
Дієта при панкреатиті підшлункової залози - зразкове меню
Дієти
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-05/dyeta-pri-pankreatit-pdshlunkovoyi-zalozi-zrazkove-menyu_471.jpeg-->
Панкреатит – вкрай неприємне захворювання, яке буквально змінює все життя людини. Щоб зберегти здоров'я і змусити організм працювати як треба, хворому доведеться приймати термінові заходи – починати лікування, частиною якого є особливий режим харчування. Дієта при панкреатиті підшлункової залози, зразкове меню якої має бути побудована за певними правилами - це необхідна міра, без якої впоратися з недугою не вдасться. А тому слід знати, що можна і чого не можна їсти в рамках лікувального комплексу. 
Основні правила лікувальної дієти при панкреатиті
У першу чергу варто запам'ятати головна порада: важливо не тільки що ви їсте, але і як. Меню дієти при панкреатиті у дорослих включає в себе безпечні для погано працюючої підшлункової залози продукти, якщо приготувати їх неправильно і вжити з порушенням рекомендацій фахівців, то ніякого позитивного ефекту від лікувального харчування не буде. Тому:
Дієта при панкреатиті в період загострення
Режим харчування і дієта при панкреатиті можуть дещо відрізнятися в залежності від того, в якій формі протікає захворювання: гострою або хронічною. У першому випадку режим буде більш жорстким.
Після нападу гострого панкреатиту перші 2-3 дні рекомендується зробити розвантажувальними. В ідеалі в цей час краще відмовитися від їжі зовсім, приймаючи тільки пиття: шипшиновий настій, мінералку без газу, неміцний зелений чай . Далі слід поступово виходити з голодування, включивши в щоденний раціон легкі страви без солі, спецій, жирів – оптимально: каші на воді, овочеві супи, парові овочі. Добовий раціон не повинен перевищувати 800 ккал. Через добу калорійність можна підвищити до 1200 одиниць. Можна додати молочні продукти, олія, фрукти. Зразкове меню на день може бути таким:
Коли гостра стадія буде пройдена і настане фаза хронічного панкреатиту, то дієту можна буде трохи підкоригувати.
Особливості меню дієти при хронічному панкреатиті і холециститі
Головна вимога до харчування в цей період – воно повинно бути збалансованим, повноцінним, але не важким для підшлункової залози. Калорійність добового раціону повинна складати 2500-2700 ккал. При цьому основу меню повинні складати білкові нежирні продукти. Дозволяються нежирні сорти м'яса і риби, печінка, субпродукти, яйця у вигляді омлету на парі, сир, кефір, крупи. Солити їжу слід дуже помірно.
Меню при хронічному панкреатиті може бути таким:
В якості додаткової міри можна приймати полівітамінні комплекси, але призначати їх повинен лікар.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-07/harchuvannya-pri-pankreatit-pdshlunkovoyi-zalozi_571.jpeg-->Панкреатит є популярною хворобою сьогоднішнього

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-07/dyeta-pri-nfarkt-ta-pslya-nfarktu_591.jpeg-->Щоб звести до мінімуму ризик повторного інфаркту і допомогти

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-04/scho-mozhna-yisti-pri-pankreatit_661.jpeg-->При панкреатиті однією з важливих рекомендацій є коригування

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-5-stl-spisok-produktv-menyu-recept_301.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-pankreatit-osnovn-pravila-harchuvannya-dlya-pacyentv-z-zapalennyam-pdshlunkovoyi_741.jpeg-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-dlya-pdshlunkovoyi-zalozi-osoblivost-pravila-harchuvannya-pacyentv-z-patologyami-pdshlunkovoyi_251.jpeg