» » Корисні рецепти з селери
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 14:48)   
  •   0   
  •  273 

Корисні рецепти з селери








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-recepti-z-seleri_611.jpeg-->Корисні рецепти з селери
Селера має неабиякі лікувальні властивості. Ще Гіппократ використовував його для лікування нервових хвороб. Селера позитивно впливає на серцево-судинну систему, печінку, нирки. З його допомогою можна очистити організм і підняти імунітет. Сьогодні ми розповімо вам про корисні властивості селери і підберемо рецепти з його застосуванням.
Селера вкрай корисний. Він містить велику кількість вітамінів і мінералів. Якщо ви будете регулярно вживати його в їжу, то назавжди забудете про проблеми з серцем і хвороби кісток. Він знижує рівень холестерину, нормалізує роботу кишкового тракту, виводить зайву воду з організму.

Як селера можна готувати?


Всі частини селери можна вживати в їжу. Їх можна смажити, варити, тушкувати і т. д. Але найкориснішим залишається сирої селери. Без термічної обробки.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-recepti-z-seleri_402.gif-->Корисні рецепти з селери


Корінь селери широко використовують як приправу до перших страв, запіканок, пирогів, м'ясних страв. Його можна використовувати як у свіжому вигляді, так і в сушеному.
Стебла селери використовують у сирому вигляді в салатах або як самостійне блюдо, в якості закуски. З них роблю сік, додають у перші і другі страви.
Листя використовують як доповнення до салатів або як приправу, попередньо висушивши їх.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-recepti-z-seleri_823.gif-->Корисні рецепти з селери




Корисні рецепти з селери:


"Рулет з стебел селери"
- Стебла селери - 6 штук

- Вершкове масло - 100 гр.

- Плавлений сир - 100 гр.

- Зелень
Стебла розділити, промити і висушити. Змішати розм'якшене масло з плавленим сиром, дрібно порубати зелень і все змішати. Промазати кожен стебло отриманою сумішшю, скласти всі стебла щільно разом і ще раз обмазати. Покласти все на харчову плівку і скрутити рулет. Покласти в морозилку на кілька годин.
"Запечена курка з грибами і селерою"
- Курка - 1 шт.

- Борошно - 3 ст. л.

- Цибуля - 1 шт.

- Селера - 3 стебла

- Печериці - 300 гр.

- Вершки - 250 мл

- Сир - 100 гр.

- Сіль, перець
Розрізати курку на порційні шматки, посолити і поперчити. Покласти курку в борошні і обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки. Після цього перекласти її в форму для запікання. В цей час посмажити цибулю до прозорості. Додати до нього селера і тушкувати ще 3 хвилини. Цибулю і селеру пересипати до м'яса. Готуємо соус.
Для цього вам потрібно порізати гриби, підсмажити їх і додати одну столову ложку борошна. Після того як борошно перемішається з грибами, влийте туди вершки. На повільному вогні дотушите гриби. За п'ять хвилин до того, як зняти соус, додайте туди тертий сир. Як тільки він розплавиться, його можна знімати. Залити соусом курку і випікати при 180 С близько 30 хвилин.
"Селера з медом для очищення організму"
Корисні властивості селери і меду обумовлені тим, що селера спалює жири, виводить з організму шлаки і токсини. А мед у свою чергу нормалізує обмін речовин і покращує роботу кишечника. Щоб приготувати диво-ліки вам знадобиться:
- Стебла селери - 500 гр.

- Лимон - 1 шт.

- Мед - 3 гр.
Лимон разом зі шкіркою і селерою пропустити через м'ясорубку, додати мед і ретельно перемішати. Приймати по одній столовій ложці за тридцять хвилин до їжі. Суміш зберігати в холодильнику.
загрузка...
Написати Вконтакте