» » Як приготувати гриби, тушковані з картоплею: дієтичний рецепт
  • автор: admin  
  • (22-11-2016, 16:29)   
  •   0   
  •  40 
Стаття для тих, хто хоче знати все про те, як приготувати тушковану картоплю з грибами, щоб було смачно і корисно. Деякі секрети про те, як приготувати картопля тушкована з грибами.
Як приготувати гриби, тушковані з картоплею: дієтичний рецепт
Тушковані гриби зі свіжою картоплею та ще і з домашньою сметаною – символ золотий, багатою осінньої пори. Таке блюдо дуже корисно і поживно. І головне, що вона підходить навіть вегетаріанцям. Сучасні люди настільки загрузли в нескінченних побутових проблемах, що вже не так багато народу ходить у ліс по гриби. Вони вважають за краще заощадити свій час і пройтися до найближчого супермаркету, для того щоб придбати там гливи або консервовані печериці. Картопля тушкована з грибами можна приготувати не тільки з свіжих грибів. Не менш смачними вони вийдуть і з сушених, консервованих, полуконсервированных, а також з маринованих. Дуже смачним, корисним і бажаним під час будь-якого сімейного застілля є таке блюдо. А для тих, хто вважається вегетаріанцем - це страви взагалі щаслива знахідка, так як гриби стають одним з основних джерел білка, а для тих, хто всіляко бажає схуднути, гриби є відмінним низькокалорійним продуктом, який містить в собі величезну кількість калію, фосфору, заліза, вітаміну С і цинку. І це далеко не весь список вітамінів. Якщо ж говорити про картоплю, то можна сказати, що він досить багатий кількістю мінеральних солей і крохмалю, дуже вдало поєднується з іншими рослинними продуктами харчування. Отже, для того щоб приготувати картоплю з грибами тушкований приблизно на п'ять порціонних частин потрібно не так багато продуктів. Необхідно взяти півтора-два кілограми свіжих грибів, 250-300 грам сметани, бажано не жирної, 8 картоплин середніх розмірів, 1 невелика ріпчаста цибулина, кілька зубчиків часнику, для додання смаку і аромату. Також знадобиться 50-60 грам води кімнатної температури, якщо немає кімнатної температури, можна використовувати холодну, але ні в якому разі не гарячу. Також для приготування знадобиться приблизно 100 грам вершків, обов'язково густих і достатньою мірою жирності. Невелика щіпка солі і чорного меленого перцю. Спеції можна додати за своїм бажанням і власних смакових переваг. Не зайвим буде покласти близько 50-60 грам вершкового масла. Це додасть готують страві неповторний смак. І ось тепер можна перейти безпосередньо до приготування тушкованої картоплі. Для цього гриби необхідно заздалегідь приготувати, тобто ретельно промити, почистити і нарізати. Нарізати можна будь-яким способом, як подобається. Від форми нарізки залежатиме тривалість приготування страви. Бульби картоплі добре промити під проточною водою, очистити від шкірки і акуратно нарізати кубиками. Розміри кубиків будуть відповідати розмірам нарізаних грибів, для того щоб гриби і картоплю варилися одночасно. Ріпчасту цибулю помити і почистити від шкірки, потім нарізати у формі півкілець, часник натерти на дрібній тертці або скористатися часничницею. Так як приготувати тушковану картоплю з грибами не так складно, то цим рецептом можуть скористатися і надто зайняті господині. Після всіх описаних вище дій, взяти велику сковороду, викласти в неї вершкове масло. Поставити на вогонь для того, щоб воно розтопилося і розігрілося до потрібної температури. Всі дії робляться на помірному вогні, для того щоб масло не згоріло і не википіло. Як тільки масло зігрілось до необхідної температури потрібно викласти на нього цибульні півкільця і обсмажити до прозорого стану, зверху потім додається картопля, який попередньо слід нарізати у формі кубиків. Після чого необхідно зменшити подачу вогню, закрити сковороду і щільно накрити кришкою. Картопля з цибулею смажити потрібно при постійному помішуванні. Паралельно можна взяти іншу сковороду – поменше розміром, і почати обсмажувати в ній гриби. Гриби смажать без додавання олії та інших добавок та інгредієнтів, оскільки гриби під час смаження дають власний неповторний сік і аромат. Як тільки сік почне кипіти