» » Продукти, багаті клітковиною: рівень змісту і варіанти споживання
  • автор: admin  
  • (16-12-2015, 20:07)   
  •   0   
  •  260 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/produkti-bagat-kltkovinoyu-rven-zmstu-varanti-spozhivannya_661.jpeg-->Продукти, багаті клітковиною: рівень змісту і варіанти споживання
Будь-який дієтолог при розробці системи правильного харчування враховує ті продукти, які містять якомога більше клітковини. Саме цей компонент є ключовим у будь-якій дієті і сприяє схудненню. Клітковина благотворно впливає на роботу кишечника. Вона наповнює кишечник корисними бактеріями і нормалізує роботу. Ті, у кого проблеми з травленням або випорожненням, обов'язково повинні включати в свій раціон багато продуктів, що містять цей компонент.

Чим корисний компонент?


Клітковина сама по собі – це рослинні волокна, які можуть розчинятися і не розчинятися. Вони є компонентом багатьох продуктів. Розчиняються волокна під впливом кількості випитої рідини. Крім того, вони ще і розбухають, а це допомагає шлунку заповнюватися і на тривалий час зберігати відчуття ситості. До розчинним відносяться фрукти, бобові, деякі злаки.

Волокна, які не розчиняються, діють трохи по-іншому. Вони набухають і сприяють очищенню кишечника і організму в цілому. До цього різновиду можна віднести овочі, деякі зернові та фрукти.

Але, крім ШКТ, харчові волокна виводять шкідливий холестерин і знижують його рівень у крові. Також вони відмінно справляються з профілактикою кам'яної хвороби у жовчному міхурі.

Худнемо з корисними волокнами


За допомогою цього багатого корисними властивостями компонента можна розпрощатися із зайвими кілограмами. Якщо ви все ще шукаєте, який же спосіб схуднення обрати, то зверніть увагу на використання в їжу рослинних продуктів з великим вмістом клітковини.


http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/produkti-bagat-kltkovinoyu-rven-zmstu-varanti-spozhivannya_362.gif-->Продукти, багаті клітковиною: рівень змісту і варіанти споживання


Волокна і жир – поняття несумісні. Тому ті, хто буде їх споживати багато, ніколи не буде страждати від ожиріння.
Це пов'язано з наступним впливом клітковини:

  • нормалізує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, що означає покращену роботу травної системи;

  • на довгий час зберігає відчуття ситості;

  • сприяє зменшенню жирових клітин.


  • У тих, кому сподобався цей варіант схуднення, є два варіанти. Перший – це включити в меню більшу кількість продуктів, багатих харчовими волокнами. Про те, якою повинна бути така їжа, ми поговоримо далі. Другий варіант передбачає споживання обробленої клітковини, так званої аптечної. Вона являє собою порошок, який зручно дозувати.

    Якщо ви зупинилися на порошку, то можна просто в кожен з трьох прийомів їжі додавати по 2 чайні ложки порошку. А в тому випадку, якщо потрібні радикальні заходи, то можете більшу частину свого раціону замінити на даний компонент, розчиняючи його в кефірі або запиваючи водою.

    Продукти, багаті клітковиною: рівень змісту і варіанти споживання





    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/produkti-bagat-kltkovinoyu-rven-zmstu-varanti-spozhivannya_674.gif-->Продукти, багаті клітковиною: рівень змісту і варіанти споживання




    Продуктовий набір


    Яким би легким не здавався варіант з порошком, але замінити їм всю їжу буде складно. По-перше, організм втратить деякі вітаміни, а по-друге, таке харчування скоро набридне. Тому, щоб одночасно урізноманітнити раціон і зробити його корисним, потрібно вводити продукти, багаті харчовими волокнами. У середньому кількісний показник має становити 35 г на добу.

    Яку ж треба споживати їжу, щоб заповнити в організмі вміст клітковини? Нижче ми наведемо продуктовий список, який містить максимальну кількість корисних рослинних волокон. Яким з цих позицій віддати перевагу – вирішувати вам.

  • Найбільше волокон буде міститися у висівках – 44 % від усього складу.

  • Лідируючі позиції займає і борошно грубого помелу, а також хліб з цілісного зерна і грубого борошна – до 10 %.

  • Горіхи: мигдальний горіх може містити до 15 %, а арахіс – більше 8 %.

  • У бобових міститься 7 %, в чечевиці – 3 %, а в зеленому горошку – 12 %.

  • З сухофруктів потрібно виділити родзинки з майже 7 %.

  • Овочі: капуста, морква, брокколі – по 3 %.

  • Фрукти: яблука – 2 %, цитрусові – 1 %.

  • Зелень – 4 %.


  • Продукти, багаті клітковиною: рівень змісту і варіанти споживання


    В якості прикладу можна навести такий набір продуктів, які треба з'їсти за день, щоб заповнити норму 35 г: три різних фрукта, миску овочевого салату, хліб грубого помелу, жменю горіхів.

    Ви можете видозмінювати продукти, в яких міститься клітковина, робити своє меню різноманітним, поживним і корисним. Вміст в їжі рослинних волокон не принесе вам шкоди, а тільки поліпшить роботу внутрішніх органів. Крім цього, ви і зовні зможете відчути на собі дію цього багатого компонента – шкіра придбає здоровий вигляд, стане більш підтягнутою.
    загрузка...
    Написати Вконтакте