» » Лічі: користь і шкода, рецепти, калорійність. Як використовувати лічі для схуднення.
  • автор: admin  
  • (2-02-2016, 10:30)   
  •   0   
  •  274 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-02/lch-korist-shkoda-recepti-kalorynst-yak-vikoristovuvati-lch-dlya-shudnennya_551.jpeg-->Лічі: користь і шкода, рецепти, калорійність. Як використовувати лічі для схуднення.
При згадці назви «лічі» не кожен відразу згадає, що ж це за звір чи птах дивовижна. Деякі зіставлять це слово з маленькими баночками у відділі консервованих продуктів великих супермаркетів, і будуть абсолютно праві! Дійсно, для жителів нашої смуги цей фрукт є екзотикою, хоча, насправді, цей «незнайомець» володіє безліччю корисних і смачних властивостей.

Що таке лічі


Китайські лічі – плоди субтропічного дерева з однойменною назвою, можуть називатися також «лайси», «лиджи», «лісі». Ще одна назва – «китайська слива», так як батьківщина цієї рослини Південно-Східна Азія і Китай. Дерева ці досягають у висоту в середньому 15 метрів і мають пишну крону. Листя овальні, насиченого темно-зеленого кольору, схожі на листя вишні або черешні. В період цвітіння гілки покриваються суцвіттями з дрібних жовто-зелених квіток.

Плід лічі маленький, розміром від 2 до 45 см, його вага не більше 25 грам. Закритий плід щільною рожево-червоної мелкобугристой шкіркою; м'якоть світла, ніжна, по текстурі нагадує виноград. Всередині м'якоті – овальна коричнева кісточка. Плід лічі має трохи терпким солодкуватим смаком. Завдяки контрастному поєднанню кремовою м'якоті і темної кісточки, азіати прозвали плід «оком дракона».

Лічі: користь і шкода, рецепти, калорійність. Як використовувати лічі для схуднення.


Урожай цих фруктів збирають в травні і початку червня. Зберігають у промислових холодильних камерах, піддають глибокому заморожуванню, сушать і консервують. Зберігаються свіжі плоди не дуже добре: в домашніх умовах вони не пролежать трьох днів, в холодильнику – максимум тиждень.

В азіатських країнах цей фрукт досить популярний і вживається у величезних кількостях. Для наших, більш північних регіонів він є екзотичним продуктом, який завозиться невеликими партіями і коштує недешево.
Лічі їдять у свіжому вигляді, а також використовують для приготування десертних страв – желе, морозива, салатів, соусів.


http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-02/lch-korist-shkoda-recepti-kalorynst-yak-vikoristovuvati-lch-dlya-shudnennya_893.gif-->Лічі: користь і шкода, рецепти, калорійність. Як використовувати лічі для схуднення.


Китайці навіть освоїли технологію приготування з цього фрукта вина, яке на сьогоднішній день вважається їх традиційним напоєм.

Корисні властивості лічі


Цей плід на 70% складається з води, решта 30% – це складні вуглеводи, трохи білка і харчові волокна. Він містить величезну кількість мінеральних речовин і вітамінів. Східна медицина з повагою ставиться до цього фрукту і рекомендує вживати його при:

  • хвороби серця (високий вміст калію);

  • захворюваннях серцево – судинної системи (атеросклероз);

  • підвищеному рівні холестерину;

  • запорах;

  • проблеми шлунково-кишкового тракту;

  • хвороби легенів і бронхів;

  • діабеті;

  • онкологічних захворюваннях (у поєднанні з лимонником і травами).


  • Дуже корисно вживання фрукта під час вагітності, адже він дуже багатий фолієвою кислотою, так само як, наприклад, шпинат або лісові горіхи.




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-02/lch-korist-shkoda-recepti-kalorynst-yak-vikoristovuvati-lch-dlya-shudnennya_604.gif-->Лічі: користь і шкода, рецепти, калорійність. Як використовувати лічі для схуднення.




    Лічі для схуднення


    Калорійність цього фрукта 76 ккал на 100 г, тобто один плід має енергетичну цінність трохи менше 20 ккал.

    Лічі: користь і шкода, рецепти, калорійність. Як використовувати лічі для схуднення.


    Бажаючим скинути вагу багато радять вживати лічі, так як він сприяє нормалізації роботи кишечника і шлунка, стимулює загальний тонус організму, насичує складними «корисними» вуглеводами. Для виведення зайвої рідини і зменшення набряклості необхідно заварювати шкірку лічі, настояти і приймати по 50 мл перед їдою.

    Рецепти з лічі


    Найчастіше лічі рекомендують використовувати для приготування сорбету – прохолодного напою.

    Сорбет з лічі і полуниці


    Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • лічі консервовані – 250 г;

  • полуниця – 500 г;

  • цукор – 30 г;

  • імбир – 25 г;

  • лайм – 1 шт.


  • Етапи приготування:

  • Полуницю вимити, очистити від хвостиків, скласти в блендер разом з лічі і подрібнити. Отримане пюре перетерти через сито.

  • Імбир натерти на тертці, віджати сік лайма, додати цукор, проварити на невеликому вогні 7 хвилин.

  • Змішати трохи охолоджений сироп з фруктовим пюре. Перекласти у форму (можна брати будь-яку, яка поміщається в морозилці) і прибрати в морозилку.

  • Через кожну годину діставати ємність і перемішувати масу, щоб не утворювалися крижинки. Сорбет буде готовий через 6 – 9 годин. Подавати його потрібно в креманках або склянках, прикрасивши листочками м'яти і свіжою полуницею.


  • Калорійність цього напою достатня висока: 85 ккал на 100 р.

    Протипоказання до вживання лічі:



  • індивідуальна непереносимість;

  • алергія;

  • хвороби слизових оболонок ротової порожнини;

  • ранній вік (діти до 3 років).
  • загрузка...
    Написати Вконтакте