» » Середземноморський рис
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 14:26)   
  •   0   
  •  85 

Середземноморський рис








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/seredzemnomorskiy-ris_881.jpeg-->Середземноморський рис
Кожен раз, замислюючись про Новорічне меню, для мене було найскладнішим визначитися, що приготувати в якості основного блюда. Якщо з салатами і закусками визначитися не так і важко, благо інтернет завжди під рукою, то ось в якості основного блюда, чомусь всі хочуть бачити виключно картоплю і не що інше, традиції, що ж тут поробиш.
А оскільки я і моя дівчина намагаємося стежити за своєю вагою, то картоплю не те, що хотілося б бачити на святковому столі. У зв'язку з цим хотілося поекспериментувати, зробити щось оригінальне і, в той же час, ситне і смачне. Тому напередодні свят, я вирішив спробувати приготувати рис в стилі середземноморської кухні.
Отже, для приготування цієї страви нам знадобиться:

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/seredzemnomorskiy-ris_362.gif-->Середземноморський рис


- Рис - 300 грам - я брав особливий сорт «Басматі», але можна обійтися й звичайним «довгим».

- Морепродукти - 05 кг - можна взяти відразу «Морський коктейль» або ж окремо купити заморожених мідій, восьминогів-бейбі, креветок і кальмарів

- Томатна паста - 100 грам

- Невелика цибулина і половина моркви

- Четвертинка лимона

- Банку консервованого горошку

- Сіль, куркума
Відразу слід сказати, що в основі цього рецепту лежить традиційна іспанська паелья, однак там рис швидше обсмажують, ми ж будемо його гасити як у випадку з пловом. Отже, насамперед, за годину до початку приготування, заливаємо рис водою і ставимо розморожуватися морепродукти. Далі, коли приступаємо безпосередньо до готування, відразу ж кип'ятимо в чайнику воду, в склянку насипаємо половину чайної ложки куркуми і заливаємо окропом, щоб вона настоялася.
Середземноморський рис





http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/seredzemnomorskiy-ris_814.gif-->Середземноморський рис




Тепер нарешті можна почати готувати. Першим ділом наливаємо у товстостінну глибоку сковороду оливкове масло і розігріваємо його. Далі буквально протягом пари хвилин на сильному вогні обсмажуємо в цьому маслі морепродукти (не перетримуємо, інакше вони стануть гумовими), витягуємо і відкладаємо в окрему мисочку (масло залишаємо на сковороді). Якщо масла замало слід долити ще трохи, а поки воно розігрівається - дрібно ріжемо цибулю і тремо моркву, після чого відправляємо на сковороду. Слідкуйте уважно, щоб цибуля придбав прозорість, але не став золотистим, як тільки це сталося, всипаємо туди ж рис. Все ретельно перемішуємо і обсмажуємо протягом декількох хвилин, щоб рис просочився маслом з соком з морепродуктів.
На наступному етапі додаємо рис воду з розчиненою куркумою і окріп таким чином, щоб рис був повністю покритий приблизно сантиметровим шаром рідини. Зменшуємо газ до помірного і накриваємо кришкою. Тепер можна трохи перепочити - тушкуватися рісу потрібно 20 хвилин. Якщо вода у вас википіла раніше, нічого страшного, просто влийте ще трохи окропу.
Переходимо до останнього етапу - до рису додаємо томатну пасту, ретельно перемішуємо і чекаємо, поки води в сковороді не залишиться. Як тільки це сталося, вимикаємо газ, всипаємо морепродукти і зелений горошок, після чого все добре перемішуємо, після чого викладаємо зверху скибочки лимона (це додасть рісу приємний цитрусовий присмак) накриваємо кришкою і чекаємо ще хвилин десять, щоб наше блюдо трохи настоялося. Ось власне і все.
Середземноморський рис

Рецепт вийшов досить довгим, але, по факту, весь процес приготування займає не більше години. Особисто я люблю цю страву за те, що його виходить досить багато, вистачає наїстися навіть великої компанії, при цьому воно не шкідливе і готується відносно швидко і недорого. Ну а моїм друзям і близьким воно подобається за відмінні смакові якості. Бажаю вам приємного апетиту і веселих свят.
Автор: Слава
загрузка...
Написати Вконтакте