин. Квасоля повинна ледь кипіти, тоді вона не розвариться і залишиться цілою. Дуже важливо якість квасолі, купуйте дорогу чи вже знайому. Я беру квасоля фірми «Містраль».

Гриби порізати крупно! І обсмажити на олії до рум'яної скоринки. Викласти в тарілку гриби і, відразу, гарячі гриби видавити часник і перемішати, аромат - СУПЕР!!!

Порізати цибулю і обсмажити на олії, в якому смажилися гриби. Якщо недостатньо олії, додати, тільки рафінованої.

Горіхи порізати крупно!

З'єднати всі компоненти. Посолити, поперчити за бажанням.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyetichn-smachn-stravi-z-kvasol-recepti-dlya-shudnennya_571.gif-->Дієтичні і смачні страви з квасолі - рецепти для схуднення


Киркаж, простий квасолевий салат


• Квасоля (суха, згодом варена або консервована) - 300 г

• Коріандр (свіжий, він же кінза) - 1 пуч.

• Цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 1 шт

• Перець чорний (мелений)

• Оцет (винний - обов'язково) - 1-2 ст. л.

• Олія оливкова (або соняшникове, можна не рафінована) - 3-4 ст. л.

• Сіль
Варимо квасолю (або беремо консервовану) і зціджуємо, остуджуємо. Колір не принципове, головне, щоб боби були цілими.

Кінзу дрібно ріжемо, цибулину ріжемо півкільцями. Далі я втратила фотографію, тому просто на словах: змішуємо квасоля з зеленню, цибулею, солимо, перчимо, заправляємо оцтом (спочатку пробуємо одну ложку, якщо мало, додаємо ще), маслом і добре перемішуємо.

Відставляємо на півгодинки в сторону, щоб настоялося і просочилося і салат готовий до вживання.

Салат з білої квасолі і селери з грибами


• Квасоля (біла, велика, баночна) - 1 скл.

• Селера черешкова 3 шт

• Печериці (у мене свіжі, але можна і відварені) - 1 скл.

• Петрушка - 1/2 стак.

• Маслини (без кісточок) - 1/2 стак.

• Спеції (за смаком)




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyetichn-smachn-stravi-z-kvasol-recepti-dlya-shudnennya_752.gif-->Дієтичні і смачні страви з квасолі - рецепти для схуднення




Гриби печериці промити і нарізати.

Селера промити і нарізати.

Укладати шарами - гриби, селера,квасоля біла, петрушка, маслини чорні і, за бажанням, олія оливкова або майонез, як кому подобається. Так само можна додати біле куряче м'ясо, природно, відварне і дрібно нарізане.

Останній крок - поперчити.

Запіканка з квасолею


• Сир - 200 г

• Квасоля, (варена, можна взяти консервовану) - 1 скл.

• Крупа манна - 3 ст. л.

• Кефір (або ряжанка) - 150 мл

• Яйце - 2 шт

• Сіль - 1/2 ч. л.

• Масло вершкове (для змащування форми)
Беремо квасоля. Заливаємо на 12 год водою, міняємо воду і потім ставимо варити до готовності, солимо в кінці варіння.

Продукти готові. Заливаємо манку ряжанкою або кефіром, нехай настоїться. Поки настоюється манка, збиваємо 2 яйця з сіллю, додаємо сир, перемішуємо.

З'єднуємо яєчно-сирну суміш, манку, квасоля, змащуємо форму маслом, посипаємо манкою, виливаємо суміш у форму, у мене силіконова. Ставимо в розігріту духовку 160-170 градусів на 50-60хв.

Ось така запіканка на виході. Можна їсти як в гарячому вигляді, так і в холодному. Подавати зі сметаною, натуральним йогуртом. У мене прикрашена маринованим імбиром.

Квасоля, запечена з овочами


• Квасоля (Суха, краще білі) - 500 г

• Морква (велика) - 3 шт

• Цибуля ріпчаста - 5 шт

• Помідор (у власному соку, краще без шкіри) - 1 банка

• Приправа (за смаком)

• Масло рослинне (для смаження)

• Цукор - 1-2 ч. л.

• Сіль (за смаком)

• Перець чорний (за смаком)
Квасолю замочити в холодній воді на ніч, а потім зварити майже до готовності, присолив. Злити воду.

Приготувати інші інгредієнти. Цибулю порізати півкільцями. Моркву натерти на крупній тертці.

Цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору.

Додати моркву і продовжити смажити, постійно помішуючи, щоб не зажаривалось. Смажити до легкого хрускоту моркви.

Помідори дрібно нарізати. Додати на сковороду до овочів, додати приправи, цукор, перемішати і ще трохи потримати на вогні, помішуючи. Звичайно, в розпал овочів помідори можуть бути і свіжими. Тоді беріть соковиті і солодкуваті.

Квасолю викласти в глибоку посуд, змішати з овочами. Якщо треба - додати сіль і перець за смаком. Залити помідорним соком з банки. Не пересолюйте. У страви повинен бути овочевий смак солодкуватий.

Закрити кришкою і поставити в нагріту до 200 градусів духовку запікатися. Години на півтори. На маленький вогонь. Спробуйте на готовність: овочі повинні бути м'якими. В іншому випадку поставте назад в духовку. В ідеалі - там же і остудіть, не знімаючи кришки.

Їсти можна як гарячим, так і холодним. Смачно і так, і так. Але тільки в холодному вигляді це блюдо викликає ностальгію. Повірте, це дуже смачно.

