
Рецепти білкових страв для білкової дієти | Все для схуднення
Здорове харчування
Рецепти білкових страв для дієти
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-blkovih-strav-dlya-blkovoyi-dyeti-vse-dlya-shudnennya_271.jpeg-->
Білкова дієта передбачає зниження ваги за рахунок збільшення споживання білка, скорочення вуглеводів і зниження загальної калорійності порцій. Є думка, що повна відмова від вуглеводів дозволяє худнути більш ефективно, але такий спосіб не дуже безпечний для здоров'я. 
Тому тим, хто хоче худнути правильно, слід підбирати рецепти виходячи з основних вимог білкової дієти: в першу половину дня до білків дозволено додати кілька ложок гречки або бурого рису, а в другу половину дня - овочі, не містять крохмалю.
Рецепти білкової дієти
Основу раціону білкової дієти складають білкові продукти деякі рецепти з них представлені в цій статті.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-blkovih-strav-dlya-blkovoyi-dyeti-vse-dlya-shudnennya_812.gif-->

Курячі потрухи з гречкою в духовці
Печінка, серця і шлунки промиваються, викладаються на дно горщиків і заливаються 100 г води. Зверху в горщики висипається дві столові ложки гречаної крупи. В духовій шафі страва готується протягом 40 хвилин, за цей час на основі потрухів виходить смачний бульйон, в якому розпарюється гречка.
Плов з бурого рису з яловичиною
Шматочки м'яса обсмажити на невеликій кількості олії, після чого додати дві склянки води, сіль, спеції і тушкувати протягом 20 хвилин. Після цього в отриманий бульйон висипати половину склянку рису і тушкувати до готовності рису і випарювання бульйону.
Суп з фрикадельками
З однієї курячої грудки зрізається м'ясо, на основі отриманої кісточки відварюється літр бульйону. М'ясо прокручується на м'ясорубці, з фаршу. Формуються невеликі фрикадельки, що опускаються в киплячу воду. Також в суп додається зелена стручкова квасоля, болгарський перець і зелень. Суп вариться протягом чверті години.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-blkovih-strav-dlya-blkovoyi-dyeti-vse-dlya-shudnennya_983.gif-->

Куряча локшина яєчна
З курки традиційним способом вариться бульйон. Одночасно віночком збиваються три яйця і з них смажаться на сковороді тонкі млинці. Вони подрібнюються до стану локшини і при подачі на стіл додаються в тарілку з бульйоном.
Овочеве рагу з м'ясом
На столовій ложці рослинного масла обсмажується ріпчасту цибулю, шматочки курячого філе. Слідом в глибоку сковороду додається білокачанна капуста і трохи води. Через 10 хвилин у сковороду відправляється стручкова квасоля, болгарський перець, помідори, очищені від шкірки. Рагу на основі молодої капусти приготується за 20-25 хвилин, овочі минулого сезону до м'якості доведеться гасити довше.
Омлет з помідорами
Томати очищаються від шкірки і ріжуться так скибочки, викладаються на дно сковороди, змащеною маслом і тушкують під кришкою до виділення соку. Яйця збиваються з сіллю і виливаються на помідори. Через п'ять хвилин омлет готовий.
Форель запечена
Стейк форелі посипте зеленню і загорніть в конверт з фольги, попередньо посипавши верхню частину сиром. Додатковий жир в цьому рецепті не потрібен, так як його вистачає в самій рибі. Готується стейк в гарячій духовці протягом півгодини.
Котлети в духовці
Змішати в рівних пропорціях яловичий і курячий фарш, додавши до нього одне яйце. Отримані котлети викладаються на лист фольги або папір для випічки і відправляються в духовку на 40 хвилин. Урізноманітнити рецепт можна, додавши в середину кожної котлети шматочок сиру, який розплавиться і додасть фаршу соковитість.
Курячий жульєн
Філе курки обсмажити на сковороді з мінімальною кількістю олії, перекласти м'ясо в кокотниці. Натерти на тертці твердий сир і з'єднати його з невеликою кількістю натурального йогурту. Він цілком може замінити жирні вершки або сметану. Змішати в кокотницях м'ясо і сир, після чого поставити їх в духовку до розплавлення сиру.
Сирний десерт
Рідкий знежирений сир змішують з шматочками зеленого яблука і апельсини без додавання цукру. Якщо збити його міксером, а потім заморозити в силіконових формах в морозильній камері, вийде домашнє морозиво.
Також по темі: кому корисні продукти, багаті білком
Автор: Олена Кириченко - спеціально для http://diety.pp.ua/ .
Читайте також:

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-dyuka-recepti-strav-dlya-ataki-kruyizu-vse-dlya-shudnennya_501.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-nizkokalorynih-strav-dlya-shudnennya-drug-stravi-z-kurki-ribi_801.gif-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-6-pelyustok-recepti-strav-vdguki_731.jpeg--> Дієта «6 пелюсток» - це шість послідовно чергуються

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/kotleti-v-parovarc-recepti-strav_551.jpeg--> Не буде помилкою сказати, що котлети - це одне з найулюбленіших

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-dyetichnih-strav-dlya-parovarki_911.jpeg--> На багатьох кухнях сьогодні можна побачити пароварку. У

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-strav-z-etapv-dlya-dyeti-dyukana_681.jpeg-->