» » Низкоуглеводная дієта: меню для схуднення
  • автор: admin  
  • (22-11-2016, 16:28)   
  •   0   
  •  25 
Низкоуглеводная дієта: меню для схуднення
Струнка фігура з рельєфними м'язами, ну хоча б просто – струнка – мрія кожної сучасної людини. Досягти цього досить просто: дотримуючись меню низкоуглеводной дієти на тиждень або два, за цей час можливе скидання ваги від 4-5 до 8-10 кілограм. Потім низкоуглеводная дієта, меню якої широко і різноманітно, замінюється збалансованим раціоном, щоб закріпити результат і не дозволити повернутися залишив талію «друзям».
Низкоуглеводная дієта: меню для схуднення
Меню дієти насправді дуже різноманітно, під час «сидіння» на ній людині, котра худне не доведеться зіткнутися з почуттям голоду, болями в шлунку і голодними непритомністю. Отже, низкоуглеводная дієта на тиждень буде складатися з багатих білком продуктів: яєць перепелиних і курячих (хоч страусиних, якщо є можливість дістати), нежирного м'яса і птиці, риби, овочів, фруктів, молочних/кисломолочних продуктів.
Низкоуглеводная дієта: меню для схуднення
З солодких, багатих вуглеводами продуктів виняток робиться лише для невеликої кількості меду, цільнозернових хлібців. Є безліч варіантів меню при такій дієті, кожен може підібрати для себе у зв'язку з цілями: схуднути негайно і набагато або скидати вагу планомірно, без шкоди для здоров'я. Наведемо тут два варіанти: щадну для організму і досить жорстку, але дозволяє побачити швидкий і ефектний результат. Перші добу, щадний варіант - Сніданок: порція яєць, приготована в будь-якому вигляді, салат з томатів з зеленню, традиційно-ранкові напої (без цукру, меду), цільнозерновий хлібець. - Обід: порція курятини, приготована в будь-якому вигляді, салатик з не крохмалистих продуктів (не олів'є). - Вечеря: ягоди, наприклад, чорниця, порція сиру, змішаного з клітковиною. Перекус/перекуси: яблуко/грейпфрут або жменю горішків, або відварені яйця. Жорсткий варіант - Сніданок: чай, кава, цільнозерновий хлібець (100 грам). - Обід: м'ясо/птиця відварні або потушенные, приготовані паровим способом, порція салату з дозволених до вживання на дієті овочів (капусточка, різні салати, цибуля, редька зелена, огірки та ін.), заправлений соком цитруса і рослинним маслом. - Вечеря: порція сиру, склянку теплого настою меліси. Перекуси: грейпфрут/шматочок цільнозернового хлібці. Другу добу, щадний варіант - Сніданок: кава, чай, допускається склянку збитню, приправленого чайною ложечкою квіткового меду, порція риби печеної/пареної, тушковані овочі, наприклад, капуста з цибулею і томатами. Саме свіжими томатами, а не магазинної пастою/соусом. - Обід: порція вареного/пареного м'яса, салат із зелені не крохмалистих овочів з яйцем і помідором, напої без цукру. - Вечеря: кефір, можна навіть 25% жирності, приправити сіллю. Полуденну перекус варто з'їсти терту моркву з горіхами і свіжовичавленим соком цитрусового. Жорсткий варіант - Сніданок: ранкові напої, зварені круто 2 яйця, апельсин. - Обід: відварна/пареної порція риби, 2 томата середніх розмірів, шматочок цільнозернового хлібці, чайок. - Вечеря: кефір невеликий жирності, можна додати яблуко. Перекуси: грейпфрут/яблуко/апельсин/помело (не більше 100 грам). Добу треті, щадний варіант Розрахована дієта на тиждень низкоуглеводная, в легкому варіанті не виключає деяких цільнозернових круп, з яких можна готувати каші, і з третьої доби їх можна вводити в раціон. - Сніданок: традиційні ранкові напої, цільнозернові гречана каша, зварена на воді і приправлена столовою ложкою натуральних вершків, куплених у бабусі на базарі, а не в супермаркеті. - Обід: крем-суп з м'яса, грибів, сиру. Рецепт: 2000 мл води, 1000 пташиної грудки або іншого м'яса, 300 грам сиру, гриби (печериці, лисички, білі) 400 грам, сіль/перець – за індивідуальним перевагам. Відварити грудку, вийняти з окропу, вкласти у