» » Дієта при ерозивно гастриті – зразкове меню
  • автор: admin  
  • (24-04-2016, 16:11)   
  •   0   
  •  154 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-04/dyeta-pri-erozivno-gastrit-zrazkove-menyu_581.jpeg-->Дієта при ерозивно гастриті – зразкове меню
Ерозивний гастрит – серйозне захворювання, яке вимагає комплексного лікування. Важливою складовою терапії є правильне харчування, без якого неможливе одужання. Дієта при ерозивно гастриті шлунка тривала і дотримуватися її доведеться мінімум місяць, а потім, протягом декількох років доведеться дотримуватися щадного режиму харчування до повного лікування.

Дієта при гострому ерозивно гастриті


Щоб правильно розробити меню, необхідно враховувати існуючі принципи харчування при такої хвороби:

  • Віддавати перевагу варто їжі, яка легко перетравлюється і не є важкою для шлунка. Важливо уникати жирів, міцних бульйонів, зелених і сирих овочів.

  • Меню дієти при ерозивно гастриті не повинно бути занадто скромним і віддавати перевагу варто дробовому харчуванню . Завдяки цьому не буде відчуватися голод, і не буде виділятися багато шлункового соку.

  • Порції не повинні бути великими і оптимальний розмір – 200-300 р.

  • Не можна їсти занадто гарячу або холодну їжу, тому найкращим варіантом є їжа в теплому вигляді.

  • Пережовувати їжу рекомендується повільно і ретельно.

  • У період загострення важливо віддавати перевагу відварної і тушкованою їжі, причому краще, якщо вони будуть в рідкому або перетертому вигляді.


  • Зразкове меню дієти при ерозивно гастриті


    Власний раціон харчування варто розробляти,
    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-04/dyeta-pri-erozivno-gastrit-zrazkove-menyu_622.jpeg-->Дієта при ерозивно гастриті – зразкове меню
    спираючись на існуючі правила. В якості прикладу можна використовувати такий варіант меню:

  • Сніданок: порція запіканки і несолодкий зелений чай .

  • Перекус: какао з підсохлій булкою.

  • Обід: вівсяний суп у перетертому вигляді, відварну картоплю, котлети з курки, приготовані на пару, а ще відвар шипшини.

  • Перекус: ягідний кисіль.

  • Вечеря: вермішель, приготовлена з додаванням масла і сиру, а ще компот із сухофруктів.

  • Перед сном: 1 ст. кефіру.
  • загрузка...
    Написати Вконтакте