
Рецепт перлової каші: скільки і як варити перловку на воді
Здорове харчування
Як варити перлову кашу
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_461.jpeg-->
Говорячи про перлової каші, потрібно в першу чергу зазначити, що перловки як злаку не існує в природі. Інша справа, овес, рис або пшениця. А ось що стосується перлової крупи, то вона являє собою цільні ячмінні зерна, при цьому очищені від шкаралупи. Злаку цього багато тисяч років, і ще в давнину люди дали крупі саме таку назву, так як за кольором і формою дуже схожі на зерна перлину перл, яку зазвичай збирали в річках. У статті ви дізнаєтеся, як приготувати смачну кашу з цього цінного продукту. 
Корисні речовини, способи приготування
Каша багата багатьма цінними вітамінами і мікроелементами: це і вітаміни груп B, A, D, E, і залізо з міддю, йод і фосфор, кальцій, а також незамінна речовина для організму - амінокислота лізин. Останній бере участь у правильній засвоюваності кальцію в організмі, захищає людину від вірусів і формує колаген разом з іншими мікроелементами. Містить крупа і велика кількість фосфору. Чи варто говорити, що її вкрай бажано включити в свій раціон харчування.
Готується перловка трохи довше, ніж інші види круп, але зате кінцевий результат неодмінно порадує вас і ваших рідних і близьких. Варити її можна як з цукром, так і без. Можливі наступні способи приготування: на молоці, на воду, на бульйоні і з м'ясом, з грибами і овочами, також з вершковим маслом. Зварити перловку так, щоб було дуже смачно, велика майстерність, оволодіти яким може кожен, якщо прочитає наші рекомендації.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_942.gif-->

Як правильно підготувати продукти
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_183.jpeg-->

Крупу потрібно попередньо замочити приблизно на півдня, а краще зробити це на ніч. Налийте в каструлю води (розрахунок приблизно такий: на літр води - склянка крупи) і залиште годин на 10-12. На наступний день можна варити так само, як і всі інші каші. Однак деякі господині і кухаря перед варінням ще і злегка підсмажують зерна. Якщо варити на газовій плиті, то час готування складе приблизно близько години. Як варіант, можна проварити всього 30-35 хвилин, але після варіння укутати, щоб каша «дозріла». А от у випадку готування на водяній бані на варіння може піти і 5-6 годин. Однак каша, приготовлена таким способом, вважається найкращою і смачною.
Перлова каша. Найкращі рецепти.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_524.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_5.gif-->

Рецепт№1 - з молоком
Інгредієнти: склянку крупи, літр води, 2 літри молока і 50 грамів вершкового масла.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_256.gif-->

Як готувати:
До речі: в мультиварці готувати перлову кашу набагато зручніше. До кипіння молоко з зерном доводиться в режимі «Випічка», а далі режим слід переключити на «Гасіння» і залишити нудитися протягом 6 годин.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_327.jpeg-->

Рецепт 2 - на воді
Така каша ідеальна для тих, хто сидить на дієті, зокрема, на перлової.
Рецепт від нашого читача:
1 склянку промити, варити 10 хвилин, воду злити, додати 3 склянки води, посолити і варити 47 хвилин.
Чи можна не замочувати перловку перед варінням?
Так, і такий спосіб є. Промийте крупу, залийте окропом і на годину або залиште кілька хвилин поваріть в окропі. Після цього злийте Воду. Далі додайте в набряклу крупу 3 склянки холодної води, знову доведіть до температури 100 градусів і проваріть близько години, а потім дайте каші настоятися близько 30 хвилин. Приємного вам апетиту!

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-03/dyeta-na-perlovke_341.jpeg-->Перлова дієта є популярною на сьогоднішній день методикою схуднення. У цій

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/grechana-vvsyana-pshenichna-kash-z-suhim-molokom-dlya-naboru-vagi_191.jpeg--> Бажаючі набрати вагу часто

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/trohi-pro-korist-kash-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_701.gif--> Каша входить в раціон харчування людини з

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vse-pro-perlovke-sklki-kalory-yak-korisn-vlastivost_751.jpeg--> Перш ніж ми почнемо розповідати вам про

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-variti-vvsyanu-kashu-recepti-kalorynst-vvsyanki_191.jpeg--> Вівсяна каша відома всім, вона вважається

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-variti-yachnu-kashu_791.jpeg--> Ячмінь є злаком, який за різними даними почали використовувати ще в