
Низьковуглеводна дієта при цукровому діабеті 2 типу
Дієти
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-04/nizkouglevodnaya-dyeta-pri-cukrovomu-dabet-2-tipu_321.jpeg-->
Цукровий діабет — це грізне захворювання, яке небезпечне своїми ускладненнями. Крім медикаментозної терапії хворому прописують особливий режим харчування. При діабеті 2 типу необхідна низьковуглеводна дієта, в основі якої лежить принцип зниження калорійності добового раціону за рахунок виключення з меню продуктів, багатих швидкими вуглеводами. 
Низьковуглеводна дієта при цукровому діабеті 2 типу - основні принципи
Базовими для низкоуглеводной дієті при діабеті є білкові продукти, а цукор в будь-якому вигляді, повністю виключається. Допускаються його замінники, але не більше 25-30 грамів в день.
Переїдати при такій дієті категорично не можна. Денний режим харчування необхідно побудувати таким чином, щоб на сніданок припадала чверть всіх калорій, на другий сніданок — близько 10%, на обід — третина, на підвечірок і вечеря — ще третину. У загальній складності прийомів їжі протягом дня має бути не менше п'яти. Перед сном допустимо випити склянку кефіру або несолодкого чаю, з'їсти невелике яблуко.
Планувати своє меню слід заздалегідь — на тиждень вперед. Краще розписувати його у спеціальному зошиті, позначаючи розмір порцій і кількість калорій. Так буде легше зорієнтуватися і з'їсти зайвого.
Щодоби в рамках низкоуглеводной дієти при цукровому діабеті людина повинна споживати близько 100 грамів білка, 70 грамів жирів, здебільшого рослинних, невелику кількість вуглеводів. Загальна калорійність раціону при цьому повинна бути не більше 2300 ккал. Не слід забувати і про воду — не менше 15 літрів на добу.
Дозволені продукти при низкоуглеводной дієті
В даному випадку хворим показані тільки харчові продукти з низьким глікемічним індексом, не містять цукру і вуглеводів. Крім того, готувати їжу можна тільки шляхом відварювання, тушкування, запікання, в пароварці. Смажені, мариновані, копчені продукти заборонені.
Хворим при діабеті 2 типу рекомендовані наступні продукти: хліб з цілісного зерна або висівковий, нежирна яловичина, індичка, курка, нежирна риба, молоко та кисломолочні продукти зі зниженою жирністю, відварні курячі і перепелині яйця , гриби, морепродукти, сочевиця, квасоля, овочі (крім авокадо), не дуже солодкі фрукти (здебільшого яблука, цитрусові, ківі), рослинна олія, чай і кава без цукру. Фруктові соки можна пити тільки сильно розведеними. Вживання круп, крім рису, макаронних виробів допускається тільки в дуже обмежених кількостях.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-04/yak-pravilno-harchuvatisya-pri-cukrovomu-dabet_981.jpeg-->Дієта при цукровому діабеті є головним засобом

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-dabet-nayblsh-efektivn-lki_361.gif--> Як вести правильний спосіб життя хворим на цукровий діабет?

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/yak-harchuvatisya-pri-dabet-dyeta-pri-cukrovomu-dabet-2-tipu-dlya-shudnennya-ta-zdorovya_751.gif-->

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-cukrovomu-dabet-2-tipu-pravila-rekomendacyi-schodo-dyetichnogo-harchuvannya_171.jpeg--> Діабет, на

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-pri-dabet-pravila-dyetichnogo-harchuvannya-dozvolen-produkti-harchuvannya_171.jpeg--> Діабет - важке

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-nomer-9-pri-cukrovomu-dabet-opis-zrazkove-menyu-na-kozhen-den_961.jpeg--> Дієта №9 - особливий раціон