» » Рецепт перлової каші: скільки і як варити перловку на воді
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 16:13)   
  •   0   
  •  15379 

Як варити перлову кашу








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_461.jpeg-->Рецепт перлової каші: скільки і як варити перловку на воді
Говорячи про перлової каші, потрібно в першу чергу зазначити, що перловки як злаку не існує в природі. Інша справа, овес, рис або пшениця. А ось що стосується перлової крупи, то вона являє собою цільні ячмінні зерна, при цьому очищені від шкаралупи. Злаку цього багато тисяч років, і ще в давнину люди дали крупі саме таку назву, так як за кольором і формою дуже схожі на зерна перлину перл, яку зазвичай збирали в річках. У статті ви дізнаєтеся, як приготувати смачну кашу з цього цінного продукту.

Корисні речовини, способи приготування


Каша багата багатьма цінними вітамінами і мікроелементами: це і вітаміни груп B, A, D, E, і залізо з міддю, йод і фосфор, кальцій, а також незамінна речовина для організму - амінокислота лізин. Останній бере участь у правильній засвоюваності кальцію в організмі, захищає людину від вірусів і формує колаген разом з іншими мікроелементами. Містить крупа і велика кількість фосфору. Чи варто говорити, що її вкрай бажано включити в свій раціон харчування.
Готується перловка трохи довше, ніж інші види круп, але зате кінцевий результат неодмінно порадує вас і ваших рідних і близьких. Варити її можна як з цукром, так і без. Можливі наступні способи приготування: на молоці, на воду, на бульйоні і з м'ясом, з грибами і овочами, також з вершковим маслом. Зварити перловку так, щоб було дуже смачно, велика майстерність, оволодіти яким може кожен, якщо прочитає наші рекомендації.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_942.gif-->Рецепт перлової каші: скільки і як варити перловку на воді


Як правильно підготувати продукти


http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_183.jpeg-->Рецепт перлової каші: скільки і як варити перловку на воді


Крупу потрібно попередньо замочити приблизно на півдня, а краще зробити це на ніч. Налийте в каструлю води (розрахунок приблизно такий: на літр води - склянка крупи) і залиште годин на 10-12. На наступний день можна варити так само, як і всі інші каші. Однак деякі господині і кухаря перед варінням ще і злегка підсмажують зерна. Якщо варити на газовій плиті, то час готування складе приблизно близько години. Як варіант, можна проварити всього 30-35 хвилин, але після варіння укутати, щоб каша «дозріла». А от у випадку готування на водяній бані на варіння може піти і 5-6 годин. Однак каша, приготовлена таким способом, вважається найкращою і смачною.

Перлова каша. Найкращі рецепти.


http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_524.jpeg-->Рецепт перлової каші: скільки і як варити перловку на воді

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_5.gif-->Рецепт перлової каші: скільки і як варити перловку на воді

Рецепт№1 - з молоком


Інгредієнти: склянку крупи, літр води, 2 літри молока і 50 грамів вершкового масла.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_256.gif-->Рецепт перлової каші: скільки і як варити перловку на воді




Як готувати:

  • Промийте зерна і залийте їх перевареною холодною водою на ніч, а вранці злийте воду.

  • Молоко окремо від крупи доведіть до киплячого стану і додайте потім зерна, після чого прокип'ятіть на слабкому вогні 4-5 хвилин.

  • Підготуйте «водяну баню». Візьміть для цього велику широку каструлю і помістіть в неї каструльку з інгредієнтами. Приблизно на чверть заповніть велику каструлю водою, а посуд з перловою крупою і молоком накрийте кришкою і зменшіть вогонь.

  • Тепер хай майбутня каша вариться протягом 5-6 годин. У велику каструлю треба час від часу підливати воду, оскільки вона википає в процесі варіння.

  • Коли страва буде готова, додайте масло і ретельно перемішайте.


  • До речі: в мультиварці готувати перлову кашу набагато зручніше. До кипіння молоко з зерном доводиться в режимі «Випічка», а далі режим слід переключити на «Гасіння» і залишити нудитися протягом 6 годин.

    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_327.jpeg-->Рецепт перлової каші: скільки і як варити перловку на воді

    Рецепт 2 - на воді


    Така каша ідеальна для тих, хто сидить на дієті, зокрема, на перлової.

  • На ніч замочіть крупу. Пропорції дано вище по тексту.

  • Вранці промийте всі зерна, додайте 25-3 склянки води і поставте на вогонь. Доведіть до киплячого стану, а потім проваріть від 30 до 60 хвилин.

  • Зніміть каструлю з вмістом і укутайте, залишивши в такому положенні приблизно на півгодини.


  • Рецепт від нашого читача:
    1 склянку промити, варити 10 хвилин, воду злити, додати 3 склянки води, посолити і варити 47 хвилин.

    Чи можна не замочувати перловку перед варінням?


    Так, і такий спосіб є. Промийте крупу, залийте окропом і на годину або залиште кілька хвилин поваріть в окропі. Після цього злийте Воду. Далі додайте в набряклу крупу 3 склянки холодної води, знову доведіть до температури 100 градусів і проваріть близько години, а потім дайте каші настоятися близько 30 хвилин. Приємного вам апетиту!
    загрузка...
    Написати Вконтакте