» » Фейжоада - що це і з чим її їдять
  • автор: admin  
  • (19-03-2015, 17:47)   
  •   0   
  •  355 

Фейжоада - що це і з чим її їдять








Фейжоада - це кулінарний шедевр бразильської кухні. Це блюдо, справжня насолода для будь-якого шлунка, має дуже цікаву і давню історію. Його колись дуже давно придумали португальські раби, які навіть із зовсім не численних продуктів змогли приготувати справжній кулінарний шедевр. У Португалії рабовласники не любили чорну квасолю і м'ясо, яке срезалось біля самих кісточок. Тому саме цими продуктами і годували своїх рабів. І через стільки десятиліть сучасна бразильська кухня може похвалитися фейжоада, яку можна скуштувати не тільки в бразильському елітному ресторані, але і приготувати вдома.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/feyzhoada-scho-ce-z-chim-yiyi-yidyat_741.jpeg-->Фейжоада - що це і з чим її їдять

Для приготування фейжоада потрібно замочити на ніч 3 склянки чорної квасолі. Потім гострим ножем, існують ножеточки , з допомогою яких ніж стане дійсно гострим, нарізаємо дуже тонкими скибками близько п'ятисот грамів копченої яловичини і по 300 грам свинячих копчених реберець і копчених ковбасок. Після цього всі приготовані інгредієнти відправляємо варитися на слабкому вогні з додаванням однієї лаврового листа. Для соусу дрібно рубаний ріпчасту цибулю і три зубчики часнику, обсмажити до золотистого кольору з додаванням ложки вареної квасолі і спецій, таких як чорний перець, сіль, материнка. Гарніром до фейжоада служить довгозернистий рис. Його готують в сковороді з додаванням невеликої кількості води, нарубаного цибулі і часнику - їх потрібно взяти стільки ж, скільки і для соусу. У Бразилії такий рис має назву - "правильного рису".

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/feyzhoada-scho-ce-z-chim-yiyi-yidyat_252.gif-->Фейжоада - що це і з чим її їдять


На окремій тарілці до бразильської фейжоада подається кілька тонких кружечків апельсинів і листочки зеленого салату, в який наливають дуже гострий кетчуп.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/feyzhoada-scho-ce-z-chim-yiyi-yidyat_673.jpeg-->Фейжоада - що це і з чим її їдять

Міні бар кожного португальця містить кашасу - це одна з різновидів рома, який виготовляють із цукрової тростини, за смаком він нагадує звичайний самогон. Кашаса вважається символом бразильської незалежності і волі і саме з цим напоєм і подають фейжоада до столу.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/feyzhoada-scho-ce-z-chim-yiyi-yidyat_274.gif-->Фейжоада - що це і з чим її їдять




Незважаючи на досить складне приготування ароматна фейжоада порадує своїм дивовижним смаком і незвичайним ароматом.
загрузка...
Написати Вконтакте