» » Роздільне харчування меню на тиждень для схуднення
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 15:16)   
  •   0   
  •  1519 

Роздільне харчування: меню на тиждень для схуднення








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/rozdlne-harchuvannya-menyu-na-tizhden-dlya-shudnennya_551.jpeg-->Роздільне харчування меню на тиждень для схуднення
Сьогодні роздільне харчування для схуднення вже не є чимось новим і незвіданим. Навпаки, чи не добра половина вітчизняних знаменитостей стверджують, що, так чи інакше використовували даний метод для швидкої корекції ваги. І поки медики сперечаються про користь або шкоду цього варіанту раціону для схуднення, а фізіологи стверджують, що саме він винен в тому, що багато людей після дієти просто не можуть засвоювати традиційні страви, які бажають схуднути вибирають роздільне харчування. Як же правильно складати меню, не змішуючи білки і вуглеводи?

Принципи складання меню роздільного харчування


Зазвичай складаючи меню на тиждень, людина балансує між дієтичними догмами і економічною ефективністю. Більшість дієтологів стверджують, що витримати раціон для схуднення простіше, якщо ви чергуєте продукти харчування, отримуєте достатню кількість вітамінів з різними овочами та фруктами і взагалі щодня готуєте собі різні страви, не повторюючись частіше, ніж пару разів на тиждень. Насправді, здійснити це на практиці досить складно, адже ви, як правило, купуєте певний набір продуктів на тиждень і не можете постійно чергувати «харчову палітру».
Можна використовувати простий принцип при закупівлі продуктів і складанні меню:

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/rozdlne-harchuvannya-menyu-na-tizhden-dlya-shudnennya_592.gif-->Роздільне харчування меню на тиждень для схуднення



  • купуйте 3 різних види білкових продуктів наприклад, курячі грудки, тріска, нежирна яловичина в кількості, необхідній вам на тиждень;

  • доповніть їх 5 видами овочів - зелень, капуста, буряк, морква, помідори або огірки;

  • купіть додатково 2-3 види фруктів: яблука, цитрусові, наприклад, груші;

  • придбайте 2-3 види різних круп для приготування каш і вуглеводних гарнірів до овочів.


  • Простий спосіб складання меню на кожен день для роздільного живлення такий:

  • на сніданок ви їсте кашу з овочами,

  • на обід ви кожен день варіть різні каші, або їсте порцію білкового продукту і овочевий салат з будь-яких овочів;

  • на вечерю ви берете попередньо відварену курячу грудку або рибу плюс овочі;

  • а перекушуєте різними фруктами, намагаючись не повторюватися протягом дня.




  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/rozdlne-harchuvannya-menyu-na-tizhden-dlya-shudnennya_3.gif-->Роздільне харчування меню на тиждень для схуднення

    Меню на тиждень від Синтії Сасс


    Однак ця схема - не єдиний можливий варіант. Якщо ви можете не економити на продуктах, використовуйте меню, рекомендоване у свій час журналу «Шейп-США» дієтологом Синтією Сасс.




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/rozdlne-harchuvannya-menyu-na-tizhden-dlya-shudnennya_444.gif-->Роздільне харчування меню на тиждень для схуднення




    День 1
    Сніданок: вівсяні пластівці без цукру, плюс пюре-смузі з ківі

    Перекус: груша

    Обід: 300 г зеленого салату без заправки, 120 гр білої риби

    Перекус: 30 г горіхів (бажано брати мигдаль і волоські, а не кешью і арахіс)

    Вечеря: порція пасти (40 г макаронів в сухому вигляді на порцію), скільки завгодно тушкованих овочів

    Протягом дня допускається ще 1 перекус білковим продуктом в поєднанні з 1-2 ложками змішаного овочевого салату, якщо відчуваєте голод
    День 2
    Сніданок: 5 яєчних білків, приготованих на сухій сковороді, плюс порція тушкованої шпинату і заправка з оливкової олії

    Перекус: 200 г ягід і нежирний грецький йогурт

    Обід: 200-300 мл супу-пюре з броколі, картоплі, зеленого горошку, трохи цільнозернового хліба

    Перекус: фрукти або сухофрукти, можна замінити на порцію овочевого салату

    Вечеря: 200-300 г м'яса або риби, тушковані овочі
    День 3
    Сніданок: 200 г вівсянки на воді, груша

    Перекус: 30-40 грамів кураги

    Обід: сандвіч на цельнозерновом хлібі з овочами, без білкових «включень»

    Перекус: 200-300 мл смузі з будь-яких поєднуваних фруктів

    Вечеря: 200-300 г тушкованої птиці плюс тушковані овочі
    День 4
    Сніданок: Апельсин, порція каші з будь-якого цілісного зерна

    Другий сніданок: пара печених яблук з корицею і медом

    Обід: 100 гр риби, порція тушкованих овочів, овочевий салат

    Перекус: сир, 100-200 гр

    Вечеря: порція яловичини з тушкованими овочами або салатом
    День 5
    Сніданок: 1 яблуко, порція сиру

    Перекус: будь-які фрукти або ягоди, поєднувані між собою

    Обід: овочевий суп, порція пасти з овочевим соусом

    Перекус: овочевий салат

    Вечеря: 200-300 г креветок, порція овочевого салату
    День 6
    Розвантажувальний - їжте або 5 порцій овочів, або 5 порцій фруктів, поєднуваних між собою
    День 7
    Сніданок: млинці з цільнозерновий борошна, 200-300 г ягід

    Перекус: йогурт, яблуко

    Обід: 200-300 г м'яса і тушковані овочі

    Перекус: порція овочевого салату з горіхами

    Вечеря: 200-300 г риби і поєднувані з нею овочі
    Однак пам'ятайте, що це меню на тиждень - приблизний, і кожна людина повинна самостійно розрахувати калорійність для схуднення . Готові раціони створюються тільки для того, щоб дати загальне уявлення про стилі харчування.
    Успіх, в кінцевому підсумку, залежить від того, наскільки точно ви потрапите в калорійність, а порції можуть бути більшими або меншими.
    Змінити раціон для чоловіків також допоможе онлайн калькулятор . Але якщо ви будете користуватися «примірної підгонкою» раціону, беріть, хоча б на 30-40% більше білкових і вуглеводних страв.
    Це меню роздільного харчування на тиждень не є варіантом від Герберта Шелтона і позбавлене строгості, притаманною теорій цього натуропата.
    Детальніше на Абетці Дієт: про правильному поєднанні продуктів при роздільному харчуванні
    Фітнес-тренер Олена Селіванова - спеціально для http://diety.pp.ua/ .
    загрузка...
    Написати Вконтакте