» » Продукти для дієти «6 пелюсток» по днях
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 15:23)   
  •   0   
  •  420 

Продукти для дієти «6 пелюсток»








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/produkti-dlya-dyeti-6-pelyustok-po-dnyah_411.jpeg-->Продукти для дієти «6 пелюсток» по днях
Перелік продуктів дозволених по днях для дієти « 6 пелюсток».

Докладно про методі схуднення шведського дієтолога Анни Юханссон і психологічної основі дієти читайте у статті: дієта 6 пелюсток на Абетці Дієт .


Перелік продуктів, дозволених по днях, для дієти «6 пелюсток» складено для сайту Діети І. Я. Черняк-Богородская з використанням матеріалів клініки лікувального харчування інституту харчування РАМН.
Для першого білкового пелюстки, підійдуть наступні продукти:

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/produkti-dlya-dyeti-6-pelyustok-po-dnyah_832.gif-->Продукти для дієти «6 пелюсток» по днях



  • Риба дієтичних сортів від 0.2 до 3.9% жиру: лемонема, язь, минтай, навага, пікша, путасу, судак, тріска, тунець, щука, язь, судак, камбала, окунь річковий, щука, теляпія, форель, крижана, хек.

  • Риба з підвищеним вмістом білка і жирів від 4-8% : окунь морський, ставрида, горбуша, зубатка, короп.

  • Риба жирна містить більше 8% жиру: скумбрія, оселедець, палтус, сьомга, осетрові, міноги, вугор.

  • Краще поєднувати рибу дієтичних сортів і більш жирну рибу в один день.

  • Благотворно вплив океанічної риби на обмін речовин, при атеросклерозі, гіпертонічній хворобі, ішемічній хворобі серця, дієтологи пов'язують з вмістом в ній солями йоду, метіоніну і ненасичених жирних кислот.

    Особливість жирів риби-високий вміст високий вміст кислот, зокрема лінолевої, линоленоленовой, арахідонової. Багаті вмістом вітамінів А і D.

    З мінеральних речовин у рибі містяться фосфор, калій, кальцій, натрій, магній.

    У невеликих кількостях в тканинах риби, особливо морської. Так само, представлені : залізо, мідь, цинк, йод, бром, фтор.

    У морській рибі концентрація мінеральних речовин більше, ніж у прісноводної. Зокрема, більше йоду і фтору.
  • Іноді можна додати морепродукти: мідії, восьминоги, креветки, кальмари. Останні в списку, мають підвищений вміст жирів. Тому рекомендується не раніше, ніж після другого кола пелюсток. Мінеральний склад морепродуктів представлений калієм, кальцієм, фосфором, залізом, йодом, вітаміни групи В.

  • Так само можна вживати морську капусту.

  • Високим вмістом йоду відрізняється морська капуста, що служить підставою для включення її в харчовий раціон при гіпертонії, атеросклерозі, ішемічній хворобі серця, порушеннях з боку щитовидної залози.

    Морська капуста застосовується і як проносний засіб при деяких видах функціональних запорів. Низька калорійність дозволяє її використання при лікуванні ожиріння.

    Але є і протипоказання. Морська капуста протипоказана при загостренні виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, хронічному гастриті з підвищеною кислотністю, при захворюваннях кишечника, що супроводжуються розладами.
    Для другого вуглеводного пелюстки, підійдуть наступні продукти:

    листові салати, морква, огірок, солодкий перець, помідори, селера, капуста білокачанна, пекінська, савойська, брюссельська, кольрабі та інші види капусти, буряк, кабачок, баклажан, гарбуз, картопля, редис, редька, ріпа, рукола, спаржа, кріп, фенхель, фізаліс ,цибуля зелена, цибуля ріпчаста, корінь петрушки, кінза, шпинат, кріп, щавель, часник.




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/produkti-dlya-dyeti-6-pelyustok-po-dnyah_863.gif-->Продукти для дієти «6 пелюсток» по днях




  • Овочі заправляти соком лимона, натуральними спеціями.


  • Опишу деякі овочі і відповім на питання, що часто задаються.

