» » Схуднення з сочевицею: особливості, правила, рецепти
  • автор: admin  
  • (10-12-2015, 20:56)   
  •   0   
  •  245 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/shudnennya-z-socheviceyu-osoblivost-pravila-recepti_861.jpeg-->Схуднення з сочевицею: особливості, правила, рецепти
Сочевиця належить до числа найстаріших культур, які почав обробляти людина. Вона належить до сімейства бобових і є універсальним джерелом корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Цей продукт дуже цінний і для тих, хто прагне скинути зайві кілограми завдяки низькому показнику глікемічного індексу. Це значить, що він містить вуглеводи тривалого розщеплення, які показані для тих, хто прагне наблизити свою фігуру до досконалості.

Користь сочевиці


Даний продукт включає в себе такі корисні речовини:

  • Клітковину, яка незамінна для нормальної роботи кишечника. Крім того, вживання в їжу достатньої кількості волокон, знижує потребу в калоріях на 10 %.

  • Білок, який незамінний для формування м'язів і розвитку організму. Більшість продуктів, поряд з білком, що містять жири, тоді як сочевиця постачає організму білок в чистому вигляді.

  • Вітаміни В1и В9 або тіамін і фолієва кислота, які важливі для нормального засвоєння поживних речовин.

  • Мінерали-калій, залізо, магній, а також мідь, які необхідні для роботи нервової системи, серця, кровоносної системи і всього організму.


  • Сочевиця як дієтичний продукт


    Цей вид бобових належить до числа продуктів, які рекомендуються до вживання для бажаючих схуднути. Вона вміщує тільки корисні калорії: при вмісті в 100 г цього продукту 290 калорій у ній перебувають 25 г корисного білка, 47 г вуглеводів, з яких тільки 10 % — це прості цукру. Таким чином, це чудовий продукт для тих, хто хоче навіть з маленької порції отримати максимальну користь.


    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/shudnennya-z-socheviceyu-osoblivost-pravila-recepti_322.gif-->Схуднення з сочевицею: особливості, правила, рецепти


    Одним з корисних властивостей є те, що сочевиця досить швидко викликає відчуття насичення.
    При цьому, з'ївши її, ви скоро відчуєте голод. Це відбувається з-за того, що вона створює достатній обсяг в кишечнику, а білок, в свою чергу, робить процеси всмоктування корисних речовин більш уповільненими. Завдяки цьому необхідний рівень глюкози підтримується досить довго.

    Недоліки сочевиці


    Надмірне вживання цього продукту, як і будь-якого іншого, здатне спровокувати небажані явища:




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-12/shudnennya-z-socheviceyu-osoblivost-pravila-recepti_293.gif-->Схуднення з сочевицею: особливості, правила, рецепти





  • метеоризм;

  • формування каменів в нирках і інших захворюваннях цих органів;

  • гіперкаліємія або надлишок калію в організмі.


  • Якщо ви не будете харчуватися однією сочевицею три рази в день сім днів на тиждень, вам вдасться уникнути цих небезпек. Одна тарілка супу в день нічого, крім користі, не принесе.

    Схуднення з сочевицею: особливості, правила, рецепти

    Секрети вживання сочевиці



  • Віддавайте перевагу червоної сочевиці. Вона найкраще засвоюється організмом. Коричнева набагато більш важка для шлунка.

  • Перед приготуванням сочевицю необхідно ретельно промити під проточною водою. Якщо перед вживанням її подрібнити, це помітно знизить ризик появи метеоризму.

  • Перед приготуванням сочевицю потрібно замочити у воді, поки вона не збільшиться в об'ємі вдвічі. Це полегшить процес її перетравлення і запобіжить метеоризм.

  • Якщо під час приготування до сочевиці додати кмин або кріп, можна знизити ризик газоутворення в кишечнику.

  • Додавати будь-які кислі компоненти можна тільки після того, як вона повністю проварилася.

  • Найкраще вживати суп із сочевиці або додавати її в рагу або салати.


  • Суп із сочевиці: рецепт приготування


    Вам будуть потрібні:

  • сочевиця — 100 г;

  • селера — 1 шт.;

  • картопля — 3 шт.;

  • морква — 1 шт.;

  • цибуля— 1 шт.;

  • масло рослинне — 3 столові ложки;

  • часник;

  • сіль і перець — за смаком.


  • Схуднення з сочевицею: особливості, правила, рецепти


    Приготування:

  • Сочевицю замочіть.

  • Дочекайтеся, поки вона не збільшиться в об'ємі, залийте водою і поставте варити.

  • Картоплю наріжте звичним для вас способом.

  • Дрібно наріжте цибулю і селеру.

  • Моркву натріть на тертці.

  • Коли бобові майже зварилися, додайте в каструлю картоплю.

  • На рослинному маслі обсмажте цибулю і моркву.

  • Покладіть їх у суп.

  • Посоліть, поперчіть, додайте часник. При бажанні можете прикрасити в тарілці свіжою зеленню.


  • Цей суп дозволить вам худнути зі смаком!
    загрузка...
    Написати Вконтакте