» » Корисні якості ацидофіліну, склад, історія виникнення, протипоказання
  • автор: admin  
  • (2-02-2016, 10:49)   
  •   0   
  •  441 
Корисні якості ацидофіліну, склад, історія виникнення, протипоказання
Чи знаєте ви, що таке ацидофілін? Цей воістину унікальний кисломолочний продукт отримують з коров'ячого молока, яке квасять спеціальними ацидофільними бактеріями, кефирними грибками, а також молочнокислим стрептококом. Його назва походить від двох acidus» – кислий і «philia» (любити).

В чому особливість ацидофіліну?


Чим же так корисний цей напій і чому він повинен бути присутнім у раціоні кожного з нас? Цей продукт являє собою найбільш оптимальні поєднання корисних якостей кефіру і кислого молока. При його створенні використовують складну закваску. Мікроорганізми в ній відмінно доповнюють один одного, надаючи позитивний вплив на здоров'я людини.

Якщо ви є прихильником здорового харчування, то цей дієтичний кисломолочний напій обов'язково повинен входити у ваш раціон. Він допоможе не тільки поправити здоров'я, але і схуднути, знайти здорову, бархатисту шкіру, без висипань і лущення.

Цей рідкий, сирковий продукт має білий колір, приємний аромат і смак, який виходить з-за сквашування молока ацидофільної палички. Дана бактерія перевершує за показниками болгарську паличку, яку також часто використовують при виробництві йогурту. Відзначимо, що дана молочнокисла бактерія була відкрита в 1903 році професором Підгородецький. Саме він назвав цей штам ацидофилином.

На сьогоднішній день ацидофілін з'являється на прилавках наших магазинів рідко і, як правило, не в чистому вигляді, а у формі пасти, молока, до складу яких входять кисломолочні мікроорганізми і ацидофільна паличка.

Створення продуктів, які містять ацидофілін, починається з процесу пастеризації молока, а також його охолодження, внесення сирих кефірних грибків, самої палички та кисломолочного стрептокока. Потім молоко сквашується протягом 12 годин, при температурі 40 градусів.
Зовні продукт нагадує кефір, але на відміну від нього, ацидофілін володіє яскравим смаком, в'язкістю, однорідною консистенцією.


Вживають його, як правило, натще, маленькими ковтками, як і інші кисломолочні продукти.

Склад ацидофіліну


Ацидофілін містить цілий ряд корисних речовин, вітамінів, кислот, серед яких можна відзначити наступні:

  • молочні жири;

  • органічні кислоти;

  • моносахариди;

  • вітаміни груп В, Р, С;

  • велика кількість холіну, кальцію, магнію, цинку, фтору, селену, сірки, калію, кольбата, заліза, йоду та ін


  • ]Корисні якості ацидофіліну, склад, історія виникнення, протипоказання



    Користь ацидофіліну для людини


    Наш організм чудово засвоює даний продукт. Його користь обумовлена унікальним складом. Даний продукт підвищує опірність організму до патогенних бактерій, особливо до стафілокока. Не секрет, що саме стафілококи викликають безліч захворювань, наприклад::

  • вугрову хворобу;

  • фурункули;

  • пневмонію;

  • менінгіт;

  • кісткові захворювання.


  • Ацидофілін служить не тільки для успішної профілактикою появи стафілококів, але і скорочує активність існуючих. Регулярне вживання цього унікального кисломолочного продукту зміцнить імунітет, підвищить опірність до простудних захворювань, вірусів, бактерій. Ви будете почувати себе відмінно, повним сил і бадьорості!

    Також даний молочнокислий продукт здатний:

  • придушити гнильні процеси в кишечнику;

  • стабілізувати мікрофлору;

  • поліпшити травлення і моторику кишечника;

  • відновити природний імунітет після застосування антибіотиків;

  • підтримати організм при молочниці і туберкульозі.


  • Як бачимо, корисні властивості ацидофіліну дуже різноманітні і його просто необхідно вживати всім, хто хоче бути здоровим.

    Корисні якості ацидофіліну, склад, історія виникнення, протипоказання

    Як застосовують ацидофілін?


    Вживати цей молочнокислий продукт потрібно так само, як і кефір. Тільки рекомендується зігріти його до кімнатної температури. Пити слід маленькими ковтками з короткочасними перервами, щоб повною мірою відчути неповторний, тонкий смак цього цілющого напою.

    Протипоказання до вживання


    Як і будь-який продукт, ацидофілін може приносити як користь, так і шкоду. Але проявляються його побічні дії виключно у рідкісних випадках у вигляді харчової алергії, кропив'янки. Такі реакції можуть бути тільки у тих людей, у яких відзначається непереносимість молочних, а також кисломолочних продуктів.
    загрузка...
    Написати Вконтакте