» » Дієтичний сніданок: бутерброд з кукурудзяного маффінів з котлетою з індички
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 14:37)   
  •   0   
  •  296 

Дієтичний сніданок: бутерброд з кукурудзяного маффінів з котлетою з індички








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyetichniy-sndanok-buterbrod-z-kukurudzyanogo-maffnv-z-kotletoyu-z-ndichki_831.jpeg-->Дієтичний сніданок: бутерброд з кукурудзяного маффінів з котлетою з індички
Хліб з кукурудзяного борошна не дуже популярний у нашій країні, хоча за своїм корисним властивостям він перевершує хліб з пшеничного або житнього борошна. Кукурудзяний хліб містить велику кількість клітковини, вітамінів і мінеральних речовин, він низькокалорійний і набагато більше підходить для схуднення, ніж звичні нам сорти хліба.
Крім того, хліб з кукурудзяного борошна, завдяки вмісту вітамінів групи В, допомагає впоратися зі стресами і депресією, захищає від хвороб серця, допомагає при проблемах з нирками.
Пропонуємо вам рецепт корисного сніданку - кукурудзяного маффінів з котлетою з індички.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyetichniy-sndanok-buterbrod-z-kukurudzyanogo-maffnv-z-kotletoyu-z-ndichki_302.gif-->Дієтичний сніданок: бутерброд з кукурудзяного маффінів з котлетою з індички


Для приготування 6 порцій потрібно:
Універсальний спрей для випічки;

75 грам необроблених пшеничних висівок;

75 грам пшеничного борошна з цільного зерна;

75 грам кукурудзяного борошна (якщо немає борошна, можна приготувати її самостійно, смолов кукурудзяну крупу в кавомолці);

05 чайної ложки питний соди;

05 чайної ложки розпушувача;

Сіль на кінчику ножа;

1 злегка збите яйце;

05 склянки сколотин або кефіру;

3 столові ложки кленового сиропу;

1 столова ложка рослинного масла;

450 грам фаршу з індички;

2 чайні ложки солодкої гірчиці;

2 маленьких яблука без серцевини, порізаних на тонкі скибочки;

2 столові ложки кленового сиропу.
Харчова і енергетична цінність 1 порції:




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyetichniy-sndanok-buterbrod-z-kukurudzyanogo-maffnv-z-kotletoyu-z-ndichki_703.gif-->Дієтичний сніданок: бутерброд з кукурудзяного маффінів з котлетою з індички




Енергетична цінність - 280 ккал;

Жири - 12 м;

Холестерин - 79 мг;

Насичені жири - 3 г;

Вуглеводи - 29 м;

Мононенасичені жири -1 г;

Поліненасичені жири - 2 г;

Клітковина - 4 г;

Цукор - 12 г;

Білки - 17г;

Вітамін А - 291 мкг;

Вітамін С - 2мг;

Вітамін РР - 1 мг;

Фолієва кислота - 28 мкг;

Натрій - 826 мг;

Калій - 165 мг;

Кальцій - 91 мг;

Залізо - 1 мг.
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 200°С. Злегка змастіть 12 форми для мафінів спреєм для випічки. У чашці середнього розміру змішайте пшеничні висівки, борошно пшеничне, кукурудзяне борошно, питну соду, розпушувач і сіль. Зробіть поглиблення в центрі суміші.
2. В маленькій чашці змішайте яйце, сколотини або кефір, 3 столові ложки кленового сиропу і рослинне масло. Вилийте суміш у поглиблення в муці. Злегка перемішайте (тісто повинно залишатися трохи грудкуватим). Заповніть кожну форму для випічки на третину тестом, використовуючи ложку. Випікайте близько 10 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Остудіть приблизно 10 хвилин, потім вийміть мафіни. Розріжте кожен мафін на дві частини по горизонталі.
3. У чашці середнього розміру змішайте фарш і гірчицю. Сформуйте 12 котлет діаметром приблизно 6 см. Змастіть сковороду середнього розміру спреєм для випічки, розігрійте сковороду на середньому вогні. Смажте котлети приблизно 6 хвилин, по 3 хвилини з кожного боку.
4. Покладіть на тарілку нижні частини мафінів. На них покладіть половину скибочок яблук, потім котлету, залишилися скибочки яблук, полити кленовим сиропом. Закрийте верхніми частинами мафінів. Якщо необхідно, скріпіть всі зубочистками.
загрузка...
Написати Вконтакте