
Низькокалорійний суп: рецепти грибних, овочевих, курячих супів, дарующих стрункість
Статті
Багато жінок, які сідають на дієту, вважають, що перші страви і струнка фігура – поняття несумісні. Однак це не так. Вибираючи низькокалорійні рецепти супів, можна влаштувати свято своєму шлунку і не набрати зайвих кілограмів.
Жоден суп не може завдати шкоди організму. Про це вам скаже будь-який дієтолог. Щодня в раціоні повинно бути перше блюдо. Це один з постулатів системи правильного харчування.
Низькокалорійні рідкі страви – відмінна альтернатива для тих, хто хоче схуднути і не нашкодити своєму організму. Тим більше що сьогодні є маса рецептів, де страви подають як гарячими, так і холодними, а інгредієнти, які при цьому використовуються, рясніють розмаїттям. Тому навіть на дієті голодувати вам точно не доведеться. Тарілка такого супу добре наситить вас в обід, але ніяк не відіб'ється на показнику ваг.
Низькокалорійний суп має свою користь. Вона полягає у бульйоні, який благотворно впливає на роботу кишечника, покращуючи його роботу. Велика кількість овочів збагачує клітковиною, яка сприяє схудненню.
Є кілька правил, дотримуючись яких, можна приготувати смачне і корисне блюдо.
Головна відмінність низькокалорійної першої страви в тому, що в ньому немає стадії обсмажування овочів, сала чи м'яса для заправки.
Вибирайте тільки якісні і свіжі продукти.
Обмежте кількість солі. Її потрібно класти зовсім небагато.
Не давайте овочів або м'яса довго кипіти. В такому випадку страву втратить більшу частину своїх корисних властивостей і стане не дуже смачним.
Не потрібно наготавливать на тиждень вперед. Варіть на один раз чи на один день.
Заборонені до використання консерви, копченості та напівфабрикати, картопля, макаронні вироби, піджарка, шліфований вид рису, а також грінки.
Якщо ви любите перші страви з заправкою, то забудьте про майонезі або сметані. Допускається тільки нежирний йогурт або суміш лимонного соку з травами.
Перший низькокалорійний рецепт, який ми пропонуємо, готується на курячому бульйоні. Для нього потрібно взяти:
1 грудинку курки без шкірки;
1 велику цибулину;
2 великі моркви;
2 зубчики часнику;
1 великий стебло селери;
1 чайну ложку солі;
1/4 чайної ложки перцю.
У каструлю покласти грудку і довести до кипіння. Злити воду і набрати іншу. Така процедура необхідна, щоб прибрати зайвий жир з м'яса. Поставити варитися разом з нарізаною цибулею. Час варіння в середньому складе 30-40 хвилин. Моркву і селеру подрібнити, часник пропустити через прес. Коли м'ясо буде готове, витягнути його з каструлі і покласти в неї селеру, моркву і часник, посолити і поперчити. Проварити 20 хвилин. М'ясо нарізати на невеликі шматочки. Коли суп готовий, покласти в нього м'ясо, і можна подавати до столу.
Грибний суп з поширених печериць є не тільки низькокалорійним, але і дуже ароматним. Візьміть:
300 г печериць;
1 цибулину;
1 морква;
100 г перлової крупи;
трохи солі і перцю.
Гриби протушкувати з цибулею під закритою кришкою. Так вони випустять сік, який стане основою бульйону. Коли гасіння закінчено, скласти в каструлю гриби, нарізану моркву, промиту крупу. Посолити, поперчити, залити водою і поставити на вогонь. Варити близько 30 хвилин. Готову страву притрусити свіжою зеленню. А якщо ви хочете оригінальний варіант, зробіть крем-суп, просто збивши компоненти блендером і додавши рідина.
Суп з овочів – найпоширеніший і низькокалорійний. А щоб звичний вигляд страви з шматочками моркви або буряка вам не приїдається, приготуємо суп-пюре. Візьміть:
2 середніх буряків;
1 цибулину;
1 л бульйону з овочів або курки;
1 столову ложку оливкової олії;
сіль, перець;
4 ложки нежирного несолодкого йогурту (для заправки).
Буряк помити і очистити від шкірки і хвостиків. У каструлі довести до кипіння і варити до повної готовності, після чого охолодити. Окремо зварити цибулину. Попередньо підготовлений бульйон закип'ятити, варити в ньому буряк і цибулину 5-7 хвилин. Вийняти овочі і подрібнити їх блендером в пюре. Маса буде нагадувати крем. Перемістити її назад в каструлю, додати масло, сіль і перець. При подачі заправити йогуртом.
Рідка користь
Жоден суп не може завдати шкоди організму. Про це вам скаже будь-який дієтолог. Щодня в раціоні повинно бути перше блюдо. Це один з постулатів системи правильного харчування.
Низькокалорійні рідкі страви – відмінна альтернатива для тих, хто хоче схуднути і не нашкодити своєму організму. Тим більше що сьогодні є маса рецептів, де страви подають як гарячими, так і холодними, а інгредієнти, які при цьому використовуються, рясніють розмаїттям. Тому навіть на дієті голодувати вам точно не доведеться. Тарілка такого супу добре наситить вас в обід, але ніяк не відіб'ється на показнику ваг.
Низькокалорійний суп має свою користь. Вона полягає у бульйоні, який благотворно впливає на роботу кишечника, покращуючи його роботу. Велика кількість овочів збагачує клітковиною, яка сприяє схудненню.
Особливості приготування
Є кілька правил, дотримуючись яких, можна приготувати смачне і корисне блюдо.
Головна відмінність низькокалорійної першої страви в тому, що в ньому немає стадії обсмажування овочів, сала чи м'яса для заправки.
Перший варіант – м'ясний
Перший низькокалорійний рецепт, який ми пропонуємо, готується на курячому бульйоні. Для нього потрібно взяти:
У каструлю покласти грудку і довести до кипіння. Злити воду і набрати іншу. Така процедура необхідна, щоб прибрати зайвий жир з м'яса. Поставити варитися разом з нарізаною цибулею. Час варіння в середньому складе 30-40 хвилин. Моркву і селеру подрібнити, часник пропустити через прес. Коли м'ясо буде готове, витягнути його з каструлі і покласти в неї селеру, моркву і часник, посолити і поперчити. Проварити 20 хвилин. М'ясо нарізати на невеликі шматочки. Коли суп готовий, покласти в нього м'ясо, і можна подавати до столу.

