» » Корисні властивості манго, калорійність, склад
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 15:59)   
  •   0   
  •  402 

Мангомания








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-vlastivost-mango-kalorynst-sklad_651.jpeg-->Корисні властивості манго, калорійність, склад
Манго - смачний, ароматний фрукт, заряджає енергією. Його ще називають «королем фруктів».
Манго є потужним джерелом клітковини і заліза, вітамінів A, C, E і К. Він містить велику кількість фосфору, марганцю і калію. Він багатий на флавоноїди і поліфенольними антиоксидантами, дуже корисними для організму людини.
Калорійність манго - 68 ккал на 100 г м'якоті.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-vlastivost-mango-kalorynst-sklad_892.gif-->Корисні властивості манго, калорійність, склад


Склад манго (на 100г):

  • білки - 05 г, жири - 02 г, вуглеводи - 125 г, вода - 86 г, клітковина,

  • цукру (глюкоза, фруктоза, сахароза),

  • органічні кислоти - щавлева, лимонна, янтарна і яблучна;

  • вітаміни - групи В (В1 В3 В2 В5 В9 В6), С, А, Е;

  • мінерали - калій, магній, кальцій, фосфор, залізо, цинк, селен.


  • Корисні властивості манго


    Манго може допомогти впоратися з багатьма хворобами і недугами.
    Манго корисний при проблемах з травленням




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-vlastivost-mango-kalorynst-sklad_763.gif-->Корисні властивості манго, калорійність, склад





  • Клітковина, що входить до складу манго, допомагає регулювати стілець і позбутися від запорів.

  • До складу манго входять травні ферменти, що зменшують кислотність шлункового соку. Вони розщеплюють білки, а це сприяє травленню.


  • Діабет
    Манго має низький глікемічний індекс - від 41 до 60. Це означає, що воно сприяє скороченню ускладнень, пов'язаних з діабетом. Відвар листя манго дуже корисний для діабетиків.
    Тепловий удар
    Недостиглі плоди манго багаті пектином. Приготовані на пару з додаванням соку, кмину, солі і цукру вони дуже ефективно допомагають проти теплового удала і перегріву в літню спеку.
    Рак
    Останні дослідження показали, що до складу манго входять речовини поліфеноли - антиоксиданти , перешкоджають старінню. Вони допомагають уникнути раку молочної залози і товстого кишечника.
    Міститься в манго каротин допомагає знизити ризик захворюваності на рак ротової порожнини і легенів.
    Захворювання очей
    Наявність вітаміну A і флавоноїдів, таких як бета - і альфакаротин, а також бетакриптоксантин робить манго дуже корисним для зору. Ті, хто регулярно їдять цей фрукт, не знають, що таке куряча сліпота, синдром сухого ока, печіння і свербіж, розм'якшення рогівки.
    Вагітність
    Завдяки наявності заліза, тропічний плід манго особливо рекомендується вагітним жінкам. Вітамін с, що міститься в його плодах, покращує засвоєння заліза організмом. Як недостиглі, так і зрілі плоди манго повинні стати основною частиною будь-якої дієти.
    Манго і краса
    Вітамін а, що міститься в манго, робить шкіру м'якою і сяючою. Змазування запаленої шкіри шматочком манго допомагає прочистити пори.
    Манго - це низькокалорійний фрукт корисний для тих, хто хоче схуднути.

    На манго можна також влаштовувати розвантажувальні дні: смачно і корисно.
    загрузка...
    Написати Вконтакте