» » Дієта при атрофічному гастриті
  • автор: admin  
  • (24-04-2016, 16:12)   
  •   0   
  •  128 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-04/dyeta-pri-atrofchnomu-gastrit_561.jpeg-->Дієта при атрофічному гастриті
При атрофічному гастриті дієта і лікування нерозривно пов'язані. Більше того, зміна режиму харчування – необхідна частина терапії, без цього впоратися з хворобою неможливо.

Основні правила дієти при атрофічному гастриті шлунка



  • Харчування має бути дробовим: їсти часто і потроху. Допустимі 5-6 прийомів їжі протягом дня, їх може бути і більше. Головне, щоб загальна кількість отриманих калорій не перевищувала 25 тисячі калорій. Їсти можна через кожні 2-3 години.

  • Пропускати прийоми їжі не слід – це дуже погано позначається на показниках кислотності шлунку і може викликати загострення хвороби.

  • Дієта при осередковому атрофічному гастриті передбачає вживання підігрітою, але не гарячої їжі. Холодні страви уповільнюють роботу шлунка, тому від них варто відмовитися. Оптимальна температура їжі повинна становити 40-50 градусів.

  • Раціон повинен бути збалансованим і різноманітним. Базовим компонентом меню є білкова їжа, причому в основному тваринного походження. Також не слід забувати про жирах і вуглеводах, не виключати їх з раціону ні в якому разі.

  • При загостренні хвороби у людей часто пропадає апетит. Однак голодувати навіть з цієї причини не можна. Слід перейти на щадний режим і включити в свій раціон бульйони з м'яса і риби, овочеве або фруктове пюре, рідку кашу.


  • Дозволені продукти дієти при атрофічному гастриті


    До числа рекомендованих продуктів належать ті, які стимулюють роботу шлункового тракту. Це, насамперед, молочні і кисломолочні продукти середньої жирності (не знежирені), а також каші на молоці. Крім того, хворим при атрофічному гастриті показано черствий білий хліб, несдобная випічка, супи з крупами або макаронними виробами, борщ з капустою, відварне м'ясо і риба, свіжі овочі і фрукти .
    Дієта при атрофічному гастриті
    загрузка...
    Написати Вконтакте