» » Як смачно приготувати овочі для схуднення?
  • автор: admin  
  • (22-11-2016, 16:32)   
  •   0   
  •  17 
Багатьох бажаючих схуднути хвилює питання як смачно приготувати овочі. Адже смачно приготовані овочі здатні зробити дієтичне харчування не тільки корисним, але і приємним.
Як смачно приготувати овочі для схуднення?
У гонитві за стрункою фігурою і гарним самопочуттям дієти стали цілком звичним станом сучасної жінки. А можливо, урізавши свій раціон до мінімуму, тим не менш смачно і ситно харчуватися? Загальновідомо, що овочі є найбільш здоровою і низькокалорійною їжею раціонального харчування. Саме овочеві страви складають левову частку компонентів самих різних дієт і рекомендацій лікарів-дієтологів. В овочах містяться всі необхідні вітаміни і мікроелементи. Плюс до цього, вони містять мінімум калорій і в основному повністю переробляються організмом в енергію, абсолютно не відкладаючись в жирові маси.
Як смачно приготувати овочі для схуднення?
Саме тому овочеві дієти настільки ефективні і корисні для організму. Але чому ж тоді так складно дотримуватися даного раціону постійно? Чому овочева їжа так погано насичує і мало втамовує відчуття голоду? Тому, що вона не особливо смачна, або причина в низькій калорійності? Чи можливо якось виправити цю ситуацію і зробити так, що вживання овочів буде приносити повне насичення і мало того - задоволення? Для розуміння принципу здорового й смачного харчування для початку потрібно розібратися, чого ж насправді хоче наш шлунок, щоб відчувати себе комфортно? Якщо овочі так корисні і легкі в засвоєнні, то чому організму цього недостатньо?
Як смачно приготувати овочі для схуднення?
Вся справа в смакових рецепторах і почуття наповнення органів травлення. Всі знають, що склянка води випитий перед їжею зменшить потребу організму в кількості їжі як мінімум на чверть. А різні спеції навпаки збільшать апетит і змусять з'їсти вдвічі більше. Як можна варіювати цими даними і правильно скласти своє меню? Отже, відомо, що овочі низькокалорійні, а тому відчуття насичення ними вельми проблематично. Тому овочеві страви і не розглядаються як основний раціон, а лише як додатковий.
Як смачно приготувати овочі для схуднення?
Але тут є один нюанс. Смачно приготовані овочі цілком здатні стати самостійною стравою. Головне - приготувати їх правильно. Хитрість у тому, що приміром свіжа капуста тушкована, абсолютно по різному сприймаються організмом людини. Салат з свіжої капусти насичує не повністю і всього лише на пару годин, зате миттєво перетравлюється. А ось блюдо з тушкованої капусти сприймається шлунком як повноцінне поживна страва, здатне підтримати почуття насичення протягом всього дня. І враховуючи, що калорійність однакова і засвоюваність теж, різниця очевидна.
Як смачно приготувати овочі для схуднення?
Виходячи з цього прикладу можна з упевненістю сказати, що як би не були корисні свіжі овочі, але термічно перероблені, вони здатні набагато краще наситити організм. Що й слід враховувати в складанні різних дієт і раціонів. Зовсім необов'язково в гонитві за стрункою фігурою мучити свій організм недоїданням і почуттям голоду. Набагато краще буде просто-напросто поєднати вживання рівної кількості свіжих овочів і термічно-оброблених овочевих страв. На захист збереження вітамінів і корисних речовин існує кілька способів щадного приготування овочів. Наприклад, готування на пару або в аерогрилі. Відварювання і гасіння теж можна вважати прийнятними способами обробки овочів з метою збереження якомога більшої кількості цінних вітамінних складових. Значення має і час термічної обробки. Чим менша кількість часу продукт піддається термічній дії - тим більшу кількість корисних речовин зберігає. І тут мікрохвильова піч є ідеальним варіантом для використання. Але всі ці способи суто індивідуальний вибір і справа смаку кожного. Розглянемо кілька оптимальних варіантів того, як смачно приготувати овочі і при цьому створити повноцінне поживне і самостійне страву.