воду порізані гриби, сир, подрібнити м'ясо і відправити назад. По готовності грибів суп зняти з вогню, приправити спеціями, перебити блендером, подавати з половинкою звареного круто яйця і зеленими пір'ям лука. На додаток йдуть чай, трав'яний настій, відвар шипшини без цукру, скибочка житнього або цільнозернового хліба. - Вечеря: порція салату із зелених овочів з тунцем і яйцем, чай на травах. Перекуси: апельсин/грейпфрут/груша, жменю горіхів. Жорсткий варіант - Сніданок: чай, кава, відвар шипшини без підсолоджувачів, порція салату із зелених овочів з тунцем, шматочок цільнозернового хліба. - Обід: варене/тушковане м'яса з бобами, помідор, чай. - Вечеря: порція низькокалорійного сиру з 2 столовими ложками несолодкого йогурту, жменею чорниці. Перекуси: жменька горіхів, чай з дієтичним печивом, скибочкою хліба. Четверту добу, щадний варіант - Сніданок: порція жирного (можна придбати домашнього сиру, приправлена несолодким йогуртом або вершками, нарізаною на шматочки грушею або персиком. - Обід: порція котлет з птиці, на гарнір підійде тушкована капуста або салат зі свіжої, скибочку житнього хліба/цільнозернового, чай, кава, трав'яні настої без цукру і меду. - Вечеря: порція рисової/гречаної кашки з грибами, помідор. Перекуси: яйця некруто або помідори. Жорсткий варіант - Сніданок: порція сиру, кава, чай, шматочок цільнозернового хліба. - Обід: порція паровий/відварений/тушкованою рибки, помідор або салат із зелених овочів з яйцем, шматочок цільнозернового хліба. - Вечеря: котлета з птиці або порція парової риби/м'яса, або пара яєць круто, стакан кефіру. Перекуси: горіхи, огірок, авокадо, грейпфрут або інший цитрусовий, крім солодких сортів мандаринів. П'яту добу, щадний варіант Такий спосіб харчування обов'язково передбачає введення в раціон морепродуктів не тільки риби, але і морських молюсків, у тому числі кальмарів і крабів. - Сніданок: порція тушкованих з кальмаром кабачків і з зеленню, помідор. - Обід: порція салату із зелених овочів, варених мідій/рапан, яйця, приправлений оливковою олією і лимонним соком, шматочок цільнозернового хліба, авокадо (можна додати в салат). - Вечеря: 300 грамів фруктів: апельсинів, яблук, грейпфрутів, можна зробити салат, заправивши ложкою несолодкого йогурту, настій з мелісою. Перекуси: несолодкий йогурт з додаванням свіжої або мороженої чорниці і клітковини. Жорсткий варіант - Сніданок: кава, чай, салат з морського коктейлю і зелених овочів, яйце круто. - Обід: порція кальмара тушкованого з кабачком, цільнозерновий хлібець. - Вечеря: фруктовий салат, заправлений ложкою йогурту, сметани, вершків. Перекуси: авокадо, горіхи, йогурт. Добу шості, щадний варіант - Сніданок: добре розварена каша з грубого помелу вівса присмачена ложкою вершків або сметани, яблуко/апельсин, скибочка хліба, чай/кава/збитень. - Обід: салат з великої відвареної моркви зі сметаною і горіхами. - Вечеря: порція парній/тушкованої птиці або кролика з тушкованими овочами, трав'яний настій, яблуко. Перекуси: авокадо або сир з чайною ложечкою меду. Жорсткий варіант - Сніданок: кава/чай/відвар шипшини без підсолоджувачів, цільнозерновий хлібець з листком салату і шматочком вареної/паровий грудки. - Обід: салат з тунця або морського коктейлю з зеленими овочами і яйцем, можна заправити ложкою майонезу. - Вечеря: стакан кефіру і варена морквина, можна присмачити чайною ложечкою оливкової олії або їдальні – сметани, несолодкого йогурту. Перекуси: хлібець з сиром або яйця круто. Сьому добу можуть повторювати перші, низкоуглеводная дієта меню на тиждень дає таке, що жорстких рамок, в общем-то, немає: можна замінювати м'ясо рибою, а раціон одного дня – раціоном іншого, головне не перевищувати розумних порцій, краще всього порадитися з дієтологом. Потрібно тільки вигнати з раціону що містять вуглеводи продукти і все вийде.
загрузка...
Написати Вконтакте