і випаровуватися, в сковороду необхідно додати трохи води. Приблизно через 15-20 хвилин можна додавати вершки. В той час коли будуть кипіти вершки, слід в сковороду з грибами, додати сіль, запашний перець, спеції і приправи. Обсмажити все це ще протягом чверті години і можна сміливо знімати сковороду з ароматними грибочками з вогню. Готову грибну засмажку додають до картоплі, яка все ще має стояти на плиті. Все це ретельно перемішується. Вже через п'ять-десять хвилин можна додавати сметану разом з тертим часником. Ще раз все добре перемішати, залишити потомитися під кришкою хвилин 15. Потім можна вимкнути, але сковороду залишити на плиті на чверть години. Після цього можна приступати до дегустації страви. Тушковані гриби з картоплею в сметані вже готові! Так як приготувати картопля тушкована з грибами можна і іншим способом, то він у будь-якому випадку вийде такий же корисний і смачний. Гриби підлягають ретельній обробці, миються, чистяться і обливають за допомогою крутого окропу. Після обробки гриби нарізають на шматочки середніх розмірів і смажать разом з попередньо підготовленим і нарізаною цибулею на товстій сковороді з маслом. Попередньо очищену картоплю нарізують часточками або невеликими кубиками. Після чого піддають жарению. Потім картоплю і грибочки складають у каструлю і заливають холодною водою, таким чином, щоб овочі були повністю покриті. Після чого можна додавати сіль. Кухонну сіль додають у такій кількості з розрахунку 1 столова ложка солі на 1 літр води. Лавровий лист класти багато не потрібно, достатньо буде 2-3 листочка, і перець, запашний і гіркий – 3-4 горошинки, петрушку – 3-4 гілочки. Тушкувати все це приблизно протягом півгодини. В той час коли вода почне закипати в каструлі, можна буде додавати сметану. Вже після повної готовності тушонки буде смачніше, якщо прибрати лаврові листочки і петрушку. Безпосередньо перед самою подачею тушковане блюдо можна посипати подрібненою зеленню. Не менш простим способом приготування вважається картопля тушкована з грибами, але з використанням сушених грибів. Але такі гриби необхідно деякий час замочувати, після чого піддати їх тривалої варінні. Вийшов з цього бульйон використовують для гасіння, а його залишки можна використовувати для приготування грибного соусу або грибного супу. А надто зайняті господині можуть скористатися мультиварка. Відмінним виходом для них буде картопля тушкована з грибами, рецепт якої досить простий і практичний. Для приготування цієї страви потрібні наступні інгредієнти. Гриби приблизно півкілограма, картопля – 1 кг, якщо є свіжий, то буде ще смачніше, 1-2 головки ріпчастої цибулі, при бажанні можна додати 1 морква, сіль і спеції кладуть за смаком, знадобиться рослинне масло. Скориставшись мультиварка в режимі «випічка», добре обсмажують ріпчасту цибулю, який попередньо дрібно нарізають, після чого до нього додають моркву, терту на дрібній тертці. Ретельно перемішують і смажать це все ще протягом 8-10 хвилин. В цей час можна приготувати гриби, наприклад, шампіньйони, їх миють і ріжуть невеликими пластинками. Після чого вже додають до овочів. Перемішують і смажать до повного випаровування рідини. А для того щоб хоч якось прискорити процес приготування можна в той час поки картопля чиститься, «загасити» грибочки на сковороді, але тільки без додавання олії. Коли ж вся наявна рідина випарується, можна вимкнути плиту, а гриби перекласти в ту чашку, де зберігаються овочі. В цей час картоплю очищають, миють і нарізають невеликими брусочками. Викладають нарізану картоплю в чашку, солять, перчать. Також можна додати туди свіжу зелень і лавровий лист. Перемішати і закрити кришкою. Поставити режим «випічка» приблизно на 45-50 хвилин, але іноді помішувати. Ті господині, які хочуть, щоб картопля була цілим, перемішувати не варто. Після закінчення цього часу гриби тушковані з картоплею будуть готові. В якому б вигляді не були приготовані гриби, в «натуральному» вигляді, або в пристосованому до реальності сучасного світу, так чи інакше, гриби, приготовлені таким чином, вважаються чудовим блюдом.
загрузка...
Написати Вконтакте