  • Картопля. З-за високого вмісту солей калію його можна вживати при захворюваннях серцево-судинної системи і нирок, що супроводжуються набряками. Але, оскільки калорійність картоплі досить велика, тим , хто схильний до повноти, споживання картоплі слід обмежити.

  • Огірки в невеликих кількостях містять вітаміни С ,В1В2 а з мінеральних солей переважають солі калію. Клітковина, міститься в огірках, благотворно впливає на моторику кишечника. Корисні при хронічних запорах, захворюваннях серцево-судинної системи, печінки, нирок, ожирінні, при деяких захворюваннях суглобів, пов'язаних з обміном речовин.

  • Моркву. Містить каротин, з якого в організмі людини утворюється вітамін А. Так само містить вітаміни С і групи В. У великих кількостях містить солі калію, тому рекомендована при захворюваннях серцево-судинної системи, при хворобах шлунка і кишечника, нирок і запорах. Під час загострення захворювань, таких як: гастрит, виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки, моркву слід вживати тільки у вареному і подрібненому вигляді.

    Морквяний сік і салати не доцільно довго зберігати, так як під впливом кисню, каротин швидко руйнується.

  • Капуста білоголова. При схильності до метеоризму, не слід їсти у великих кількостях , вона посилює здуття живота. Так само з обережністю слід вживати її схильним до утворення вузлів щитовидної залози.

  • Салат зелений корисний при захворюваннях серцево-судинної системи, цукровий діабет, ожиріння, хронічні захворювання печінки і жовчного міхура. Є і протипоказання. Не варто ним зловживати через вміст щавлевої кислоти, при сечокам'яній хворобі, що супроводжується утворенням оксалатних каменів у сечовивідних шляхах.

  • Селера корисно вживати при захворюваннях нирок, нефрит, сечокам'яна хвороба, запалення передміхурової залози, подагрі, захворюваннях серцево-судинної системи. Є і протипоказання. Необхідно обмежити або зовсім відмовитися від селери, при наступних захворюваннях: при загостренні виразкової хвороби, панкреатиті.

  • Кріп корисний при захворюваннях печінки і жовчного міхура, нирок, при гастриті зі зниженою кислотністю, при ожирінні, при підвищеному газоутворення в кишечнику.

  • Шпинат рекомендується включати хворим гіпертонічною хворобою, цукровим діабетом і ожирінням. З-за високого вмісту щавлевої кислоти не рекомендується при деяких захворюваннях печінки, жовчного міхура і нирок, подагрі.

  • Щавель слід виключити з харчування при сечокам'яній хворобі з-за утворення оксалатів у сечових шляхах.


  • Для третього білкового пелюстки, підійдуть наступні продукти:

    куряче філе, куряча грудка, грудка індички, телятина м'якоть або лопатка, яловичина вирізка.
    Для четвертого складно-вуглеводного пелюстки, підійдуть наступні продукти:

    гречана крупа ядриця, кус-кус, вівсяна каша, вівсяні висівки, перлова крупа пшоняна крупа, рис дикий, хлібці пшенично-житні.
  • Часто задається питання, про кукурудзу. Вирішуйте самі є чи не є. У кукурудзяній крупі білки 8.3%, жири 1.2%,вуглеводи 71.6% 337 ккал на 100 гр. У самій кукурудзі 3.8% жиру на 100 гр і 351 ккал.


  • Для п'ятого білкового пелюстки, підійдуть наступні продукти:

    сир до 5% жирності, йогурт натуральний, молоко, яйце куряче, сир нежирний.
  • Нежирний сир тофу - соєвий сир (жирність 15-4 %), "литовський сир".

  • У США і країнах Європи, (причому не тільки англомовних), зернистий сир називається cottage cheese (англ. сільський або котеджне сир.

  • Нежирний сир - Гаудетте (жирність 7 %).

  • Нежирний сир Чечіль (жирність 5-10 %).

  • Нежирний сир - Viola Polar, Грюнландер, Фітнес (жирність 5-10%).

  • Нежирний сир Рікотта (жирність 13 %).

