
Дієта 5П за Певзнером: меню на тиждень, рецепти
Дієти
Дієта 5П за Певзнером
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-5p-za-pevznerom-menyu-na-tizhden-recepti_241.jpeg-->

Дана дієта є спадщиною радянських часів, які пройшли перевірку часом і актуальним до цих пір. Номерні дієти, вони ж лікувальні столи - дітище батька-засновника радянської наукової дієтотерапії М. І. Певзнера. Призначення лікувальних столів - враховуючи характер проблем зі здоров'ям, допомогти організму повернутися в норму за допомогою харчування, привести в порядок обмін речовин. Схуднення при цьому - додатковий ефект оздоровлення, але для багатьох не менш значущий.
Серед лікувальних столів є дієта по певзнеру 5п, показаннями для
використання якої є загострення хронічного панкреатиту, гострий панкреатит. Це дуже щадний раціон, в якому мало вуглеводів і жирів, немає продуктів з великою кількістю екстрактивних речовин, грубої клітковини, активізують травну секрецію.
В рамках дієти їдять 5 або 6 разів на добу, порції повинні бути невеликими. Для початку такого раціону дотримуються приблизно п'ять днів, перевіряючи реакцію організму. Якщо вона цілком прийнятна, то таку схему харчування можна практикувати від п'яти тижнів і до досягнення результату - повного зцілення від хвороби або придбання потрібної ваги. За рахунок цієї дієти можна втратити близько п'яти кілограмів.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-5p-za-pevznerom-menyu-na-tizhden-recepti_642.gif-->

Меню дієти 5п на тиждень
На відміну від деяких дієт, де сніданки, обіди та вечері точно розписано і мають потребу в неухильному дотриманні, денний і тижневий меню з лікувального столу 5п можуть бути досить гнучкими. Головний принцип - складати їх з дозволених продуктів.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-5p-za-pevznerom-menyu-na-tizhden-recepti_483.jpeg-->

При панкреатиті можна є різноманітні каші полувязкой консистенції, пудинги, суфле, пюре, наприклад, з картоплі, моркви, цвітної капусти, кабачків, цукіні, нежирних сортів риби. Суфле готують з м'яса; крім того, можна їсти курку, кролика, яловичину за умови, що та пісна і не жилава. Можна відварювати або готувати на пару індичку. Яйця можна у вигляді парового омлету з білків, а що стосується жовтка, то можна з'їсти лише половинку в день в будь-якому блюді. Вітаються мають слизову консистенцію супи, наприклад, рису, манної крупи, перловки, вівсянки. Можна приготувати з відвареного м'яса суп-крем. Молоко дозволяється споживати лише в складі будь-яких страв. Дозволяється приготувати з сиру пасту, пудинг, але при цьому він повинен бути некислим. З солодощів допустимо побалувати себе різними киселями, компотами, желе, мусами з фруктів, фруктово-ягідними підливою (наприклад, до каш або пудингам), але вони повинні бути лише напівсолодкі. З напоїв дозволяється тільки не дуже міцний чай, шипшина у вигляді відвару. Хліб в дієті 5П - це пшеничний його варіант у вигляді сухариків, не більше 50 грамів в день. В готові страви можна додавати вершкове масло, рослинні олії (нерафіновані).
Зразкове денне меню:
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-5p-za-pevznerom-menyu-na-tizhden-recepti_714.gif-->

На перший сніданок дозволяється з'їсти вівсяної або манної каші, випити чаю, при бажанні поїсти суфле з риби або м'яса.
В якості другого сніданку їдять білковий омлет, запиваючи відваром шипшини.
Перше страву обіду - це суп-пюре з будь-яких овочів, гарнір з картопляного пюре з яловичиною у вигляді бефстроганова, ягідний компот.
На полуденок дозволяється поїсти сиру, попити чаю, приправленого молоком.
На вечерю втамовують голод пюре з моркви, відварений і протертою, приготовленої у вигляді пудингу або кнелей рибою.
Якщо використовується дієта 5п, рецепти страв повинні бути простими, без всяких кулінарних хитрощів і боротьби за вишуканий смак. Консистенції їжі покладається бути напіврідкою або рідкої; раціон будується на відварних, приготованих на пару, запечених страв, про все смаженому доведеться забути.

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-02/dyeta-na-900-kalory-menyu-na-tizhden-rekomendacyi-rezultati_221.jpeg--> Дієта на 900 калорій є різновидом

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/pravilne-harchuvannya-menyu-dlya-shudnennya-na-tizhden-dlya-zhnki_701.jpeg--> Скласти меню на кожен день для

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/rozdlne-harchuvannya-menyu-na-tizhden-dlya-shudnennya_551.jpeg--> Сьогодні роздільне харчування для

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-na-1200-kalory-v-den-menyu-na-tizhden-vdguki-ta-rezultati_721.jpeg--> Сьогодні на багатьох веб-сайтах

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/schadna-dyeta-dlya-shudnennya-zdorovya-menyu-vdguki_961.jpeg--> Саме поняття «щадна дієта» було придумано

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/dyeta-5-stl-spisok-produktv-menyu-recept_301.jpeg-->