» » Корисні «гарячі» спеції для холодної зими
  • автор: admin  
  • (16-03-2015, 14:16)   
  •   0   
  •  457 

Корисні «гарячі» спеції для холодної зими








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-garyach-specyi-dlya-holodnoyi-zimi_381.jpeg-->Корисні «гарячі» спеції для холодної зими
Існують спеції, які немов би ідеально створені для вживання в холодний зимовий період. Найпоширеніші з них - це кориця, кардамон, імбир і гвоздика. Можливо, ми на інстинктивному рівні тяжіємо до додавання цих інгредієнтів в їжу в даний час року, тому що їх запах і смак привносить в страви нашого столу приємне відчуття тепла.
Морозними зимовими днями, коли ми, не бажаючи висовувати носа на вулицю, залишаємося вдома і нагадуємо людей, що сидять навпочіпки біля багаття і намагаються зберегти тепло своїх тіл, настає найкращий час для експериментів з розігріваючими кулінарними приправами.
Наприклад, можна спробувати не просто додати чорний перець в ті страви, де його присутність очевидна і необхідно, а зробити пряний ягідний соус для вашого десерту. Для цього потрібно всього лише змішати в блендері до пюреподібної консистенції злегка оттаявшие заморожені лісові ягоди, невелику кількість чорного перцю і коричневий цукор, потім розігріти отриману суміш в каструлі з ручкою/ковші і додавати зверху на морозиво або бісквітні тістечка типу «Їжа янголів».

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-garyach-specyi-dlya-holodnoyi-zimi_272.gif-->Корисні «гарячі» спеції для холодної зими


Отже, представимо вашій увазі кілька спецій, здатних додати розігріваючий ефект вашим стравам.

Кардамон


Гострий смак і ванільний аромат - його відмітні особливості. Вони дозволяють кардамону бути фаворитом серед спецій, що додаються до зимових солодощів. У деяких культурах кардамон використовується як засіб для лікування симптомів простуди і грипу, а також як засіб, що сприяє більш швидкому переварюванню їжі. В Індії прийнято жувати стручки кардамону, щоб освіжити дихання.
Результати деяких досліджень показують також, що курці, які намагаються впоратися зі своєю згубною звичкою, відчувають менший відсоток негативних відчуттів, пов'язаних з відмовою від куріння, у разі, якщо вони заміщають куріння використанням жувальної гумки зі смаком кардамону.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-garyach-specyi-dlya-holodnoyi-zimi_403.gif-->Корисні «гарячі» спеції для холодної зими




Кардамон заслуговує присутності у вашій їжі. Ви можете додавати щіпку цієї пряної спеції в тісто для млинців, змішувати її з медом для додання унікально смакового відтінку або приправляти кардамоном сочевичну кашу.

Імбир


Спеція використовується в якості засобу медицини в багатьох культурах. Корінь імбиру додається в чай для усунення симптомів застуди і грипу і для більш швидкого відігрівання замерзлих кінцівок. Імбир є одним з найпопулярніших засобів проти нудоти. Дослідження показують також, що ефективність імбиру при використанні його в якості засобу проти заколисування, не поступається препаратам традиційної медицини. Потужні протизапальні властивості імбиру роблять його корисним під час лікування артриту та інших хвороб суглобів.
Додайте імбир в ранковий напій для розігріваючого ефекту, а також використовуйте натертий корінь імбиру в якості приправи для салату чи супу.

Куркума


Негостра індійська спеція, яка використовується в кулінарії в якості натурального барвника і надає стравам красивий жовтий колір. Куркума входить до складу популярної суміші приправ каррі і корисна завдяки високому вмісту в ній клітковини, вітаміну Б6 і заліза. Протягом століть спеція застосовується в нетрадиційній медицині. Наукові дослідження показують, що куркума може бути потенційним інструментом для лікування безлічі захворювань, в тому числі, бути превентивним заходом захисту від ураження організму деякими формами раку і хворобою Альцгеймера.
Для поліпшення смаку, кольору і аромату страв додайте куркуму в курячий бульйон або в рис під час варіння, а також змішуйте спецію з вершковим маслом для поливання овочів, приготованих на пару.
загрузка...
Написати Вконтакте