Дієти
Рецепти дієти Дюкана
16.03.2015 1307 0 admin

Рецепти дієти Дюкана

Здорове харчування

Рецепти дієти Дюкана








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-dyeti-dyukana_731.png-->Рецепти дієти Дюкана
З кожним роком дієта Дюкана стає все більш популярною в світі. А все тому, що він рекомендує не просто вузькі правила, яких необхідно дотримуватися, але і безліч смачних і корисних рецептів. Навіть ласуни можуть сидіти на такій дієті, адже можна готувати прекрасні торти, цукерки і при цьому скидати свої зайві кілограми. Звичайно, всі рецепти вимагають певного часу, але якщо ви хочете худнути, і при цьому смачно і ситно їсти - доведеться потренуватися в умінні готувати правильні страви.
1. Тушкований кабачок з морським коктейлем (в період Круїзу і Стабілізації)
Для початку беремо 500-700 г кабачків, ріжемо їх кубиками, туди ж додаємо часник. Все це кидаємо на розігріту сковороду, яку попередньо потрібно змастити оливковою або гірчичним маслом. Тушкуємо овочі протягом 5 хвилин на невеликому вогні (у цей час розморожуємо 500 г морського коктейлю). Можна купити вже готовий морський коктейль, а можна зібрати його самому - кальмари, креветки, мідії. У будь-якому випадку всі ці морепродукти бажано промивати перед додаванням в їжу.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-dyeti-dyukana_232.gif-->Рецепти дієти Дюкана


Промиті морепродукти додайте на сковороду до кабачків, залиште нудитися хвилин на 10. В цей час 2-3 помідори наріжте дрібними шматочками і додати їх в сковороду (якщо не полінуйтеся, зніміть з помідорів шкірку, однак смак страви вона точно не зіпсує). Разом з помідорами необхідно загасити страву ще 5 хвилин, після чого додайте до нього кінзу або будь-яку іншу наявну на кухні зелень.
Це блюдо універсально - воно має свій індивідуальний смак як в гарячому вигляді, так і в холодному. До того ж, його можна їсти і як гарнір і як основна страва.
Шашлик з яловичини (для фази Атака, Круїз і Закріплення)




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-dyeti-dyukana_473.gif-->Рецепти дієти Дюкана




