Дієти
Технологія приготування копчених ковбас
19.03.2015 3245 0 admin

Технологія приготування копчених ковбас

Статті

Технологія приготування копчених ковбас








Технологія виробництва ковбас досить складна. Вона вимагає використання спеціального обладнання і певних навичок персоналу. Ковбасні вироби можна робити і в домашніх, і в заводських умовах. Домашні ковбаси зараз вже практично стали екзотикою.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/tehnologya-prigotuvannya-kopchenih-kovbas_291.jpeg-->Технологія приготування копчених ковбас
А ось харчовики взяли на озброєння багато рецептів приготування домашніх ковбас і поставили їх на промисловий потік.
Зараз сорти копченої ковбаси можуть здивувати будь-якого гурмана. Кожен харчовий комбінат хоче залучити своїх покупців чимось незвичайним. Але загальні правила приготування ковбасних виробів залишаються незмінними.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/tehnologya-prigotuvannya-kopchenih-kovbas_982.gif-->Технологія приготування копчених ковбас


Технологічний процес включає в себе кілька етапів. Починається він з приготування фаршу або ковбасної нарізки, потім йде в'язка, осаду, варіння або смаження, охолодження, копчення і сушіння. Тривалість кожного етапу залежить від сорту ковбаси. Найдовше готуються сирокопчені ковбаси.
Фарш або нарізку роблять з м'ясних напівфабрикатів потім отриману масу утрамбовують в рукав і формують батон. Для того щоб батон не втрачав форму і ковбаса мала товарний вигляд, його перев'язують шпагатом. Цей етап так і називається - в'язка.
Наступний крок приготування ковбаси - осаду. Батони на деякий час підвішують, щоб під впливом земного тяжіння вони краще утрамбовались. Сирокопчені ковбаси витримують на осаді 7-8 днів. Варено-копчені - від 4-5 годин до доби.




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/tehnologya-prigotuvannya-kopchenih-kovbas_473.gif-->Технологія приготування копчених ковбас




Після опади всі ковбасні вироби поміщають в спеціальні камери. Там вони проходять варіння або смаження. На ковбасу впливає гарячий вологий повітря і дим, отриманий від спалювання дров фруктових порід дерева.
Після варіння батони охолоджують до 30-35 градусів, обдуваючи холодним повітрям або обливаючи водою. Теплу ковбасу передають в коптильню. Розрізняють два види копчення - холодне і гаряче. Холодне копчення - процес тривалий, він може зайняти від трьох до п'яти діб.
Ковбаса гарячого копчення готується протягом 10-12 годин. Потім ковбаси сушать при температурі 12-15 градусів в сушильних камерах. Тривалість сушіння становить чотири-сім днів.
Після проходження всіх етапів приготування ковбаса може надходити на прилавки магазинів. Закупівлі здійснюються оптом, ковбаса в такому випадку коштує дешевше. При оптових закупівлях слід враховувати, що ковбаса досить швидко псується (за винятком сирокопчених ковбас). Тому обсяг оптових закупівель повинен бути ретельно продуманий.
Бринза: користь і шкода, вибір, зберігання, використання для приготування р ... Бринза: користь і шкода, вибір, зберігання, використання для приготування р ...
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/brinza-korist-shkoda-vibr-zbergannya-vikoristannya-dlya-prigotuvannya-rznih-strav_431.jpeg--> Бринза — один
Протезування зубів за допомогою знімних і незнімних протезів Протезування зубів за допомогою знімних і незнімних протезів
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/protezuvannya-zubv-za-dopomogoyu-znmnih-neznmnih-protezv_391.jpeg--> Протезування зубів буває різного
Відвар шипшини для схуднення - рецепти приготування та правила використання ... Відвар шипшини для схуднення - рецепти приготування та правила використання ...
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/vdvar-shipshini-dlya-shudnennya-recepti-prigotuvannya-ta-pravila-vikoristannya-nastoyu_541.jpeg--> Шипшину -
Як готувати в пароварці рис: простий рецепт приготування рису Як готувати в пароварці рис: простий рецепт приготування рису
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-v-parovarc-ris-prostiy-recept-prigotuvannya-risu_871.jpeg--> Пароварка - це незамінний і дуже
Дієтична паска - рецепти приготування на Великдень Дієтична паска - рецепти приготування на Великдень
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyetichniy-paska-recepti-prigotuvannya-na-velikden_201.jpeg--> Наближається світле свято Великдень, і в цей
Французька дієта для схуднення, відгуки, меню Французька дієта для схуднення, відгуки, меню
Французька дієта розрахована на 2 тижні, за цей час можна схуднути на 3 - 6 зайвих кг. Так як дієта низькокалорійна і низьковуглеводну, організму
[vk]
Войти через:
[/vk] [vk][/vk] [odnoklassniki][/odnoklassniki] [facebook][/facebook] [mailru][/mailru] [google][/google] [yandex][/yandex] [vk]
[/vk]