
Функціональне харчування - що це?
Дієти
Функціональне харчування - що це?
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/funkconalne-harchuvannya-scho-ce_441.jpeg-->

Можна лікуватися, підтримувати здоров'я за допомогою звичайних продуктів, вживаних нами кожен день? Вчені стверджують, що можна. Функціональне харчування - нова тенденція в правильному харчуванні та догляді за собою. Іншими словами, це корисне харчування, засноване на вживанні продуктів, які не тільки дають необхідну кількість вітамінів , корисних мікроелементів, відновлює витрачену енергію, але й зміцнюють здоров'я: поліпшують роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, зміцнюють серцево-судинну систему, підвищують імунітет.
Які продукти вважаються функціональними, тобто корисними?
Сучасна людина, на відміну від стародавнього, витрачає дуже мало енергії: більшість з нас проводять свої дні сидячи в офісі, працюючи за комп'ютером. Нам не потрібно стільки енергії, скільки потрібно активним предкам, відповідно, ми їмо менше. Що означає і те, що ми отримуємо менше важливих вітамінів і мікроелементів з їжі. Перекуси швидкими вуглеводами теж не приносять користі нашому організму. Якщо ж збільшувати обсяги їжі, що поглинається, то в поєднанні з малорухливим способом життя виникають додаткові проблеми, зокрема, появу зайвої ваги.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/funkconalne-harchuvannya-scho-ce_482.gif-->

У зв'язку з цим на початку 90-х років XX століття в Японії були визначені так звані функціональні продукти. Вони відрізняються від штучно вітамінізованих продуктів або просто корисної їжі ось чим:
Функціональне харчування стоїть осібно серед різних дієт, теорій і систем раціонального харчування. Його ідея і мета - переконати людей переходити на кардинально нову їжу, корисні продукти харчування. Можна вважати цей етап новим витком еволюції харчування, порівнянний з переходом від сирої їжі до її приготування.
В системі функціонального харчування можливо багато чого, наприклад, зробити шкідливий продукт корисним. Зокрема, в Японії вже створили шоколад, що володіє функціональними якостями (він допомагає запобігти хворобі серця), і пиво, бореться з діабетом.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/funkconalne-harchuvannya-scho-ce_583.gif-->

Функціональні продукти ділять на:
Це продукти, створені самою природою. Наприклад, брокколі. Це найкорисніша капуста, містить багато рослинного білка, легкозасвоюваних вітамінів і мікроелементів.
Продукти, збагачені вітамінами/мінералами/іншими корисними речовинами, наприклад, апельсиновий сік з кальцієм. Вітамін С, що міститься в соку, підсилює засвоюваність кальцію.
Створити функціональний продукт вдома - практично неможливо, тому що всі вони мають дуже складний склад. Крім того, вміст корисних речовин має бути вивірено до міліграма. Але, оскільки функціональне харчування дійсно стає популярним і набуває все нових і нових послідовників, то функціональні продукти все частіше з'являються на полицях магазинів (поки, на жаль, тільки спеціалізованих магазинів та аптек). Так, можна знайти і купити хлібці, каші, молочні продукти, соки та інші напої, спортивне харчування, навіть супи, наділені необхідним корисними речовинами в нудному обсязі.
Продукти функціонального харчування:
Крім іншого, функціональне харчування сприяє схудненню. Така система харчування є ефективною профілактикою від набору зайвої ваги. Пребіотики, поліпшують роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, також підвищують імунітет, стимулюють травлення. Функціональні продукти зазвичай низькокалорійні, за рахунок високого вмісту клітковини. Організм, збагачений корисними речовинами, стає здоровим зсередини і володіє підвищеним метаболізмом, так що жири просто не встигають відкластися.
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/funkconalne-harchuvannya-scho-ce_264.jpeg-->

До XXI століття людство усвідомило, що потрібно стежити за своїм здоров'ям і прагнути до збереження екології та природи, в тому числі, харчуватися екологічно чистими і корисними продуктами. Ніякі створені людиною блага та різноманітні гаджети не замінять здоров'я і гарного самопочуття. Можливо, що зовсім скоро на нашій планеті всі продукти стануть виключно функціональними і корисними. Ми сподіваємось на це!

Досить відомий у певних колах дієтолог Володимир Жданов розробив власну методику, засновану на відомому принципі роздільного харчування. Ми

Банани - це фрукт, який природа ідеально пристосувала для харчування людини. Вони швидко вгамовують голод, так як містять легкозасвоювані вуглеводи,

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/nasklki-pozhivn-zbagachen-produkti_861.gif--> Безліч наших повсякденних продуктів на перший погляд

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/pravilne-harchuvannya-dlya-shudnennya-scho-yisti-schob-shudnuti_881.jpeg--> Напевно, в сучасному світі немає

http://diety.pp.ua/uploads/posts/2015-03/sam-nizkokaloryn-produkti-harchuvannya-scho-zyisti-schob-shudnuti-chomu-tovstyut-vd-kalory-yak-pravilno-poyed