» » Дієта на кожен день при геморої
  • автор: admin  
  • (24-04-2016, 16:19)   
  •   0   
  •  293 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-04/dyeta-na-kozhen-den-pri-gemoroyi_391.jpeg-->Дієта на кожен день при геморої
Геморой є захворюванням, яке викликає багато дискомфорту. Одна з головних причин виникнення – запори, тому в лікуванні велике значення має правильне харчування. Дієта при внутрішньому і зовнішньому геморої заснована на зниженні травматизму під час дефекації, тобто на пом'якшення випорожнень. До того ж, необхідно виключити продукти, які сприяють розширенню вен.

Дієта при геморої на кожен день


Є кілька правил, які важливо враховувати, щоб захворювання не переросло в хронічний тип і не виникло загострення:

  • Для початку необхідно внести зміни в режим харчування. Віддавати перевагу варто дробовому харчуванню , тобто вживати їжу 4-5 рази в день, бажано через рівні проміжки часу. Порції повинні бути невеликими. Подібний режим дозволить підтримувати роботу ШКТ в правильному режимі.

  • Говорячи про дієту при гострому геморої, варто зауважити, що не менш важливо і правильне поглинання їжі, що впливає на процес травлення. Доведено, що люди, які часто їдять на ходу або всухом'ятку, частіше звичайного страждають від закрепів. Важливо ретельно пережовувати продукти, що дозволить спростити процес їх перетравлення. Варто відмовитися від твердої їжі, віддаючи перевагу стравам з рідкою консистенцією. Ще один нюанс – у разі наявності геморою необхідно виключити гарячі і холодні страви.

  • При формуванні дієти при запорах і геморої рекомендується основний упор робити на продукти, які багаті клітковиною. В цю категорію входять овочі, фрукти, крупи і т. д. Рослинні волокна, потрапляючи в шлунок, набухають, вбираючи в себе шлаки і токсини, а потім, виводять їх з організму.


  • Дієта при загостренні геморою передбачає відмову від деяких продуктів, які можуть посилити проблему. У першу чергу варто виключити гостре, солодке, солоне, копчене, жирне, смажене і мариноване. Не варто також є насичені бульйони і пити газовані напої. Цей перелік варто також поповнити випічкою, манної і рисової кашею, картоплею, бобами, макаронами з борошна вищого сорту, а ще алкогольними напоями, чаєм та кавою. Розглянемо приклад меню дієти при геморої.
    Понеділок:
    Ранок : 155 г нежирного сиру, порція вівсяної каші і невелике яблуко.
    Перекус : салат, приготований з подрібненої буряка, чорносливу, горіхів, яблук і йогурту.
    Обід : овочевий суп-пюре , 20 г хліба з висівками, парова котлета і овочевий салат.
    Перекус : 1 ст. йогурту і фрукти.
    Вечеря : порція гречки і відварна риба.
    Вівторок:
    Ранок : 150 г сиру з додаванням кураги, ківі і родзинок.
    Перекус : салат з яблука, кореня селери і моркви, а заправити його варто лимонним соком.
    Обід : філе, запечене з овочами.
    Перекус : пару помідорів і 55 г бринзи.
    Вечеря : фруктовий салат, заправлений медом, а перед сном 1 ст. кефіру.
    Середа:
    Ранок : омлет із зеленню.
    Перекус : яблуко, запечене з сиром.
    Обід : порція борщу.
    Перекус : порція вінегрету і шматочок хліба з висівок.
    Вечеря : печінкові оладки.
    Четвер:
    Ранок : 2 тосту з несолоним сиром, порція овочевого салату і груша.
    Перекус : 250 г ягідного смузі.
    Обід : порція окрошки і шматочок висівкового хліба.
    Перекус : 1 ст. кефіру і 100 г дієтичного печива.
    Вечеря : 380 мл бульйону, приготованого на основі курки.
    П'ятниця:
    Ранок : 150 г запіканки з сиру і 1 ст. компоту.
    Перекус : салат з моркви і капусти, а заправити можна нежирної сметаною.
    Обід : пару фаршировані курячим фаршем перцю, 150 г тушкованої стручкової квасолі і шматочок хліба.
    Перекус : парова котлета і тост.
    Вечеря : порція грецького салату і 185 г запеченої риби.
    Субота:
    Ранок : порція пшеничної каші з буряковим салатом.
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-04/dyeta-na-kozhen-den-pri-gemoroyi_862.jpeg-->Дієта на кожен день при геморої

    Перекус : фруктовий салат і 1 ст. ряжанки.
    Обід : пару голубців з курячим фаршем і овочами, а також гречка.
    Перекус : овочевий салат, заправлений сметаною.
    Вечеря : 1 ст. кефіру і сир.
    Неділя:
    Ранок : мюслі з кефіром і чай.
    Перекус : галетне печиво в кількості 3-х шт.
    Обід : суп з фрикадельками і овочевий салат.
    Перекус : 1 ст. кефіру і трохи сухофруктів.
    Вечеря : відварні курячі сердечка, шматочок хліба і сир.
    загрузка...
    Написати Вконтакте