Овочевий суп

Супи дуже корисні, смачні і легко засвоюються організмом. Суп можна варити на м'ясному бульйоні, або чисто з використанням тільки овочевих інгредієнтів. Не варто відразу відкидати варіант приготування на м'ясному бульйоні. Яловичий або курячий бульйон завжди вважалися досить цілющими продуктами, в силу наявності великої кількості білка, ніж овочі на жаль, похвалитися не можуть. Хіба що бобові культури, але вони заважкі для засвоєння і не варто їх включати в дієтичне харчування. Для овочевого супу більше всього підійдуть цибуля ріпчаста або зелений, капуста, морква, свіжі томати. Можна приготувати російські щі, або ж французький цибулевий суп. І те й інше блюдо надзвичайно корисно, та до того ж дуже смачно. Різниця в інгредієнтах. У щі додається морква, капуста і зелень. А в цибульний суп - ріпчасту цибулю, різна ароматна зелень, петрушка, базилік, селера і пара зубчиків часнику. Дуже цікавий варіант овочевого супу - це щавелевые зелені щі. Їх не варять на бульйоні, а на простій воді протягом п'яти хвилин. А потім у відвар розбивається куряче яйце при розмішуванні, або ж додається вже нарізане варене яйце. Яйця додадуть супів деяку ситість і особливий "бульйонний" смак, при мінімумі калорій.

Тушковані овочі

Тушковані овочі можна по праву назвати прекрасним замінником м'ясних калорійних других страв. Це цілком самостійне блюдо, яке можна подавати як основну під час обіду або вечері. Смажать овочі найчастіше знову ж таки на бульйоні, але можна цього уникнути і приготувати просто на воді. Гасити можна як свіжі, так і заморожені овочі. Найбільш підходять для гасіння, як уже згадувалося вище - капуста, морква, спаржа, баклажани, кабачки, цибулю і так далі. Припустимі різні їх смакові поєднання. Для ситості додається картопля, який містить крохмаль, що сприяє швидкому насиченню. Чудово поєднуються картоплю з капустою. А якщо додати нарізану кубиками редьку і кінзу, то блюдо придбає виразне східний напрямок смаку. Допустимо до подібних овочевим тушкованим стравам використання рису в якості гарніру, який також вважається цілком дієтичним продуктом і входить до складу багатьох відомих дієт. Баклажани і кабачки в гасінні вважаються просто класикою світового кулінарного мистецтва. Додані при приготуванні томати створять атмосферу італійської кухні і додадуть екзотики в будь-який звичайний обід. Проявивши трохи фантазії, можна використовувати різні варіації поєднання овочів і приготувати смачне і незвичайне, та до того ж корисну і низькокалорійне блюдо.

Запечені овочі

І звичайно, для того щоб смачно приготувати овочі, не варто забувати про класичне запікання. Даний спосіб приготування прийшов з глибини віків і найбільш пристосований для вживання людиною, якщо не вважати сироїдіння. Які овочі найбільш підходять для запікання? Так практично будь-які. Картопля, капуста, баклажани, кабачки і маса інших. Варіації поєднань досить численні. Картопля запечений з баклажанами, баклажани, фаршировані овочами, запіканка з капусти, кабачки з морквою. . . Перераховувати можна до нескінченності. Кожна господиня знайде для себе найбільш оптимальний і доступний рецепт. Але хочеться згадати, що цвітна капуста і брокколі саме при запіканні зберігають максимум вітамінів і набувають вишуканий смак. Це улюблене блюдо справжніми гурманами і готується практично в будь-якому ресторані Західної і Східної Європи. Ну а для більшого смакового ефекту в будь запекаемые овочі можна додавати гриби. Таким чином приготовані овочеві страви сприймаються організмом як повноцінне харчування і абсолютно не залишають почуття голоду. Прагнення до краси і здоров'ю притаманне кожній людині. І якщо підходити до цього питання послідовно та раціонально, то страждання себе напівголодними дієтами стане абсолютно зайвою заходом.
загрузка...
Написати Вконтакте