Другий варіант – грибний
Грибний суп з поширених печериць є не тільки низькокалорійним, але і дуже ароматним. Візьміть:
Гриби протушкувати з цибулею під закритою кришкою. Так вони випустять сік, який стане основою бульйону. Коли гасіння закінчено, скласти в каструлю гриби, нарізану моркву, промиту крупу. Посолити, поперчити, залити водою і поставити на вогонь. Варити близько 30 хвилин. Готову страву притрусити свіжою зеленню. А якщо ви хочете оригінальний варіант, зробіть крем-суп, просто збивши компоненти блендером і додавши рідина.

Третій варіант – овочевий
Суп з овочів – найпоширеніший і низькокалорійний. А щоб звичний вигляд страви з шматочками моркви або буряка вам не приїдається, приготуємо суп-пюре. Візьміть:
Буряк помити і очистити від шкірки і хвостиків. У каструлі довести до кипіння і варити до повної готовності, після чого охолодити. Окремо зварити цибулину. Попередньо підготовлений бульйон закип'ятити, варити в ньому буряк і цибулину 5-7 хвилин. Вийняти овочі і подрібнити їх блендером в пюре. Маса буде нагадувати крем. Перемістити її назад в каструлю, додати масло, сіль і перець. При подачі заправити йогуртом.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/seleroviy-sup-dlya-shudnennya-pravilniy-recept_901.jpeg-->Хочете позбавитися від зайвої ваги, тоді зверніть

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-09/ovochev-supi-dlya-shudnennya-recepti_161.jpeg-->Хочете позбавитися від зайвої ваги, тоді включіть в свій

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/korisn-vlastivost-seleri-dlya-shudnennya-zdorovya-vidi-seleri-recepti-supv-salatv-sokv_761.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/top-6-ovochevih-dyetichnih-salatv-dlya-shudnennya-pokrokov-foto-recepti-hudnemo-smachno-korisno_671.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/recept-perlovoyi-kash-sklki-yak-variti-perlovku-na-vod_461.jpeg--> Говорячи про перлової каші, потрібно в

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-6-pelyustok-recepti-strav-vdguki_731.jpeg--> Дієта «6 пелюсток» - це шість послідовно чергуються