
Дієта при жовчному міхурі - правила харчування при захворюваннях жовчного міхура
Дієти
Дієта при захворюваннях жовчного міхура
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-zhovchnomu-mhur-pravila-harchuvannya-pri-zahvoryuvannyah-zhovchnogo-mhura_581.jpeg-->
Жовчний міхур відноситься до надзвичайно важливих органів в людському тілі. Він зберігає необхідний для якісного травлення запас жовчі. Без цього неможливе нормальне перетравлення жирної їжі. 
Дієта при жовчному міхурі необхідна при активному та щоденному вживанні великої кількості жирних, смажених, копчених страв. Адже при цьому печінка повинна працювати в невластивому для неї «аварійному» режимі. Якщо до цього приєднуються переохолодження, нервові стреси, надмірне вживання алкоголю, виникає гострий холецистит. А якщо таке захворювання ще і рецидивує, виникає хронічний холецистит. У всіх цих випадках в організмі функціонує запалений жовчний міхур, дієта при якому повинна бути найбільш щадним для нього і при цьому збалансованою, з достатнім вмістом основних поживних речовин.
При гострому холециститі призначається тепле несолодке питво в два-три дні хвороби. Корисні чай, шипшиновий відвар, фруктові соки. Далі використовується протерта їжа - каші з манної або рисової крупи, легкі каші, желе, пюреобразная фруктова їжа. Корисний і сир. При запаленні жовчного показано рясне пиття. Харчуватися слід маленькими порціями (до шести разів на добу). Така дієта при захворюваннях жовчного міхура містить достатню співвідношення білків, жирів і вуглеводів і одночасно має зменшену кількість кілокалорій.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-zhovchnomu-mhur-pravila-harchuvannya-pri-zahvoryuvannyah-zhovchnogo-mhura_582.gif-->

При гострому холециститі подібний раціон призначається протягом невеликого відрізка часу. А ось при хронічному перебігу цієї патології щадний режим для роботи печінки повинен бути присутня постійно. При цьому вкрай необхідно, щоб в організмі вироблялося достатню кількість жовчі і щоб вона не застоювалася. Крім того, потрібно, щоб кишечник нормально функціонував, без проносів і запорів. Цим показникам відповідає липотропно-жирова дієта для жовчного міхура.
Цей варіант лікувального меню стимулює вироблення жовчі і сприяє видаленню зайвого холестерину. У раціоні збільшується вміст жирів і білків, причому половина ліпідів повинна бути рослинного походження. За рахунок цукру та цукровмісних страв добове споживання вуглеводів скорочується. Таким чином, людина отримує 120 гр. жирів, до 110 гр. білків і до 350 гр. вуглеводів на добу. Крім того, встановлюються розвантажувальні дні. Корисні сир, риба, яєчний білок, сухофрукти, олія, овочі. З термічної обробки предпочитается варіння і тушкування.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-zhovchnomu-mhur-pravila-harchuvannya-pri-zahvoryuvannyah-zhovchnogo-mhura_224.jpeg-->

При холециститах забороняються прянощі, страви із здобного тіста, незбиране молоко, копчене, смажене, алкоголь.
Ось як приблизно виглядає дієта при хворобі жовчного міхура на три дні:
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-zhovchnomu-mhur-pravila-harchuvannya-pri-zahvoryuvannyah-zhovchnogo-mhura_415.gif-->


Захворювання кишечника необхідно лікувати не тільки за допомогою спеціальних медикаментозних препаратів, але і дієти, спрямованої на нормалізацію

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-07/dyeta-pri-polpah-v-zhovchnomu-mhur_801.jpeg-->Поліпи в жовчному міхурі можуть закрити просвіт в цьому органі

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-07/dyeta-pri-hvorob-zhovchnogo-mhura_941.jpeg-->Лікування багатьох хвороб передбачає дотримання певної дієти,

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-04/yak-harchuvatisya-pslya-vidalennya-zhovchnogo-mhura_431.jpeg-->Видалення жовчного міхура передбачає зміна

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-dabet-pravila-dyetichnogo-harchuvannya-dozvolen-produkti-harchuvannya_171.jpeg--> Діабет - важке

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-4-pravila-harchuvannya-dlya-pacyentv-z-zahvoryuvannyami-kishechnika_861.jpeg--> Дієта №4. У їжі