Дієти
Проросла пшениця
16.03.2015 1245 0 admin

Проросла пшениця

Здорове харчування

Проросла пшениця








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/prorosla-pshenicya_671.jpeg-->Проросла пшениця
Що такого унікального в пророщеної пшениці? Вона володіє здатністю відновлювати пошкоджені тканини і може нормалізувати роботу всього організму. Давайте ж розберемося, чим корисні пророслі зерна пшениці.
Пшениця у великих кількостях містить кальцій, цинк, залізо, селен, йод та багато інших корисних речовин. Коли вона проростає, концентрація цих речовин збільшується в кілька разів. Тому пророслі паростки пшениці корисні.
Основна користь пророщеної пшениці укладає в тому, що вона нормалізує обмін речовин, очищає організм від шлаків і токсинів. Тому дуже часто її вживають люди, які хочуть скинути зайву вагу. Також вона позитивним впливає на стан шкіри, волосся і нігтів.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/prorosla-pshenicya_942.gif-->Проросла пшениця


Ефект від пророслого насіння пшениці буде видно лише при регулярному використанні їх в їжу. Щоб проросла пшениця принесла максимум користі, потрібно з'їдати 80 - 100 гр. зерен в день. І бажано в сирому вигляді. Додавайте її в салати, готові супи, варіть з неї каші і печіть хліб. Головне - не піддавайте її сильним теплового впливу, інакше розгубите всі вітаміни і користь.

Як проростити пшеницю в домашніх умовах?


Проростити пшеницю будинку дуже легко. На це не треба витрачати багато часу і сил. Просто потрібно слідувати декільком правилам:
Проросла пшениця





http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/prorosla-pshenicya_164.gif-->Проросла пшениця




Зерна не повинні залишатися сухими. Волога тепла середовище - запорука того, що зерно дасть паросток;
Оптимальна довжина паростків - не більше 3 мм. Все що виростає більше цієї довжини, має гіркуватий смак і стає не таким корисним;
Зерна пшениці потрібно постійно промивати, інакше з'явиться гнильний запах, а самі зерна запліснявіють;
Часто зерно обробляють отрутохімікатами, так що перед тим як зберетеся його пророщувати, обов'язково промийте кілька разів теплою кип'яченою водою.

Так як же проростити пшеницю? Є кілька способів:


Спосіб №1
Насипте склянку пшеничних зерен в невелику миску і залийте двома склянками теплої води. Витримуйте так зерна троє діб, при цьому не забувайте раз на день міняти воду. Після цього візьміть шматок бавовняної тканини, зволожити її і викладіть рівномірно пшеничні зерна. На вологій тканині вони повинні пролежати ще два дні. Тканина теж потрібно періодично зволожувати. Промийте пророслі зерна і приготуйте з них що-небудь корисне.
Спосіб №2
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/prorosla-pshenicya_785.jpeg-->Проросла пшениця

Промиваємо зерна кілька разів. Потім поміщаємо їх у глибокий посуд і заливаємо водою. Вода повинна злегка прикривати верхній шар зерен. Накрийте посуд темною тканиною і поставте в тепле місце на добу. Через день почнуть з'являтися паростки.
Пророслу пшеницю можна зберігати не більше доби. Якщо вона потемніла, краще відмовитися від її вживання. Якщо ви хочете зберігати паростки в холодильнику, полийте їх медом або соком лимона, щоб вони не потемніли.

Проросла пшениця: відгуки


Пророщені зерна пшениці заслужили самі позитивні відгуки. Купивши за двадцять карбованців пакет пшениці, ви зможете цілий місяць харчуватися здоровою і екологічно чистої харчовою добавкою. Вона цілком може замінити синтетичні вітаміни з аптеки.
Багато вживають пророслу пшеницю говорять про її позитивний вплив на ріст волосся. Це і не дивно - у пшениці міститься велика кількість вітаміну Е, який зміцнює стінки судин і покращує кровообіг. Тому волосся стають міцнішими, так і ростуть швидше. Паростки пшениці краще їсти разом з оливковою або лляною олією, так як вітамін Е-жиророзчинний і зберігається в тканинах дуже недовго.
Загалом, ви нічого не дізнаєтеся, поки не спробуєте самі. Так що пропонуємо вам сходити в найближчий магазин або на ринок і купити кілограм пшениці для пророщування. Будьте здорові!
Дієта при варикозному розширенні вен нижніх кінцівок Дієта при варикозному розширенні вен нижніх кінцівок
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-04/dyeta-pri-varikoznomu-rozshirenn-ven-nizhnh-kncvok_951.jpeg-->Для того, щоб варикозне розширення вен не
Зіра: склад, калорійність, користь і шкоду Зіра: склад, калорійність, користь і шкоду
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/zra-sklad-kalorynst-korist-shkodu_511.jpeg--> Зіра являє собою насіння пряної трави — індійського кмину,
Рецепт перлової каші: скільки і як варити перловку на воді Рецепт перлової каші: скільки і як варити перловку на воді
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_461.jpeg--> Говорячи про перлової каші, потрібно в
Пророщувач насіння: відгуки, як вибрати Пророщувач насіння: відгуки, як вибрати
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/proroschuvach-nasnnya-vdguki-yak-vibrati_151.jpeg-->
Проросла пшениця: користь і шкода Проросла пшениця: користь і шкода
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/prorosla-pshenicya-korist-shkoda_321.jpeg--> Мало хто не чув про користь пророщеної пшениці. Її дослідженням
Як готувати і вживати в їжу пророслу пшеницю? Як готувати і вживати в їжу пророслу пшеницю?
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-vzhivati-v-yizhu-proroslu-pshenicyu_101.jpeg--> Пророщена пшениця - це унікальний продукт. Її
[vk]
Войти через:
[/vk] [vk][/vk] [odnoklassniki][/odnoklassniki] [facebook][/facebook] [mailru][/mailru] [google][/google] [yandex][/yandex] [vk]
[/vk]