» » Середземноморська дієта – меню на тиждень, рецепти
  • автор: admin  
  • (3-07-2016, 19:09)   
  •   0   
  •  392 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-07/seredzemnomorska-dyeta-menyu-na-tizhden-recepti_861.jpeg-->Середземноморська дієта – меню на тиждень, рецепти
Щоб позбутися зайвої ваги без шкоди для здоров'я, необхідно ретельно підбирати дієти, які є збалансованими. Серед всіх можна виділити меню середземноморської дієти, яка не тільки дозволяє втрачати зайві кілограми, але і знижує ризик виникнення різних проблем зі здоров'ям.

Рецепти і меню середземноморської дієти


У будь методики схуднення є свої принципи, на яких вони базуються, ця дієта не є винятком:

  • На сніданок потрібні вуглеводи, які дадуть сили на цілий день, а от вечеря повинна бути легким і включати білки і овочі.

  • Добова норма овочів становить щонайменше 1 кг, причому як в сирому, так і в приготовленому вигляді.

  • Крім трьох основних прийомів їжі необхідно в меню середземноморської дієти на тиждень додати пару перекусів, для яких підходять горіхи, фрукти, ягоди, йогурт, арахісове масло і моркву.

  • Добова норма рідини становить 7-8 ст. очищеної води. Важливо випивати по одному до прийому їжі, що дозволить вгамувати голод.

  • З свого раціону слід повністю виключити рафіновані продукти, незбиране молоко, фаст-фуд та іншу шкідливу для фігури їжу.


  • Меню середземноморської дієти для схуднення базується на піраміді харчування. На підставі знаходяться продукти, які варто включати в свій раціон щодня. Вони містять складні вуглеводи, це каші, макарони і хліб цільнозерновий борошна. Ще у щоденне меню слід включати оливкова олія, горіхи, овочі, фрукти, зелень і спеції. На наступному рівні знаходяться продукти, які дозволяйте споживати не частіше трьох разів на тиждень. До цієї групи належить риба, нежирне м'ясо і кисломолочні продукти. На вершині піраміди харчування знаходяться продукти, які можна їсти раз в тиждень: червоне м'ясо, солодощі, випічка, картопля, рис та масло.
    Крім меню на тиждень середземноморської дієти варто розібрати і рецепти, які дозволять приготувати смачні страви.
    Рулетики з баклажанів
    Прекрасна закуска, яка прикрасить і щоденний і святковий стіл.
    Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.;

  • томати – 3 шт.;

  • фета – 120 г;

  • оливкова олія – 1 ст. ложка;

  • волоські горіхи – 75 г;

  • петрушка і масло для смаження.


  • Приготування
    Баклажани помийте і наріжте пластинами товщиною 5 мм У сковороді розігрійте масло і обсмажте там баклажани по 2 хв. з кожного боку. Викладайте їх на серветки. З помідорів видалити насіння, а потім, поріжте м'якоть товстою соломкою. За допомогою блендера перемішайте сир з оливковою олією і зеленню. У результаті повинна вийти маса однорідної консистенції. На кожну скибочку кладіть по 1 ч. ложці маси, брусочок помідора і горішок, а потім, скрутіть рулетики.
    Омлет з помідорами
    Прекрасний варіант для сніданку, адже страва є ситним і дуже смачним.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • помідори – 3 шт.;

  • молоко – 100 мл;

  • орегано – 1 ч. ложка;

  • базилік – 1 ч. ложка;

  • оливкова олія – 20 мл;

  • зелень, сіль і перець.


  • Приготування
    У сковороді розжарте масло і обсмажте на ньому порізані шматочками помідори з додаванням базиліка протягом 5 хв. Окремо збийте яйця з молоком, а потім до отриманої суміші покладіть спеції, сіль і рубану зелень. Яєчну суміш вилийте в сковороду, закрийте кришку і смажте протягом п'яти хвилин.
    Персиковий пудинг
    Смачний десерт, який сподобається любителям солодкого. Представлених продуктів вистачить на 4 порції.
    Інгредієнти:

  • персики – 300 г;

  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст.;

  • масло-50 г;

  • цукор – 05 ст. + 25 ст. ложки ;

  • яйце – 1 шт.;

  • молоко – 05 склянки;

  • сметана – 2 ст. ложки;

  • борошно – 2/3 ст.;

  • розпушувач – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Персики нарізати дрібним кубиком, додайте до них 25 ст. ложки цукор і крохмаль. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи. Окремо розітріть масло з цукром, а потім до отриманої маси відправте яйце, молоко, борошно і сметану. Змішуйте до однорідності. У формочки розкладіть начинку і залийте її тестом. Готуйте в духовці півгодини.
    Меню дієти:
    Середземноморська дієта – меню на тиждень, рецепти
    загрузка...
    Написати Вконтакте