» » Як користуватися таблицею змісту вуглеводів у продуктах
  • автор: admin  
  • (2-02-2016, 10:29)   
  •   0   
  •  831 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-02/yak-koristuvatisya-tabliceyu-zmstu-vuglevodv-u-produktah_561.jpeg-->Як користуватися таблицею змісту вуглеводів у продуктах
Коли ви сідаєте на безуглеводную дієту, важливо пам'ятати, що довго на ній перебувати не можна. Організм потребує вуглеводи як джерело енергії, і тривалий відмова в углеводосодержащих продуктів може бути небезпечний для здоров'я. Однак, далеко не всі подібні речовини однаково добре засвоюються організмом, і звичайно ж не у всіх міститься однакова кількість калорій.

Кожен Меню чоловік повинен підбирати індивідуально, залежно від рівня активності. Наприклад, якщо протягом дня ви виконуєте лише сидячу роботу і мало рухаєтеся, то знизьте вміст цукрів в їжі, а якщо виконуєте багато фізичних навантажень, то можете собі дозволити гарнір з каш і солодкий десерт. Грубо кажучи, ви можете худнути, просто лежачи на дивані, якщо ваш шлунок зможе обійтися одним яблуком в день.
Якщо людина страждає діабетом, атеросклерозом, ожирінням або іншими захворюваннями, на вуглеводний баланс потрібно звернути особливу увагу.
Простіше всього це зробити за допомогою таблиці вмісту вуглеводів в продуктах.


http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-02/yak-koristuvatisya-tabliceyu-zmstu-vuglevodv-u-produktah_622.gif-->Як користуватися таблицею змісту вуглеводів у продуктах


Повільні вуглеводи


До них відносяться полісахариди (наприклад, крохмаль). Не варто вірити тим, хто звинувачує саме цей продукт в наборі ваги. Полісахариди всмоктуються шлунком з мінімальною швидкістю, тому дозволяють легко утримувати вуглеводний баланс. Крохмаль, що міститься в кашах, багатьох овочах і фруктах, робить таку пишу поживною.

Подумайте, чим харчувалися наші предки пару тисяч років тому: це було просте харчування з великим вмістом вуглеводів, яке відрізнялося від раціону сучасної людини збалансованістю. Тому важливо забезпечити попадання в організм легкозасвоюваних речовин, що містять крохмаль. Саме він буде забезпечувати нас енергією.

Як користуватися таблицею змісту вуглеводів у продуктах

Швидкі вуглеводи


Інший вид вуглеводів містить моно - і дисахариди. Це звичайний цукор, глюкоза і фруктоза. Їжа, що містить ці речовини, вимагає особливо пильної контролю. Сахароза засвоюється організмом з високою швидкістю, але це не завжди відповідає потребам. В нормальних умовах її надлишки трансформуються в глікоген, але коли його запаси великі, глюкоза починає перетворюватися в жир. Ось чому продукти, що містять такі речовини, заборонені практично будь дієтою.

Навіть якщо перед вами не стоїть завдання скинути зайву вагу, а лише стежити за своїм здоров'ям, потрібно вибирати ті страви, які мають знижене кількість «шкідливих» речовин.

Які продукти містять найменшу кількість вуглеводів?


Дієтологи розробили кілька таблиць з даними про вміст вуглеводів в тій чи іншій їжі. Як правило, поруч можна побачити кількість наявних у них білків і жирів і загальних калорій. Дані зазвичай вказуються на 100 г продукту.

Список продуктів з низьким вмістом вуглеводів очолює м'ясо:




http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-02/yak-koristuvatisya-tabliceyu-zmstu-vuglevodv-u-produktah_804.gif-->Як користуватися таблицею змісту вуглеводів у продуктах





  • яловичина;

  • телятина;

  • баранина;

  • свинина;

  • корейка;

  • серце;

  • кролик;

  • курка;

  • гуси;

  • качки.


  • Сюди ж відноситься рослинне масло, річкова і морська риба, морепродукти та ікра.

    Як користуватися таблицею змісту вуглеводів у продуктах


    У список напоїв, практично не містять вуглеводи, увійшли чай і кава без цукру, мінеральна вода, віскі, горілка, коньяк і ром.

    Дуже маленьке (від 01 до 1 г на 100 г продукту) кількість вуглеводів містять:

  • яйця;

  • сир;

  • дієтичний сир;

  • маргарин;

  • печериці;

  • свіжі маслюки та опеньки;

  • каперси;

  • омари;

  • морська капуста.


  • Сюди ж можна віднести сухі червоні і білі вина.

    Так само низькою кількістю цукрів (від 1 до 5 г на 100 г) мають:

  • свіжі лисички, підберезники;

  • сироїжки;

  • куряча печінка;

  • «Докторська ковбаса»;

  • сардельки яловичі і свинячі;

  • краби;

  • жирний сир;

  • майонез;

  • сметана;

  • шпинат;

  • стручкова квасоля;

  • огірки;

  • лимон;

  • спаржа;

  • щавель.


  • Практично всі перераховані продукти можна знайти в без вуглеводних дієт або в тих дієтах, які суттєво обмежують надходження в організм подібних речовин.

    Які продукти містять помірну кількість вуглеводів?


    Як правило, подібна їжа не обмежується дієтологами дуже строго, але людям з ожирінням все одно варто відмовитися від неї. Помірно-висока кількість вуглеводів (6-10) мають:

  • устриці;

  • сушені білі гриби;

  • солодкий йогурт;

  • зелений горошок;

  • редька;

  • бруква;

  • хрін;

  • буряк;

  • полуниця;

  • алича;

  • грейпфрут;

  • морква;

  • малина;

  • мандарин;

  • біла смородина;

  • апельсин;

  • диня;

  • абрикос;

  • груша;

  • зливу.


  • Ще більше цукрів (11-15 на 100 г продукту) в деяких інших овочах і фруктах:

  • гранат;

  • інжир;

  • ананас;

  • вишневий і апельсиновий сік;

  • виноград;

  • волоські горіхи, фундук і фісташки;

  • кукурудза.


  • До цієї ж категорії відноситься пиво. 250 мілілітрів пінного продукту містить 12 г вуглеводів, а це – 48 ккал.

    Які продукти належать до високовуглеводним?


    В самому кінці списку знаходяться борошняні вироби, крупи, шоколад, мюслі і солодощі, в них міститься від 51 до 80 грамів вуглеводів на 100 грам продукту. Практично всі дієти пропонують відмовитися від таких простих вуглеводів. Однак, людям, яким потрібно «правильно» набрати вагу, як раз радять включити в раціон всі або деякі продукти з останнього списку.
    загрузка...
    Написати Вконтакте