Для страви на 4 порції необхідно взяти 400 г яловичого філе. Його наріжте великими шматками, після чого замаринуйте в спеціальному соусі. Для соусу необхідно змішати такі інгредієнти: 50 мл соєвого соусу (виберіть той, в якому найменше натрію) 1 ст. л. яблучного оцту, 1 лавровий лист, щіпку чебрецю, 2 ст. л. діжонської гірчиці, 50 мл соку лимона.
Замариновану яловичину залишити на 2-4 години, щоб вона добре просочилася соусом. Потім маринад злийте, шматки яловичини нанизайте на шампури, і готуйте шашлик в духовці або на багатті (на дачі, в приватному будинку, на природі). За бажанням до цієї страви можна додати гриби, помідори, цибуля, перець (залежно від фази дієти).
Рибний суп з нігірі (для фаз Атака, Круїз і Закріплення)
Візьміть будь-яку червону рибу (можна свіжий лосось), очистіть його від шкірки, кісточок, покладіть в каструлю, залийте водою. Поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння, обов'язково забирайте зверху утворилася пінку. Трохи посоліть за смаком (сіль не захоплюйтеся, її краще додавати по мінімуму). Поки риба вариться, візьміть нігірі (це морська водорість, відома тим, що в неї загортають роли і суші), наріжте їх голосочками.
Коли риба буде готова, дістаньте її з води. Якщо ви варили рибу цілою або великими шматками, розділіть її на менші шматочки. Розморожені креветки промийте і додайте в ту ж воду, де варилася риба, опустіть назад в каструлю невеликі шматочки лосося. Сюди ж додаєте нігірі, помешиваете суп, і буквально через 2-3 хвилини знімаєте з вогню. У суп можна додати соєвий соус і дрібно порізану зелень.
Фаршировані яйця (для фази Атаки)
Зваріть 6 яєць круто, розріжте кожне з них на 2 рівні половинки (жовтки необхідно видалити, залишити тільки білки). Приготуйте 240 г креветок (промийте, відваріть, почистіть і дрібно наріжте їх). Жовтки змішайте з нарізаними креветками, додайте туди домашній майонез (приготуйте його за рецептом Дюка без олії). Яєчні білки наповніть масою з жовтка і креветок, можете додати трохи червоного або чорного перцю для аромату.
Майонез Дюка без соняшникової олії (для фаз Атака, Круїз і Закріплення)
Для того щоб отримати справжній домашній майонез, необхідно змішати жовтки яєць з оливковою олією, однак дієти Дюкана таке поєднання, особливо на фазі Атаки просто неприпустимо. Всі ми хочемо схуднути, куштуючи смачну їжу, тому справжній майонез можна замінити не менш смачною імітацією, прекрасно підходить для цієї дієти.
Для майонезу вам знадобиться: 3 варених жовтки, 5 ч. л. сиру (бажано, щоб він був однорідної маси, обов'язково знежирений), 3 ч. л. знежиреного кефіру, пів чайної ложки гірчиці (не порошкової), 3 краплі лимонного соку, сіль і перець за смаком, половину таблетки замінника цукру. Все це помістити в чашу блендера і збивайте протягом 15 хвилин, щоб майонез став однорідної консистенції. І тепер нею можна заправляти салати й готувати з його допомогою інші смачні страви.
Курячий салат з редькою (для фаз Круїз і Закріплення)
Для однієї порції необхідно збовтати 2 яйця, вилити їх на сковороду і смажити у вигляді тонких млинців. Коли ваші млинці охолонути, їх треба порізати соломкою. Додайте до них варену курячу грудку, яку також необхідно порізати смужками. На великій тертці натріть 1 зелену редьку середніх розмірів. Всі інгредієнти перемішайте, заправте лимонним соком (1/4 лимона), 100 гр. кефір 0%, додайте сіль і перець на свій смак.
Пташине молоко (солодкий рецепт)
Для даного рецепту необхідний 1 склянку молока. Візьміть 1 ст. л. желатину, у нього влийте 20 мл молока і залиште набухати на 15 хвилин. Коли желатин вбере рідину, до нього додайте молоко, що залишилося, поставте на невеликий вогонь і нагрівайте до того моменту, поки желатин повністю не розчиниться (постійно помішуйте суміш), додайте сюди трохи ваніліну і 6 таблеток цукрозамінника.
В окремій ємності збийте блендером 1 пачку знежиреного м'якого сиру (приблизно 150 - 200 м). Потім додайте до нього 1 ст. л. сухого молока (його можна замінити 1 ст. л. білкового коктейлю) і ще раз збийте. Долийте в цю суміш молоко з желатином (його необхідно процідити через ситечко), збивайте до отримання однорідної маси. Вийшло рідке пташине молоко вилийте в ємність і поставте в холодильник до повного застигання.
У цей час розтопити кілька шматочків чорного шоколаду (на аспартамі або стевії) на водяній бані, додайте до нього 2-3 столові ложки рідкого молока і трохи ваніліну. Постійно помішуйте шоколад, щоб він не пригорів, зніміть його з вогню і остудіть. Дістаньте форму з застиглим пташиним молоком і залийте його зверху шоколадом, знову поставте солодкість в холодильник.
Пюре з цвітної капусти з сиром (для фаз Круїз і Закріплення)
В одній ємності відваріть цвітну капусту з 2-ма зубчиками часнику (буде набагато краще, якщо ви зробите це в пароварці, адже так всі вітаміни в овочах збережуться). Далі опустіть відварні овочі в блендер і подрібніть їх, додайте перець і сіль, 3 ст. л. зернистого сиру і далі збивайте до однорідної маси. Страва готова!
Шоколадні цукерки (солодкий рецепт)
На будь-який з дієт багатьом жінкам не вистачає саме солодкого, однак дієта Дюкана дозволяє їсти солодощі без цукру, і часом здається, ніби ти їси справжній шоколад, але при цьому худнеш. Саме для ласунів буде корисний цей рецепт шоколадних цукерок. Змішайте в блендері 1 яйце, цукрозамінник, 20 мл молока. В окремій ємності перемішайте 6 ст. л. сухого молока, 3 ч. л. какао, 2 ст. л. крохмалю.
Отриману суху суміш додайте в блендер в 3 підходи і кожен раз збивайте. У вас повинна в підсумку вийти ідеальна маса, яку необхідно розлити по формах і поставити в холодильник (якщо вам не терпиться спробувати результат своїх зусиль, поставте цукерки в морозилку). Можна цю шоколадну масу їсти і у пастоподібному стані.
Риба в духовці (для фази Атаки)
Візьміть річкову форель, дорадо або навіть скумбрію (повірте, запечена в духовці вона не гірше, ніж солона або копчена). Акуратно рибу випатрайте, промийте її і осушіть паперовою серветкою. Всередині і зовні посоліть рибу, поперчіть, всередину покладіть порізану зелень, часник і нарізаний лимон. На форму для запікання покладіть лимон кружальцями, щоб риба без масла не пригоріла.
Ємність загорніть герметично у фольгу і випікайте 20 хвилин при температурі 160-180 градусів, після чого вийміть форму з духовки, зніміть фольгу і поставте в духовку ще на 15 хвилин, щоб утворилася скоринка. Цей рецепт можна використовувати і на фазі Круїз - всередину риби можна покласти перець, помідор, полити рибу трохи оливковою олією.
Рецепт для дієти Дюкана етап Атака: запіканка курка з часником Рецепт для дієти Дюкана етап Атака: запіканка курка з часником
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-dlya-dyeti-dyukana-etap-ataka-zapkanka-kurka-z-chasnikom_561.jpeg-->
Рецепти для дієти Дюка, етап Закріплення (консолідація) Рецепти для дієти Дюка, етап Закріплення (консолідація)
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-dlya-dyeti-dyuka-etap-zakrplennya-konsoldacya_951.jpeg-->
Рецепти для дієти Дюка, етап Стабілізація Рецепти для дієти Дюка, етап Стабілізація
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-dlya-dyeti-dyuka-etap-stablzacya_601.jpeg-->
Дієтична паска - рецепти приготування на Великдень Дієтична паска - рецепти приготування на Великдень
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyetichniy-paska-recepti-prigotuvannya-na-velikden_201.jpeg--> Наближається світле свято Великдень, і в цей
Рецепти страв з етапів для дієти Дюкана Рецепти страв з етапів для дієти Дюкана
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recepti-strav-z-etapv-dlya-dyeti-dyukana_681.jpeg-->
[vk]
Войти через:
[/vk] [vk][/vk] [odnoklassniki][/odnoklassniki] [facebook][/facebook] [mailru][/mailru] [google][/google] [yandex][/yandex] [vk]
[/vk]