Салат з білої квасолі з сиром


Інгредієнти: півсклянки білої квасолі або банку консервованої квасолі, столова ложка рослинної олії, головка ріпчастої цибулі, півсклянки сиру Чеддер, цукор, сіль, оцет, петрушка - за смаком.

Якщо ви не використовуєте консервовану квасоля, відваріть її і перекладіть в миску. Додайте дрібно нашатковану цибулю, цукор, сіль і олію, змішану з оцтом, перемішайте. Перед подачею не стіл посипте салат тертим сиром і зеленню.

Салат з білої квасолі з гірчицею


1 стакан білої квасолі

2 репчатих лука

5 горошин чорного перцю

4 столові ложки оцту

1 столова ложка гірчиці

1 лавровий лист

1 чайна ложка солодкого перцю (червоного)

1 чайна ложка томату-пюре

4 столові ложки рослинної олії

петрушка

сіль
Замочуємо квасолю на кілька годин в гарячій воді. Потім відварюємо її в тій же воді на невеликому вогні. Як вода закипить, додаємо по черзі: цибуля (заздалегідь нарізаний), лавровий лист, трохи солі і перець. Після цього варимо ще півтори години. Потім витягуємо лавровий лист і викидаємо його. Тепер починаємо готувати маринад. Для цього беремо оцет, гірчицю, перець, рослинна олія, томат-пюре і сіль. Змішуємо до однорідної маси. Після цього залити квасолю приготованою сумішшю і поставити в холодильник на годину. Зверху посипати петрушкою.

Салат з білої квасолі


квасоля біла - 200 грам

вода газована - 200 грам

цибуля - одна штука.

часник - 1 зубчик

томат-пюре - одна столова ложка

помідори - 200 грам

оцет 3%-й - одна столова ложка

рослинне масло - дві столові ложки

перець горошком - чотири штуки.

сіль, перець червоний мелений за смаком
Квасолю замочити на 6-8 годин у холодній воді.

Набряклу квасолю заллємо газованою водою і варимо на слабкому вогні до м'якості. Далі воду зіллємо.

Гарячу квасолю з'єднаємо з дрібно нарізаною цибулею і часником і заллємо соусом.

Для соусу рослинне масло взобьем з оцтом, томатним пюре, червоним меленим перцем і сіллю.

Біла квасоля з м'ясом


квасоля суха 2 склянки

яловичина або куряче м'ясо 250 г

олію раст. 4 ст. ложки

цибуля великий 2 шт.

помідори великі-2 шт.

або томат-паста 2 ст. ложки

вода 4-5 склянок

перець солодкий (червоний або зелений) 1 шт.

сіль за смаком

перець червоний мелений за смаком
Квасоля замочіть у воді на ніч. Після цього злийте воду і опустіть квасоля в киплячу, підсолену воду. Варіть на середньому вогні 30 хвилин до напівготовності, злити воду.

Дрібно нарізану цибулю злегка обсмажте, додайте шматочки м'яса (завбільшки з волоський горіх) і тушкуйте, помішуючи, до випаровування рідини.

Очистіть помідори від шкірки (для цього опустіть їх в окріп), наріжте дрібними шматочками. Додайте помідори (або томатну пасту, розведену невеликою кількістю води) до м'яса. Солодкий зелений або червоний перець розріжте на 4-5 частин і також додайте до м'яса. Посоліть (приблизно 2 ч. л.).

Закрийте посуд кришкою і тушкуйте м'ясо з овочами на повільному вогні 15 хвилин. Потім додайте квасолю і воду. Знову закрийте каструлю кришкою і тушкуйте квасоля з м'ясом на повільному вогні, поки квасоля не стане м'якою. Посипте червоним меленим перцем і подавайте квасоля з м'ясом і овочами на стіл. Як гарнір подайте рис або соління.
Читайте також: часник для схуднення
Рецепти для дієти Кіма Протасова | Для схуднення та здоров'я Рецепти для дієти Кіма Протасова | Для схуднення та здоров'я
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-dlya-dyeti-kma-protasova-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_441.jpeg--> Дієта Кіма Протасова отримала
Салат з авокадо - дієтичні рецепти для схуднення Салат з авокадо - дієтичні рецепти для схуднення
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/salat-z-avokado-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_201.gif--> Салат з авокадо салат дуже смачний раджу.
Рибка Рибка "Кефирка" - дієтичні рецепти для схуднення
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/ribka-kefirka-dyetichn-recepti-dlya-shudnennya_521.gif--> Рибка "Кефирка"
Топ-6 овочевих дієтичних салатів для схуднення (покрокові фото-рецепти). Ху ... Топ-6 овочевих дієтичних салатів для схуднення (покрокові фото-рецепти). Ху ...
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/top-6-ovochevih-dyetichnih-salatv-dlya-shudnennya-pokrokov-foto-recepti-hudnemo-smachno-korisno_671.jpeg-->
Дієта 6 пелюсток, рецепти страв, відгуки Дієта 6 пелюсток, рецепти страв, відгуки
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-6-pelyustok-recepti-strav-vdguki_731.jpeg--> Дієта «6 пелюсток» - це шість послідовно чергуються
Дієта для людей з четвертою позитивною групою крові. Дієта для людей з четвертою позитивною групою крові.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-dlya-lyudey-z-chetvertoyu-pozitivnoyu-grupoyu-krov_741.jpeg--> Представники четвертої позитивної групи
[vk]
Войти через:
[/vk] [vk][/vk] [odnoklassniki][/odnoklassniki] [facebook][/facebook] [mailru][/mailru] [google][/google] [yandex][/yandex] [vk]
[/vk]