» » Низькокалорійний суп: рецепти грибних, овочевих, курячих супів, дарующих стрункість
  • автор: admin  
  • (7-12-2015, 12:26)   
  •   0   
  •  999 
Багато жінок, які сідають на дієту, вважають, що перші страви і струнка фігура – поняття несумісні. Однак це не так. Вибираючи низькокалорійні рецепти супів, можна влаштувати свято своєму шлунку і не набрати зайвих кілограмів.

Рідка користь


Жоден суп не може завдати шкоди організму. Про це вам скаже будь-який дієтолог. Щодня в раціоні повинно бути перше блюдо. Це один з постулатів системи правильного харчування.

Низькокалорійні рідкі страви – відмінна альтернатива для тих, хто хоче схуднути і не нашкодити своєму організму. Тим більше що сьогодні є маса рецептів, де страви подають як гарячими, так і холодними, а інгредієнти, які при цьому використовуються, рясніють розмаїттям. Тому навіть на дієті голодувати вам точно не доведеться. Тарілка такого супу добре наситить вас в обід, але ніяк не відіб'ється на показнику ваг.

Низькокалорійний суп має свою користь. Вона полягає у бульйоні, який благотворно впливає на роботу кишечника, покращуючи його роботу. Велика кількість овочів збагачує клітковиною, яка сприяє схудненню.

Особливості приготування


Є кілька правил, дотримуючись яких, можна приготувати смачне і корисне блюдо.


Головна відмінність низькокалорійної першої страви в тому, що в ньому немає стадії обсмажування овочів, сала чи м'яса для заправки.

  • Вибирайте тільки якісні і свіжі продукти.

  • Обмежте кількість солі. Її потрібно класти зовсім небагато.

  • Не давайте овочів або м'яса довго кипіти. В такому випадку страву втратить більшу частину своїх корисних властивостей і стане не дуже смачним.

  • Не потрібно наготавливать на тиждень вперед. Варіть на один раз чи на один день.

  • Заборонені до використання консерви, копченості та напівфабрикати, картопля, макаронні вироби, піджарка, шліфований вид рису, а також грінки.

  • Якщо ви любите перші страви з заправкою, то забудьте про майонезі або сметані. Допускається тільки нежирний йогурт або суміш лимонного соку з травами.


  • Перший варіант – м'ясний


    Перший низькокалорійний рецепт, який ми пропонуємо, готується на курячому бульйоні. Для нього потрібно взяти:

  • 1 грудинку курки без шкірки;

  • 1 велику цибулину;

  • 2 великі моркви;

  • 2 зубчики часнику;

  • 1 великий стебло селери;

  • 1 чайну ложку солі;

  • 1/4 чайної ложки перцю.


  • У каструлю покласти грудку і довести до кипіння. Злити воду і набрати іншу. Така процедура необхідна, щоб прибрати зайвий жир з м'яса. Поставити варитися разом з нарізаною цибулею. Час варіння в середньому складе 30-40 хвилин. Моркву і селеру подрібнити, часник пропустити через прес. Коли м'ясо буде готове, витягнути його з каструлі і покласти в неї селеру, моркву і часник, посолити і поперчити. Проварити 20 хвилин. М'ясо нарізати на невеликі шматочки. Коли суп готовий, покласти в нього м'ясо, і можна подавати до столу.

    Низькокалорійний суп: рецепти грибних, овочевих, курячих супів, дарующих стрункість



    Другий варіант – грибний


    Грибний суп з поширених печериць є не тільки низькокалорійним, але і дуже ароматним. Візьміть:

  • 300 г печериць;

  • 1 цибулину;

  • 1 морква;

  • 100 г перлової крупи;

  • трохи солі і перцю.


  • Гриби протушкувати з цибулею під закритою кришкою. Так вони випустять сік, який стане основою бульйону. Коли гасіння закінчено, скласти в каструлю гриби, нарізану моркву, промиту крупу. Посолити, поперчити, залити водою і поставити на вогонь. Варити близько 30 хвилин. Готову страву притрусити свіжою зеленню. А якщо ви хочете оригінальний варіант, зробіть крем-суп, просто збивши компоненти блендером і додавши рідина.

    Низькокалорійний суп: рецепти грибних, овочевих, курячих супів, дарующих стрункість

    Третій варіант – овочевий


    Суп з овочів – найпоширеніший і низькокалорійний. А щоб звичний вигляд страви з шматочками моркви або буряка вам не приїдається, приготуємо суп-пюре. Візьміть:

  • 2 середніх буряків;

  • 1 цибулину;

  • 1 л бульйону з овочів або курки;

  • 1 столову ложку оливкової олії;

  • сіль, перець;

  • 4 ложки нежирного несолодкого йогурту (для заправки).


  • Буряк помити і очистити від шкірки і хвостиків. У каструлі довести до кипіння і варити до повної готовності, після чого охолодити. Окремо зварити цибулину. Попередньо підготовлений бульйон закип'ятити, варити в ньому буряк і цибулину 5-7 хвилин. Вийняти овочі і подрібнити їх блендером в пюре. Маса буде нагадувати крем. Перемістити її назад в каструлю, додати масло, сіль і перець. При подачі заправити йогуртом.
    загрузка...
    Написати Вконтакте