Дієти
Дієта №4 - правила харчування для пацієнтів із захворюваннями кишечника
12.03.2015 1720 0 admin

Дієта №4 - правила харчування для пацієнтів із захворюваннями кишечника

Дієти

Дієта №4 - її варіанти і показання до призначення








http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-4-pravila-harchuvannya-dlya-pacyentv-z-zahvoryuvannyami-kishechnika_861.jpeg-->Дієта №4 - правила харчування для пацієнтів із захворюваннями кишечника
Дієта №4. У їжі міститься мала кількість вуглеводів, жирів, але збережена добова норма білка. Всі страви готуються на пару, протираються, відварюються. Харчуватися необхідно дрібно, не менше 6-ти разів, маленькими порціями.



Не слід вживати продукти, що провокують посилення в кишечнику процесу гниття, бродіння:

  • молоко,

  • боби,

  • рослинна їжа, яка містить грубу клітковину,

  • копченості, жирні види м'яса, риби,

  • гострі, пряні страви (щоб уникнути стимуляції жовчовиділення),

  • зварені на молоці какао, кава,

  • охолоджені, газовані напої.


  • При такому харчуванні на слизову оболонку кишечника проводиться щадне хімічне, механічне вплив, зменшуються запальні зміни.

    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-4-pravila-harchuvannya-dlya-pacyentv-z-zahvoryuvannyami-kishechnika_172.gif-->Дієта №4 - правила харчування для пацієнтів із захворюваннями кишечника


    Із-за одноманітності, фізіологічної неповноцінності ця дієта триває не більше тижня. Потім в залежності від виду хвороби, переходять на стіл №5 або №2.
    Призначається таке харчування після оперативного втручання, коли загострюються хронічні захворювання, що супроводжуються профузної (рясної) діареєю. Диспепсическое розлад виражено, травлення утруднено, болісно.
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-4-pravila-harchuvannya-dlya-pacyentv-z-zahvoryuvannyami-kishechnika_603.jpeg-->Дієта №4 - правила харчування для пацієнтів із захворюваннями кишечника

    Калорійність


    Енергетична цінність - до 2000 ккал




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-4-pravila-harchuvannya-dlya-pacyentv-z-zahvoryuvannyami-kishechnika_174.gif-->Дієта №4 - правила харчування для пацієнтів із захворюваннями кишечника




    Вільна рідина - до 2 л. Кухонної солі не більше 6 гр. Вуглеводів до 250 гр., жири /білки - 70/90 гр.

    Рекомендовані продукти:



  • Сухарі пшеничні

  • М'ясо нежирного сорти

  • Варена (парова) риба

  • Для каш беруть гречку, вівсянку, рис

  • Відварені яйця некруто, омлет

  • Напої - зелений (чорний) чай, кава, какао (без молока)

  • Чорничні, смородинові, черемхові відвари

  • Сирі терті яблука

  • Вершкове масло


  • http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-4-pravila-harchuvannya-dlya-pacyentv-z-zahvoryuvannyami-kishechnika_165.jpeg-->Дієта №4 - правила харчування для пацієнтів із захворюваннями кишечника

    Дієтичні різновиди, меню


    Кишкові хвороби супроводжуються різними запаленнями, тому дієта № 4 складається з декількох спеціалізованих варіантів.
    Стіл №4 призначається при кишкових хворобах, коли посилене бродіння.
    Зразкове денне меню:
    Перший сніданок може складатися з рисової каші, зеленого чаю, омлету.
    Другий сніданок - перетертий сир.
    Обід - пюрированний суп, рибні тефтелі, чорничний кисіль, відвар.
    Опівдні випийте настій шипшини.
    Макарони з відвареної телятиною (яловичиною), чорний або зелений чай.
    Перед сном 1 ст. кефіру.
    Після закінчення курсу переходять на дієтичне харчування № 5а, № 2.
    Якщо загострилися хронічні захворювання супроводжуються запаленням ШЛУНКОВО-кишкового тракту, то призначається стіл 4 б.
    Сніданок - рисова, розварена каша; картопля, риба, какао.
    Потім - мус з сиру.
    Обід - суп з перловою (рисової) крупи, гречана протерта каша, сир, фруктового желе.
    Полудень - білковий рулет, айвовий компот.
    Вечеря - овочеве пюре, сиркова маса, відварний язик.
    1 ст. кефіру на ніч.
    Через 20 днів переходять на стіл 4 ст.
    Дієта № 4 аг - хворі з діагнозом «Целіакія», по-іншому глютенова ентеропатія. Їжа повинна бути насичена білком, а вміст жиру залишитися незмінним. Висококалорійна - до 3200 ккал.
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-4-pravila-harchuvannya-dlya-pacyentv-z-zahvoryuvannyami-kishechnika_796.jpeg-->Дієта №4 - правила харчування для пацієнтів із захворюваннями кишечника

    Висновок


    Добова доза вуглеводів, жирів знижена, при цьому збережено кількісний вміст білка. За рахунок цього зменшена калорійність дієти. Під час проходження лікувального курсу хворий худне на кілька кг. Це може бути спокусою для людей, які страждають надмірною вагою.
    Самостійний, без лікарської консультації, перехід на таке харчування загрожує тяжкими наслідками. Порушується нормальне функціонування шлунково-кишкового тракту, що приводить до різного ступеня тяжкості захворювань. Перед початком дієти краще проконсультуватися з фахівцем.
    Дієта №4 - правила харчування для пацієнтів із захворюваннями кишечника
    Дієта 4 при захворюваннях кишечника Дієта 4 при захворюваннях кишечника
    Захворювання кишечника необхідно лікувати не тільки за допомогою спеціальних медикаментозних препаратів, але і дієти, спрямованої на нормалізацію
    Дієта 5 стіл: список продуктів, меню, рецепт Дієта 5 стіл: список продуктів, меню, рецепт
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-5-stl-spisok-produktv-menyu-recept_301.jpeg-->
    Дієта при панкреатиті - основні правила харчування для пацієнтів із запален ... Дієта при панкреатиті - основні правила харчування для пацієнтів із запален ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-pankreatit-osnovn-pravila-harchuvannya-dlya-pacyentv-z-zapalennyam-pdshlunkovoyi_741.jpeg-->
    Дієта при жовчному міхурі - правила харчування при захворюваннях жовчного м ... Дієта при жовчному міхурі - правила харчування при захворюваннях жовчного м ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-zhovchnomu-mhur-pravila-harchuvannya-pri-zahvoryuvannyah-zhovchnogo-mhura_581.jpeg--> Жовчний
    Дієта при гастриті шлунка - правила, режим, раціон харчування для хворого Дієта при гастриті шлунка - правила, режим, раціон харчування для хворого
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-gastrit-shlunka-pravila-rezhim-racon-harchuvannya-dlya-hvorogo_191.jpeg--> Немає такої страховки,
    Дієта для підшлункової залози - особливості і правила харчування пацієнтів  ... Дієта для підшлункової залози - особливості і правила харчування пацієнтів ...
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-dlya-pdshlunkovoyi-zalozi-osoblivost-pravila-harchuvannya-pacyentv-z-patologyami-pdshlunkovoyi_251.jpeg
    [vk]
    Войти через:
    [/vk] [vk][/vk] [odnoklassniki][/odnoklassniki] [facebook][/facebook] [mailru][/mailru] [google][/google] [yandex][/yandex] [vk]
    [/vk]