  • Нежирний сир - легка бринза, фета (жирність 5-15 %).

  • Нежирний сир - Arla, Ольтермани (жирність 16-17 %.


  • Для шостого вуглеводного пелюстки, підійдуть наступні продукти:

  • яблука, груші, слива, ківі, ананас.

    Апельсин, кавун, вишня, гранат, грейпфрут, лайм.

    Помела, фейхоа, лимон, чорнослив, курага.

  • З ягід можна додати журавлину, брусницю, шипшину, чорну та червону смородину, суницю , малину , чорницю, полуницю, черешню. Можна включати сезонну ягоду в свій раціон, але не більше 200-300гр. в день.


  • Під час дієти заборонені консерви, копченості, соління, маринади і варення в будь-якому вигляді, алкоголь, цукор, масло. Обмежена сіль у вживанні.
    Всі продукти, які не ввійшли в цей перелік, слід вживати тільки поза диетний період.
    Рекомендації по кількості продуктів на день від тих, що худнуть:

  • 1 пелюстка: риби 300-500 гр. готового продукту;

  • 2 пелюстка: овочі - 1-15 кг;

  • 3 пелюстка: м'ясо філе - 500 гр.;

  • 4 пелюстка: каші - 200 гр. в сухому вигляді;

  • 5 пелюстка: сир - 500 гр.;

  • 6 пелюстка: фрукти-1-15 кг.


  • Варіанти меню на кожен день дієти шість пелюсток:
    Рибний день:

    8:00 - риба відварна, з додаванням невеликої кількості солі і прянощів

    11:00 - риба, запечена у власному соку, з додаванням зелені та невеликої кількості солі

    14:00 - густа рибна юшка, без застосування овочів та інших складових

    17:00 - риба, приготовлена на пару, з додаванням натуральних прянощів

    20:00 - риба відварна з мінімальною кількістю солі

    Між прийомами їжі: рибний відвар, несолодкий чай
    Овочевий день:

    8:00 - салат із сирих овочів

    11:00 - картопляне пюре без масла з додаванням рідини, в якій варилася картопля

    14:00-суп зі свіжих помідорів на овочевому відварі

    17:00 - цілісні овочі, приготовані на пару

    20:00-тушковані овочі (овочевий мікс) з приправами і сіллю.

    Між прийомами їжі: свіжовичавлені овочеві соки, несолодкий чай

    Курка:

    8:00 - куряча грудка відварна

    11:00 - запечене куряче філе в фользі з додаванням натуральних спецій

    14:00 - курячий супчик з зеленню і приправами

    17:00 - курка, приготована на грилі (без шкірки)

    20:00 - відварене філе курки

    Між прийомами їжі: нежирний курячий бульйон, чай
    Злаковий день:

    8:00 - каша з пророслої пшениці, зварена на воді

    11:00 - гречана каша з сіллю і прянощами, зварена на воді

    14:00 - не пропарений відварений рис

    17:00 - вівсяна каша на воді

    20:00 - гречана каша із зеленню

    Між прийомами їжі: допускається в невеликих кількостях натуральний квас, трав'яний чай

    Сирний день:

    8:00 - сир нежирний з 1-2 ложками натурального йогурту без добавок

    11:00 - сир нежирний з додаванням невеликої кількості молока

    14:00 - сир нежирний без всього

    17:00 - сир з молоком

    20:00 - сир нежирний без всього

    Між прийомами їжі: дозволяється протягом всього дня випити 1 склянку молока, чай в будь-яких кількостях

    Фруктовий день:

    8:00 - черешня 200 гр або полуниця, кава

    11:00 - одна груша

    14:00 - 3 штучки слив, апельсин

    17:00 - ананас, ківі

    20:00 - два зелених яблука.

    Між прийомами їжі: свіжовичавлені фруктові соки (наполовину розбавити водою), трав'яні чаї.



    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/produkti-dlya-dyeti-6-pelyustok-po-dnyah_4.gif-->Продукти для дієти «6 пелюсток» по днях
    загрузка...
    Написати Вконтакте