» » Розмарин: користь і шкода, рецепти, калорійність. Розмарин для схуднення, відгуки.
  • автор: admin  
  • (2-02-2016, 10:30)   
  •   0   
  •  424 
http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-02/rozmarin-korist-shkoda-recepti-kalorynst-rozmarin-dlya-shudnennya-vdguki_991.jpeg-->Розмарин: користь і шкода, рецепти, калорійність. Розмарин для схуднення, відгуки.
Цілющі і ароматичні властивості розмарину відомі здавна і використовувалися знахарями ще в Стародавньому Римі. Вважається, що Середземномор'ї – батьківщина розмарину, він легко культивується в теплому вологому кліматі по всьому півдню Європи. Саме звідти прийшов назва цієї рослини, яке в перекладі на російську означає «морська свіжість» або «морська роса».

Що таке розмарин


Розмарин лікарський – вічнозелений чагарник невеликого розміру (не більше 2 метрів у висоту) з тонкими листками, які за зовнішнім виглядом нагадують ялинові голки. При розтиранні в руках листя видають насичений яскравий аромат, схожий на евкаліптовий або хвойний. Рослина знайшло широке застосування, як у кулінарії, так і в нетрадиційній медицині.

Французькі кулінари давно помітили пряний чагарник і тут же впровадили в кухню своєї країни. Зараз він входить до складу сумішей спецій «Прованські трави», «Французькі трави», його додають в самі вишукані м'ясні маринади і соуси, приправляють їм овочі, супи і навіть десерти.
Ефірні розмаринові масла добре поглинають сильний запах баранини, свинини, м'яса кролика, залишаючи лише приємний післясмак.


http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-02/rozmarin-korist-shkoda-recepti-kalorynst-rozmarin-dlya-shudnennya-vdguki_662.gif-->Розмарин: користь і шкода, рецепти, калорійність. Розмарин для схуднення, відгуки.


Корисні властивості розмарину


У народній медицині використовують свіжі і засушені листя, а також розмаринове масло:

  • настій з листя приймають всередину як засіб проти здуття кишечнику, при порушенні функцій травлення, жовчного міхура та шлунка;

  • також настій з розмаринових листя володіє лікувальним ефектом при астмі і захворюваннях бронхів, застудах, підходить для полоскання при ангіні і запаленнях ротової порожнини;

  • відвар чудово допомагає гіпотонікам (людям зі зниженим тиском), стимулює серце і піднімає загальний тонус;

  • порошок (подрібнені листя) використовують як жовчогінний засіб;

  • ароматерапія надає позитивний ефект при нервових розладах, безсонні і загальному занепаді сил.


  • Розмарин: користь і шкода, рецепти, калорійність. Розмарин для схуднення, відгуки.

    Розмаринове масло


    З квітучих верхівок чагарнику отримують розмаринове масло методом дистиляції. Воно має ніжно-жовтий колір, легку текстуру і свіжий гіркуватий аромат. Широко застосовується в косметичних і лікувальних цілях:




    http://diety.pp.ua/uploads/posts/2016-02/rozmarin-korist-shkoda-recepti-kalorynst-rozmarin-dlya-shudnennya-vdguki_564.gif-->Розмарин: користь і шкода, рецепти, калорійність. Розмарин для схуднення, відгуки.





  • використовується як компонент масок або самостійний засіб для зміцнення волосся, а також при захворюваннях шкіри голови (лупа);

  • володіє антисептичними властивостями, допомагає у догляді за жирною шкірою обличчя: звужує пори, регулює виділення сальних залоз, бореться з акне, акне та дерматитами;

  • застосовується як засіб лікування розтяжок, рубців і шрамів;

  • є компонентом при ароматерапії;

  • покращує засмага (приймається розведеним у воді перед виходом на сонце).


  • Розмарин для схуднення


    Розмарин відноситься до розряду трав і спецій, які прискорюють обмін речовин і допомагають посиленому спалюванню жирів.

    Він надає вишуканий аромат і пікантність м'яса, овочів, соусам, сприяє їх швидкому переварюванню. Щоб допомогти травленню, використовують розмариновий чай.

    Розмаринове масло добре використовувати при обгортаннях і антицелюлітні масажі.

    Калорійність однієї гілочки (вагою близько 10 г) – 13 кКал

    Рецепти з розмарином


    Існує безліч рецептів з використанням розмарину, але ми вас познайомимо лише з деякими з них.

    Картопля, запечена з розмарином


    Для цього знадобляться такі інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • часник – 6 зубців;

  • розмарин свіжий – 2 гілочки;

  • оливкова олія;

  • велика сіль.


  • Етапи приготування:

  • Бульби картоплі добре вимити щіткою і розрізати на часточки (6 – 8 часточок з кожної картоплини), не знімаючи шкірки.

  • Часник очистити, подрібнити.

  • Обірвати листочки розмарину з однієї гілки, нарізати крупно.

  • Картоплю посолити, полити оливковою олією і посипати розмарином, залишити на 10 хв. Додати часник.

  • Деко застелити фольгою, викласти картоплю, зверху викласти решту приправу, закрити шаром фольги. Пекти при температурі 200?За одну годину.


  • Розмарин: користь і шкода, рецепти, калорійність. Розмарин для схуднення, відгуки.

    Чай з розмарину


    Корисний для травлення чай у домашніх умовах готується так:

  • Необхідно взяти по 1 чайній ложці сухого розмарину і чебрецю, залити склянкою окропу.

  • Потримати на водяній бані 15 хвилин.

  • Пити перед їжею по 50 мл


  • Протипоказання до застосування розмарину



  • гіпертонія (підвищений артеріальний тиск);

  • схильність до судом;

  • вагітність, період лактації;

  • ранній вік (діти до 6 років);

  • алергія.
  • загрузка...
    Написати Вконтакте