» » Що можна їсти з чаєм при схудненні, чим замінити солодке?
  • автор: admin  
  • (22-11-2016, 14:42)   
  •   0   
  •  39 
Такі побоювання цілком виправдані, адже побутує думка про те, що всі солодощі без винятку є дуже калорійні і містять величезну кількість швидких вуглеводів, які мають властивість при попаданні в шлунково-кишковий тракт практично відразу перероблятися в глюкозу зі всіма витікаючими звідси наслідками.
Що можна їсти з чаєм при схудненні, чим замінити солодке?
Саме тому багато дієтологи, відповідаючи на питання про те, що можна їсти з чаєм при схудненні, рекомендують обмежуватися грінками з житнього хліба, крекерами, а то і зовсім відмовлятися від будь-яких солодощів хоча б на час. Не дивно, що ця тема в останній час отримала настільки стрімкий розвиток, що багато людей в гонитві за ідеальним тілом почали сумніватися навіть в тому, чи можна пити чай при схудненні. Насправді ж, подібного роду практики не мають нічого спільного ні з правильним харчуванням, ні з популярним останнім часом ЗСЖ, а відносяться до агресивних дієт, що передбачають повне виключення з раціону углеводосодержащих продуктів. І незважаючи на те, що подібні методи сприяють інтенсивної втрати ваги, вони наносять організму непоправної шкоди, так як кожна людина потребує глюкози. Що ж робити в таких випадках і з чим можна пити чай при схудненні, щоб не мучити свій організм і в той же час не псувати фігуру? Можливо хтось здивується, але вихід є і він зводиться до вживання низькокалорійних легких десертів, рецептів яких існує безліч, і проведення чаювань в строго певні години. Так, якщо худеющему дуже сильно хочеться чого-небудь солоденького, то краще всього з'їсти його разом з чорним або зеленим чаєм вранці, причому, це і буде повноцінний сніданок. Важливо пам'ятати, що сам чай при цьому не повинен бути солодким і замість цукру краще використовувати або замінник, або ложечку рідкого квіткового меду. Також слід уважно стежити за порціями, адже навіть якщо солодке є повноцінним сніданком, володіючи мінімальною кількістю калорій, то це зовсім не означає, що можна їсти його в необмежених кількостях і максимум, що можна собі дозволити - це 150-250 грам залежно від виду десерту. Що стосується рецептів "дієтичних" солодощів, то їх дійсно дуже багато, причому дуже часто практикується приготування традиційних страв із заміною їх основних складових на менш жирні і важкі компоненти. В якості прикладу можна навести гаряче улюблений багатьма сирний пиріг чізкейк, який зазвичай складається з піщаної основи і жирного крему з вершкового сиру "Філадельфія". Так, для того, щоб зробити його полегшений варіант, замість висококалорійного пісочного тіста можна використовувати потовчене галетне печиво, в той час, як для крему підійде та ж "Філадельфія", але з лайт-версії з нульовим відсотком жирності. Не менш гідною альтернативою є знаменитий італійський десерт тірамісу, який також можна зробити низькокалорійним, якщо використовувати певні інгредієнти. Наприклад, замість пишного бісквіту краще використовувати найлегший бісквітне печиво, іменоване савоярді, а жирний сир маскарпоне, використовуваний для крему легко приготувати самостійно, використовуючи низької жирності вершки (20 відсотків) і спеціальний загусник для них. Крім того, крем можна зробити ще більш легким і низькокалорійним, якщо розбавити його пюре зі свіжих ягід і фруктів (полуниця, перетерта через дрібне сито малина або ожина, лохина та інше, тощо). Любителям домашнього печива можна порекомендувати такий цікавий дієтичний рецепт, як гранола, для приготування якої на деко висипають мюслі або будь-які інші злакові пластівці, додають до них фруктові цукати (краще всього вишню і ананас, але ні в якому разі не родзинки, і не банан), зернятка, невелику кількість рідкого меду замість цукру і відправляють сушитися при низьких температурах в духову шафу. В результаті повинні вийти легкі, смачні пластинки, чимось нагадують казинаки, які можна є як печиво.
Що можна їсти з чаєм при схудненні, чим замінити солодке?
Іноді можна побалувати себе і повітряним бісквітним печивом типу "дамських пальчиків", для якого знадобиться кілька жовтків, подвійна норма збиті в круту піну білків, а також пару ложок цукру і борошна. Печеться таке печиво лічені хвилини, а в ста грамах готової продукції міститься не більше 350 кілокалорій з урахуванням того, що цей десерт має дуже низьку вагу. Можна зробити печиво ще більш легким, якщо повністю відмовитися від використання жовтків. Мова йде про звичайному безе, яка сушиться при найнижчих температурах в електропечі, причому, воно може стати ще більш низькокалорійним, якщо скоротити кількість цукру хоча б у два рази. Саме тому допускається обмежене вживання навіть такого знаменитого десерту, як макаронс, основу якого складають збиті білки. Для того, щоб дозволити собі більш об'ємну порцію, краще відмовитися від печива або десертів з кремом, нехай навіть і самим легким, на користь різного роду фруктових салатів або перетертого сиру з нульовою жирністю з медом або ягодами. У першому випадку в якості заправки можна використовувати легкі соуси з лимонного соку і меду або ж знежиреного йогурту, а в другому - ягідне пюре або невелику кількість рідкого квіткового меду. Що стосується порцій, то так як мова йде про "швидкі" вуглеводи, краще не вживати за один раз більше 250-300 грам і, вже тим більше, не є крім позначених страв що-небудь інше.
загрузка...
Написати Вконтакте